Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
08 jun 2004
intervenciones de un debate ocurrido en BTV con motivo de los pasados encierros de la asamblea por la regularización sin condiciones
En el programa intervienieron:

Joaquim Reglans, periodista de la vanguardia

Adela Ros, generalitat de catalunya

Nuria Gispert, directora de Cáritas

Nuria Vides, SOS Racisme

Mohamed Chaib, PSC

J.R. La vanguardia.

-En este colectivo sólo había pakistaníes y marroquíes
-Actuan como terroristas ideológicos.
-Los países serios dan papeles a los que demuestran tener trabajo

A. Ros. Generalitat

-Este colectivo no representa a nadie.
-Están totalmente manipulados.
-Cuando habé con ellos, los traductores manipularon mis palabras
-Las personas que demuestran trabajar tendrán regularización

N. G. Presidenta de Cáritas

-Estoy de acuerdo con Adela Ros
-Están manipulados
-Estoy en contra de dar papeles para todos
-Estuve dentro de la catedral de 11 a 4 de la mañana intentando convecerles de que salieran
-Cáritas es el ejemplo de lucha por los inmigrantes.
-Elogios para el presidente de la generalitat
-En estos momentos el gobierno central tiene muy buena predisposición

N. Vides SOS Racisme

-Estos encierros han sido la punta del iceberg
-En una sociedad democrática han de haber formas de presionar a la administración (refiriéndose a los encierros)
-Hay que pedir a la administración central la regularización para todos los inmigrantes que tengan trabajo.
-Críticas a la actual ley de extranjería

M. Chaib PSC

-Han profanado un templo
-Los 2000 inmigrantes que se encerraron no son nadie comparado con los 200.000 ilegales que hay en barcelona
-Darles papeles sería un error.
Mira també:
http://www.quesevayantodos.net

This work is in the public domain

Comentaris

tela
08 jun 2004
hacen un debate y no invitan a l*s interesad*s.

os acordais del despotismo ilustrado? todo para el pueblo pero sin el pueblo. al parecer l*s inmigrantes son tontos y manipulados. l*s q fueron a la tv si q se enteran d l*s problemas d l*s inmigrantes sin papeles y hay q creerles.

me imagino q la base d sos racisme ya les ha dado caña y han mejorado un poco su intervencion.

por cierto, estoy dudando d cambiar d nick a terrorista porq al parecer ahora todo lo q hacemos nosotr*s es terrorismo mientras q ell*s q colaboran a mantener este mundo d terror son... mmmmm ... ¿pacifistas, sostenibles y culturales? jajaja vamos id a dar una vuelta por el forum q ahi estareis como peces en el agua!!!!!

a no, ya se, mejor les llamamos terjiversadores del lenguaje o manipuladores ¿no?
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
08 jun 2004
De veritat algu realment és pensava que no els fotarien fora a tota pastilla de un lloc com la catedral?.

Ara ja estan sobre avís , de tal manera que tornar-ho a intentar serà força dificil en un monument d'aquestes dimensions.

Si hi torna a haver una propera vegada, seran més contundents encara perque ara ja saben que poden i ningú ha dit res.

I els que els van 'manipular' també els poden haver dit que no toquesin el mobiliari ni es pixesin i es comportesin una mica bé, li van posar fàcil als contras.
no era tant evident
08 jun 2004
mai s'havie desalotjat axina i mes amb el compromis de que es podien quedar fins les 9h del mati.

lo que si evidencie es que estem en el fascisme postmodern.
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
08 jun 2004
Ni el PP ni a Madrid ni a qualsevol altre lloc havien estat tan explicits i jo penso que ni a Françá amb tota la seva liberté, fraternité i altres histories pero on si et mous et donen un pal.

Temps foscos els que venen, els que abans tantissima demagogia feien sobre aquestes questions i els papers per tothom, ara no dubten ni gens ni mica en aplicar el pal amb contundencia i sin miramientos quan han arribat al poder.

Les televisions feien pena i els diaris igual i lo de la BTV és com per tancarla, ni el Urdaci als seus bons temps, si es que era un angelet, amb aquesta situació als medis i la unanimitat de que tot lo fet està força bé i com ningú diu rés, la sensació que es trasmet és la de que ja hi era temps de que algú posés a 'los moros en su sitio', amb lo que tenim un panorama fotut com jo no recordo. ZP- Maragall qui ho havia de dir, a veure si encara intentaran tancar el indymedia. hi poden posar la seva estampita a Compostela en lloc del Santigo Matamoros que hi volien treure.

Les ongs i sindicats que han participat, mereixen aquest nom cap de elles?

Els manipuladors, que els hi expliquin com s'han de comportar en una esglesia que a sobre es fan una molt dolenta publicitat i els arquebisbes el hi posen als peus del caballs, amb caritat cristiana es clar.
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
08 jun 2004
No, solo para aquellos que acepten ser mis esclavos, no quejarse y aceptar que yo sea su chulo y me alaben e idolatren y naturamente por descontado os prostituyais para mi.

Gran pensament del nou fascisme postmodern (rive gauche divine), Ongs de pa sucat amb oli i sindicats venuts fa molt pero que molt de temps al capital.
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
09 jun 2004
El reglans és un feixista periodístic. Llegiu els seus articles i ho entendreu. És puyra púrria de la professió i com a tal cobra. Però el més xungo és que el llegeix molta gent i llegint llegint algo queda
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
09 jun 2004
s'ha de protestar, però s'ha de fer amb cap.

Vaig anar amb la mani fins a la porta de la catedral. Pensava que anàvem fins el govern civil, i ja m'estranyava a mi que baixessim pel Portal de l'Àngel.

Quan vaig veure que entraven a sac a la catedral s'em van posar per corbata. Vaig veure claríssim que en una instalació on per definició no hi han lavabos (encara gràcies que n'hi hagi un), on s'entrava en massa -no en comissió- sense estar-hi convidats, i tenint en compte que les necessitats fisiològiques són les que són, tan per ells com per mi, seria molt però que molt fàcil manipular el tancament. I més quan la gran majoria eren musulmans.

Gràcies, inefables dirigents. Perquè als musulmans, per formació religiosa, no s'els acudirà mai tancar-se en massa a una catedral catòlica si no els conviden els clergues o els empeny algun dirigent iluminat que es vol guanyar la gloria del cel roig.

Manipulats ? Sí, prenen les decisions ells, i en assemblea, però a partir d'ara miraré d'acostar-mi amb traductors d'urdu i àrab. M'agradaria saber com es tradueix el que s'ha dit.

També caldrà explicar als immigrants que evitin els frecs amb la gent del país, encara que hi hagin petites provocacions. Barallar-se amb els sardanistes, quan estas en completa minoria dins el país d'un altre, era completament evitable i innecessari. La regla d'or és guanyar amics i desactivar possibles enemics. No al contrari, és a dir, guanyar enemics i desactivar possibles amics.

Possiblement, aquesta movilització que anava molt bé fins arribar a la catedral i que aquí la van cagar totalment, i perdoneu l'expressió, minvarà les possibilitats immediates de lluita.

Un suggeriment : una acampada al Pla de Palau, com durant la lluita contra la guerra. Començada per gent del país en solidaritat amb els immigrants, a la qual s'hi vagin incorporant ells progressivament per evitar que sigui desmuntada i crminalitzada ja el primer dia.
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
09 jun 2004
I per què no el Fòrum? Allí no ens treurien, perquè un dels seus eixos és la diversitat, no? Ara, que en el debat del 33 el director-privatitzadro d'aigua general ja va deixar clar que s'hi podrien veure moltes diversitats... de policies
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
09 jun 2004
sisplau, m'agradaria llegir més opinions, sobretot de la gent que hi va participar directament el dissabte en la mani, assamblees, etc. des de la meva nula participació en aquestes accions, només m'atreveixo a dir que veig lògic que el que van fer els inmigrants. no se que hi ha de cert en les posibles manipulacions. crec que son ells els que han de portar la iniciativa, perque de fet estan sols. com es veia venir caritas, els sindicats i psoe i co. només han buscat aprofitar-se, i servir de bloc de contenció de les reivindicacions socials. la veritat es que zapatero i maragall estan cumplint amb les espectatives que tenia posades en ells. IC i ERC un silenci vergonyòs i una hipocresia miserable.
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
09 jun 2004
La meva humil opinió és que la gent a qui s'acusa de manipular immigrants no són més que persones molt compromeses amb diverses mogudes socials i polítiques. Moltes altres són "líders" (valgui la parauleta) de les comunitats que estan més implicades en la lluita pels papers.
Jo vaig veure en primera persona com els "dirigents" de les comunitats i els de l'assemblea per la regularització sense condicions, ARSC, s'esforçaven per convèncer els immigrants d'abandonar la catedral després de l'ultimàtum policial. Van ser els immigrants qui es van negar a abandonar la catedral. Els blanquets estavem tan cagats de por (por física i por a les represàlies en matèria d'estrangeria i la seva repercusió política) que l'única cosa que desitjàvem era fotre el camp.
En aquest moment, va quedar palesa l'autonomia´i la maduresa del moviment d'immigrants, forçant els mal anomenats per la premsa "dirigents" a resistir amb ells. Així va ser, i va resultar ser un encert.
Ja poden dir missa de trampes a les traduccions i manipulacions. El que pretén el govern és domesticar aquest moviment i per això juga fort a desprestigiar un moviment autònom i assembleari tan gran i fort com la catedral que van necessitar per encabir-s'hi.
I així continuarà sent. Els solidaris autòctons de l'ARSC són partidaris d'aturar momentàniament la mobilització. Els immigrants forçaran continuar amb la lluita. � l'ARSC farà el que ha de fer, fer costat a les decisions del col.lectiu afectat. Per tant, hi haurà més lluita.

Això no és manipulació. Ãs com han de ser les coses en totes les lluites.
vosotros, fascistas, sois los terroristas
09 jun 2004
pues eso se dice en las manis, y es la puta verdad

caritas = terroristas caricativos, ayudan a los pobres haciendo de etts y enviando a las mujeres sin recursos a trabajar de chachas para las senyoronas con collares que llenan las catedrales los domingos

hipocritas, fascistas, capitalistas
Re: J. reglans (periodista de la vanguardia) compara a los imigrantes encerrados con "terrorismo ideológico"
09 jun 2004
Crec que és veritat que les persones a qui s'acusa de manipular són precisament persones molt compromeses amb l'immigració, tan que de vegades potser es passen i tot, i potser no veuen els perills al pensar que tota la societat te la seva mateixa visió.

La manipulació, cas d'existir, no seria a posta, a sou, ni malintencionada, sino deguda a la tremenda ansia que porten a dins de lluitar pels mes desfavorits i contra el sistema, que els fa anar dues passes més endavant del que és possible. De vegades sembla que siguin ells els immigrants.

Això no és un retret.

Bueno, i si van ser els immigrants els que van decidir resistir a dins de la catedral, chapeau pel seu valor. Encara que, com diu el refran, de valents els cementiris n'estan plens. Val mes una mica cobardica, victorios i viu.
tema manipulacions i lavabos
10 jun 2004
jo vaig ser-hi de 2 a 5
No hi vaig veure aquesta senyora de Caritas, que diu que hi era fent no se que.
Vaig veure uns segurates corrint per les capelletes, no se que feien.
Gent a terra al voltant de l'altar a sobre papers de diaris alguns (el terra de la Catedral es fred i dur). El centre de la catedral ple de gent. L'altar com a plataforma per qui volia parlar (he llegit cartes als diaris que deien que s'havien defecat a l'altar, quan de ...-no se que dir-ne, desgraciat potser?- que corre)
Tot de cop, cap a les 3:30 les portes del claustre on sí hi ha lavabos -amic "la situacio es insostenible"- tancades (que t'hi jugues que van ser els segurates) -i una font crec-. Al final es va poder tornar a obrir i tothom de pet al lavabo.
Bruticia: els papers de diari de qui s'estava a terra, no es pretendra que si a més de desallotjar-te amb conats de violencia i carrega recullis els papers de terra i passis el motxo a sobre!!!!
Per cert soc un fumador compulsiu i a dintre la catedral ningu fumava (vaig poder solucionar la meva toxicomania despres al claustre)
Manipulacio: alguns dels autoctons que erem per alla, com jo, tornant de sortir el dissabte a la nit, ens haviem acostat per veure que i ens vam quedar tancats doncs la poli va fer un conat de carrega a l'escalinata i ja se sap que al mig es millor no quedar-te (i segons quina pinta no ajuda a tenir una conversa afable amb aquests matons uniformats). Cap a dintre i a estar amb ells.
Els autoctons, a banda de fer tasques de suport, no fan res mes, no deicideixen res. Que a aquest pais estigui ple d'idiotes que segueixen el primer que passa o s'afiliin a sindicats o agrupaments dels minyons del bolet perque 4 continuin xupant del bote i com borregos es creguin tot el que diuen (hi ha temps i cales per fer-ho i perdre'l) no s'hauria de fer extensiu a gent ben adulta, amb uns problemes vitals importants, que altra feina tenen que deixar aixecar-se la camisa per proclames. No se si s'enten aixo. És facilet. Nomes cal anar a les assemblees (com a minim fins ara) i veure qui parla (potser ara començaran a apareixer els llestos, ja sol passari assessors varis que intenten canalitzar etc etc, pero em penso que en aquest cas no duraran gaire perque en aquesta gent tenen paciencia pero per aguantat tonteries no crec que els quedi massa)
Sindicato Sindicat