Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
08 jun 2004
L´AUTENTIC VOT DELS INDEPENDENTISTES AL DIUMENGE
ES EL VOT A ESTAT CATALÀ
VOTA INDEPENDENCIA
VOTA ESTAT CATALA

www.estat-catala.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
08 jun 2004
ESTAT CATALÀ SI !!!

Però Europa = Una Grande y Libre = NOOO
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
08 jun 2004
per votar cafres, no voto
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
08 jun 2004
Que us votin els convergents si volen... sinó perquè es us posaven en circulació!

EC=CIU
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
08 jun 2004
Jo votaré la CUP a les eleccions europees

Llorenç Buades Castell (Fundador de CC.OO. d’Assegurances, membre de la primera executiva de CC.OO. de les Illes, i acdtual delegat sindical de la CGT)

Vist el panorama electoral existent cap a les eleccions europees, i després de veure les candidatures he fet l’opció de votar les Candidatures d’Unitat Popular, per una qüestió molt simple: és juntament amb la candidatura del PCPE-LIT, i Nos-UP, de les poques que es defineixen clarament per un No a la Constitució Europea des de posicions nacionals i d’esquerra.

Descartada Nos-Up perquè no és una candidatura de la meva terra, i descartada la del PCPE perquè no estic per donar suport a un partit que no ha fet un balanç crític de la seva relació amb l’estalinisme, només em queda la CUP que, al menys té l’avantatge d’expressar un moviment que vol créixer des de la base, de manera participativa, i que es capaç d’expressar un vot ecologista, sobiranista i feminista.

Tal vegada té mancances en la seva relació amb el món del treball, i en posar més accent en les reivindicacions de la gent treballadora, però més mancances tenen encara aquelles candidatures vinculades al món laboral que porten un llarg bagatge de traicions en la seva pràctica diària.

És evident que la CUP quedarà lluny de la representació parlamentària, però em sembla que el seu vot serà útil per formar un espai imprescindible. ERC és un partit de pràctiques neoliberals més que socialdemòcrates que no farà possible una altra Europa. El PSM va amb Convergència i Unió, i en conseqüència accepta plenament l’Europa neoliberal, i Esquerra Unida no és una bona opció de vot perquè no es defineix envers la Constitució Europea de manera clara, i perquè la seva llista manifesta l’hegemonia del gregarisme envers un PSOE que és neoliberal. Alguns dels candidats d’Esquerra Unida s’han manifestat pel seu tarannà contra les reivindicacions nacionals, sumant-se al Basta Ya! i el seu principal candidat no és el millor per a representar ni tan sols l’idea de l’Estat Federal que diuen defensar.

Així que en aquesta ocasió el meu vot és per la CUP.
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
08 jun 2004
On anem amb els estatuts? Encaixar una nació o construir-la? (per Xavi Oca i Màrius Fullana)


Quin és el fonament polític dels Estatuts dâAutonomia? Què representen en un procés de presa de consciència nacional?

Les formes de subordinació parcial (o Estatuts) que sâhan promogut fins avui dins lâEstat espanyol han pres diferents formulacions al llarg dels darrers decennis: En primer lloc, hem tingut lâEspanya de les Autonomies dels anys 70; en segon lloc, sâha proposat la reivindicació que podríem anomenar historicista, que voldria retornar a la situació anterior al 1714; i, en tercer lloc, sâha exposat també el model federalista, un model que ha estat formulat de manera diversa.
Pel que fa al primer model, podem dir que és una expressió més clara dâuna subordinació i per aquesta mateixa raó es tracta dâuna proposta que a hores dâara ja està esgotada pel fet que tot i els petits avanços que ha tingut la consciència nacional ja nâhi ha hagut prou per a posar en evidència les mancances profundes dâaquest model dâestructuració de lâEstat. LâEstat de les Autonomies nascut als anys 70 del segle passat es basa en una desigualtat fonamental, parteix de la consideració de diferències i desigualtats entre els ciutadans per raó de la seva llengua, per exemple: lâús de la llengua espanyola és lâúnic obligatori i com a conseqüència els hispanòfons monolingües hi gaudeixen dâuna situació de privilegi. Les autonomies de les diferents nacions alâ¢lòfones resten, a més, fragmentades en territoris que es troben diluïts dins les regions de llengua espanyola. El règim autonòmic vigent és, també âho sabem prou- la carcassa política de lâespoliació econòmica del poble català.

Contra aquest model, que tendeix a diluir les especificitats nacionals en la política de banalització del âcafè per a tothomâ? alguns sectors han proposat diferents reformes que podem resumir en les dues apuntades més amunt.

La proposta historicista (de situar-se abans del 1714) pretén de trobar el suport polític al reconeixement diferenciat de Catalunya com a nació en el restabliment de les condicions prèvies al Decret de Nova Planta, és a dir, retornar a la Corona dâAragó. Malgrat la possible bona fe dâaquesta proposta, cal considerar-la més aviat un malabarisme verbal que no pas una proposta seriosa, capaç dâincidir en el marc constitucional vigent.

Pel que fa a la proposta federalista, el seu punt flac principal és la gran ambigüitat, pel fet que les posicions van des de la federació de nacions, fins a la federació de les regions actuals, un esquema que, malgrat el canvi de noms, no canviaria gaire el model de lâEstat de les Autonomies a què hem fet referència més amunt.

El model que semblaria més seriós fóra el model anomenat âasimètricâ? que establís una diferenciació en els casos dâexistència dâuna realitat nacional. Però, en les condicions i formulacions actuals, fins i tot aquest model és essencialment fals i enganyós per dues raons principals que sintetitzem tot seguit. En primer lloc, cal dir ben clar que cap reformulació que es vulgui fer dâun règim estatutari (cosa que vol dir una reformulació dâunes formes de subordinació) no tindrà mai una base igualitària, és a dir, basada en els drets democràtics colâ¢lectius, si no es parteix del reconeixment del dret a lâautodeterminació.

En segon lloc, en el context polític actual, totes les hipòtesis presentades (és a dir, que no parteixen dâaquest dret essencial) no són realistes ja que les possibilitats que existeixen dâuna voluntat de reforma de lâEstat espanyol són més aviat ilâ¢lusòries pel fet que el poder de lâEstat (tant el que es fonamenta en el PP com en el PSOE) es basa en el nacionalisme hispanocastellà i en la consideració del conjunt dels súbdits de lâEstat espanyol com a font única de sobirania.

En aquestes condicions fonamentalment immobilistes, pel fet que no surten del cercle viciós âespanyolisme-centralisme-espanyolitat- que es retroalimenta contínuament, lâúnica solució realista del âtrencacolls hispànicâ? només és possible a partir del reconeixement de cadascuna de les nacions com a fonts de sobirania, és a dir, a partir del reconeixement del dret a lâautodeterminació esmentat més amunt. Qualsevol proposta de sobirania compartida que no compti amb aquesta clàusula bàsica no pot ser altra cosa que una enganyifa.

Cal considerar que analitzats dins lâevolució de la consciència nacional catalana, els Estatuts no són doncs, altra cosa que formes de subordinació que porten a un carreró sense sortida. El camí cap a la conquesta del dret a lâautodeterminació i a la possibilitat dâindependència, va per una altra banda.

En lloc dâesforçar-nos un cop més per fer noves propostes dâencaix amb Espanya, en lloc de triar el tipus de cadenes que semblin més tolerables, ha arribat lâhora dâiniciar el nostre camí com a poble amb voluntat de ser lliure.

En una situació de coordinació creixent a nivell europeu i universal, hem dâallunyar els ulls de qualsevol projecte que es proposi de renovar la nostra submissió a Espanya sota fórmules més amables i avançar la nostra proposta clara dâincidència al si dâEuropa i al si del món de manera directa, com a poble català.

Per què necessitem demanar permís a lâaparell de lâEstat espanyol per als nostres projectes si només ens volen per a espoliar-nos econòmicament i destruir la nostra llengua i la nostra cultura?

Sâha acabat lâèpoca de lâencaix amb Espanya; ha arribat lâhora de preparar directament la nostra llibertat. La tasca que es proposa lâEsquerra Independentista és el treball conscient i regular de construcció de la nostra nació, per mitjà de la creació dâorganitzacions i dâinfrastructures, i partint de lâexigència, com a punt de partida de qualsevol negociació o proposta, del reconeixement del dret a lâautodeterminació del poble català.

Xavi Oca i Màrius Fullana
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
08 jun 2004
"independència" porta accent i "és" també...
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA friki EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
08 jun 2004
Modificat: 06:41:42
Què passa?!

Jo soy un Friki porque el mundo me hisso así
porque al rotllo no me volen como soy
perquè sóc tan especial que sóc així

Jo quisiera ésser, com quelcom aquell
com el Bentanachs o així
i xerrar, i dormir, i ser molt molt molt felíss.

Jo sóc un Friki porque els altres ja no em volen tal com sóc
sóc així, sóc rebel, sóc pallús i pesadet.

Jo voldria ésser, de dia i de nit ser el primer
i sortir, a n'El Punt, al Triangle i TV3...
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
un vot per CUP
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
Des de la barcelona del fòrum, de l'especulació, de la hipocresia i de la violència policial contra els nouvinguts, un vot d'il·lusió per la CUP pel 13 de juny, i mil lluites més el 14, el 15, el 16 ... i fins a la victòria!

Des dels barris, construïnt la unitat popular!
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
No entenc com hi pot haver gent que sigui tan pocasolta i perdi el temps fent cartells insultants. No estic al dia i no sé què vol dir això de friquis. L'únic que sé és que gent que preten ser l'alternativa de l'esquerra independentista (em refereixo a alguna gent de les Cup. Segur que també hi ha molt bona gent) no poden convèncer a ningú amb una campanya tan agressiva i poc respectuosa cap aquells que no pensen com ells.
I vosaltres, d'on heu tret les signatures dels càrrecs que us faltaven? No em fareu creure que totes són vostres. I ningú n'ha fet cap comentari.
Bé, ara continueu insultant i enviant comunicats sobre lluites amb les quals mai heu participat. L'internacionalisme i la solidaritat amb la immigració l'acabeu de descobrir ara que voleu que us votin.
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
COM SE SAP SI HI HA UN PROVOCADOR AL FÒRUM?????


Jo tinc algunes idees al respecte sobre ja n´hi ha prou:

introdueixes rumors que no es poden contrastar mínimament

enfrontes els participants per aspectes fútils

redueixes les diferències al maniqueisme, sense crítica ideològica

només acuses a la contra, amb insults i desqualificacions


sense voler-ho, esclar, fas la funció de crear baralles sense contingut entre nosaltres.
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
Soy otro delegado de cgt y esoy deacuerdo con la compañera de CGT de arriba.Yo por no ponerme todavía no me puedo ni esprear correctamente en català,cosa que no me hace sentir orgulloso.Mi cultura y familia han sido española, pero en mi lucha laboral y política me he dado cuenta que la única opción seria y real de una futura izquierda radical en Catalunya o los Païssos Catalans es CUP. Vengo de EUiA que tras ilusionar a muchos la vemos ahora junto a ICV en el gobierno de la Generalitat permitiendo los cierres de Empresas en Catalunya. El único problema de CUP es que ciertos sectores de determinadas localidades o líneas estan más por la linea de repetir los esquemas de Batasuna en Catalunya, alejandose de la mayoría de clase trabajadora con discursos y justificaciones meramente independentistas, sin una lucha dentro del tejido laboral.Esperos que los resultados den la razón a la línea de la CUP de solidarizarse con los trabajadores que les cierran las empresas, los emigrantes que se encierran y una lucha social acompañada por una liberación nacional.No a los que sólo tienen el discurso monolítico independentista y sólo se mueven en los ámbitos meramente independentistas.
fotos
09 jun 2004
M'agrada com hi ha gent que demostra un gran control del photoshop. Seguix així, potser algun dia treballaras en el disseny gràfic.
És molt maca l'imatge que donen alguns partits, la seva campanya és insultar, mentir... solament per que et votin.
Que us vagi bé, nosaltrs seguirem treballan, cosa que vosaltres sempre negareu, allà vosaltres...
I ara per no perdre el costum a seguir insultant i mentin, us dono alguna idea: feixistes,freakis, convergents... ja podeu començar.
Gràcies.
campanya europees
09 jun 2004
ec1.jpg
ec2.jpg
ec3.jpg
FOTOS DE LA CAMPANYA EUROPEA D'ESTAT CATALÀ
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
Vane, encara no heu dit QUI us va firmar per poder anar a les europees ni tampoc perquè MAI no heu participat en CAP procés unitari de l'esquerra independentista...
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
Les asignatures ens les van donar regidors, suposo que igual que als altres partits. Has vist en alguna part que Estat Català pregunti d'on han tret les asignatures altres partits que es presentin a les europees? A mi personalment m'es igual d'on les hagin tret els altres partits...
El que fa referència a l'esquerra independèntista és un problema que jo no et puc ajudar, l'únic que ser que son per causa de problemes personals i de partits cap al passat. Personalment crec que és una veritable llastima que no hi hagi una unió TOTAL de partits d'esquerres independentistes.
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
fins el dia en k ens organitzem sense partidismes concrets ni descalificar companys k (en el 99%) pensen iwal k tu.

Menys sigles, i mes unió.
I si son els caps dels partits els k posen les traves pos fora i punt.

O tots a una o els independentistes seguiran votant a ERC. k mal us pesi a tots son els unics k defensen clarament la independencia i tenen una nombrosa representació. Tot i k els vota gent k no es k stiguin massa d'acord en tots els aspectes.

Si s'organitza una esquerra real i unitaria i independentista dels ppcc la cosa sta guanyada crac jo.

Suposu k per això votaré a les CUP, simplement per ilusió. El dia k la caguin cambio a un partit k reflexi millor els meus objectius i punt.

TAncarse en banda per kuestions d sigles es una tonteria. Els partits son quelcom artificial, una eina, res mes, kuan no serveixen es canvien.
El primer d tot son les idees, i no les persones k les duen a terme.
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
Molt bona, molt bona. Defineix el que és EC, una colla de frikis (i que cerquen incordiar!!!).

Una mica d'humor crítica no fa mal a ningú.
Per la independència i la revolució

bon cop de cup!
Re: EL VOT INDEPENDÈNTISTA EL DIA 13 EL VOT PER ESTAT CATALÀ A EUROPA
09 jun 2004
Bé, crec que pel fet d'estar participan amb EC no em fa ser friki, de fet estic amb EC per que no crec en el projecte de la CUP com tampoc crec en l'actual ERC, però bueno, la qüestió es insultar als qui creuen ells que molesten, ja hi estic acostumada.
El fet de rebre insults continus em fa veure que el meu lloc no està amb la CUP, ja que no crec que la solució sigui insultar sense cap mena de sentit, només recordar-lis, que jo no m'he ficat amb ningú, que els meus missatges en aquest fòrum com en d'altres sempre han sigut de respecte cap aquells que també lluiten (des d'on sigui) amb la causa independentista.
Gràcies per no res.
Sindicato Sindicat