Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : immigració
I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Des que vaig veure les imatges del desallotjament dels immigrants tancats a la catedral de Barcelona que estic estupefacte. Ahir volia escriure sobre la qüestió, però em sentia confús. Avui no em sent pas més clar, però ja sé què és que em violenta. No puc entendre que la policia puga entrar en una catedral, on es refugien, com han fet sempre, els més desasistits. No puc entendre que les consideracions polítiques passen al davant de la dignitat. I no entenc que s'haja fet tan poc escàndol. Si això ho haguera fet el govern del PP, estem segurs que no s'hauria organitzat un enorme guirigall i que ens hauríem esquinçat la roba a crits?
El debat és complex i requereix, amb tota probabilitat, de separar coses. Una cosa és el debat concret sobre els papers. Jo reconec que sent molta simpatia per la consigna 'papers per a tots'. És cert que també entenc els arguments, quan són seriosos, dels qui diuen que això no és possible. I sempre demane serenitat i claredat a l'hora de parlar d'aquesta qüestió. La demagògia és massa fàcil i serveix de ben poc. En aquest cas concret, per exemple, la resposta crítica a la tancada d'entitats clarament compromeses, com Càritas, em va deixar bastant convençut que havia estat inoportuna. I és evident que no tot allò que fan els immigrants per reclamar els papers ha de ser bo. D'acord fins ací. És possible, per tant, que no siga ni el moment apropiat ni la gent apropiada.
Però desallotjar-los per la força de la Catedral? Sobre el cardenal Carles, instigador del desallotjament, no en parlaré. El trobe, de fa anys, un personatge roí i menyspreable. Però, que no n'hem de parlar, de la calma (sorprenent) amb què el govern, els mitjans de comunicació i la societat hem reaccionat als fets? Crec que hi ha molta hipocresia en aquesta reacció (i voldria desvincular, tant com fóra possible, la tancada del desallotjament).
A mi, el desallotjament em va semblar indigne. Però, sobretot, em corseca pensar que aquest mateix desallotjament, fet per un altre govern, hauria mogut un escàndol. (N'hi ha prou de recordar la tensió que es palpava durant el tancament a l'església del Pi de fa anys, cada volta que apareixien senyals de la presència de policies).
Si ho fan, diguem-ne 'els nostres', ja és ben fet? Lamente no saber-me explicar millor...

Vicent Partal director ARROBA vilaweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Té tota la raó, els anomenats partits d´esquerres, ERC, IC-V i PSOE, sobretot el darrer, desborden hipocresia.

Si aquella càrrega es fa amb el PP al govern, ja veig a aquests tres partits, UGT, CCOO.... blasmant de la xenofòbia d´Aznar, dient que els immigrants són persones que venen a buscar-se la vida bla bla bla BLA BLA BLA.......
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Sense hipocresia. En matèria d'immigració, per vàries causes que m'estalvio de comentar, s'ha forjat un discurs "politicament correcte" que molts dels que el fan servir no s'el creien (i no s'el creuen) (si poses algun però ja ets pitjor que Hitler, et desqualifiquen de dalt a baix). Però l'utilitzaven quan convenia. Ara, que han tornat al poder, es troben la patata calenta al plat. La seva reacció ha estat "fins aquí hem arribat". Ara sabem qué pensa tot el tripartit sobre el tema (exceptuant EUiA). L'incògnita és qué en pensa la majoria de la societat i dels votants del tripartit.

Prou discursos politicament correctes. Que tothom posi damunt com vol realment arreglar el problema de l'immigració. Amagar el seu veritable pensament només servirà per ajornar la negociació i la solució el problema, millor o pitjor, més àmplia o menys, però en tot cas inajornable. No es pot amagar-lo darrera una cortina i que la bola vagi creixent.

A Catalunya, Maragall & cia continuen fent alló tan català del sí però no. Per això cal agraïr a Zapatero, si estigui o no d'acord, que hagi parlat clar d'una vegada.
Manifest després de la tancada de la Catedral per Recursos d'Animació Intercultural RAI
08 jun 2004
Països Catalans - Estado Español -Internacional -Guerra-criminalización - Inmigración - Izquierda a debate - Opinión


[08.06.2004 12:29] - 3 lecturas - 0 comentarios



RAI, com a associació de joves que constata la precarietat en la que viuen els immigrants sense papers, la majoria dels quals són joves, i com a associació membre de les Plataformes d'entitats "Papers per Tothom" i "Assemblea per la regularització sense condicions", es vol posicionar sobre els esdeveniments dels darrers dies, arrel de la tancada de persones immigrades sense papers a la Catedral de Barcelona i a l'Església del Pi, i de la posterior actuació de la Delegació del Govern a Catalunya. Barcelona, 7 de juny de 2004


Recursos d'Animació Intercultural, com a associació de joves que constata la precarietat en la que viuen els immigrants sense papers, la majoria dels quals són joves, i com a associació membre de les Plataformes d'entitats "Papers per Tothom" i "Assemblea per la regularització sense condicions", es vol posicionar sobre els esdeveniments dels darrers dies, arrel de la tancada de persones immigrades sense papers a la Catedral de Barcelona i a l'Església del Pi, i de la posterior actuació de la Delegació del Govern a Catalunya.

5 de juny . Manifestació pacífica per demanar la regularització extraordinària i incondicional de les persones residents a Espanya sense papers, l'anul·lació de les ordres d'expulsió, la fi de l'assetjament policial, el tancament dels centres d'internament, la derrogació de la Llei d'Estrangeria, el canvi de la política migratòria i una major eficiència administrativa.
Establiment d'un estat policial al centre de la ciutat: innombrables policies demanen identificacions a persones "sospitoses" de no tenir papers. Es tanquen molts carrers del voltant de la Catedral de Barcelona i de l'Església del Pi amb furgones i cotxes de la Policía Nacional. Els policíes, tot i reconèixer que les persones tancades es comporten pacíficament, no permeten el pas per aquests carrers, afirmant que estan defensant la "seguretat ciutadana".

6 de juny. Desallotjament de la Catedral de Barcelona per part de la Policia.

5, 6 i 7 de juny. Declaracions de la Delegació del Govern i de la Secretaria d'Immigració qualificant les protestes d'"inoportunes" i de "manipulades".


Davant d'aquests fets, volem manifestar:

- La nostra condemna a l'actuació policial, que ha violat un espai de refugi;

- El nostre rebuig a les declaracions de Representants de la Delegació del Govern i de la Secretaria General d'Immigració que han qualificat de "inoportunes" les protestes de les persones immigrades.
Una acció de protesta com a aquesta, conscients de que el dret d'associació i de manifestació per les persones immigrades és subjecte a expulsió, no pot ser altra cosa que el fruit de la desesperació. Ni es munta una manifestació en tres dies ni es prenen riscos tant considerables per un no res;

- La nostra crítica a les declaracions de Representants de la Delegació del Govern i de la Secretaria General d'Immigració acusant de "manipuladors" als grups de suport als col·lectius d'immigrants. Entenem que aquestes declaracions infravaloren les capacitats dels col·lectius d'immigrants de pensar i de decidir per si mateixos;

- La nostra incomprensió del que entenen les institucions per "defensar la seguretat ciutadana" al tancar els carrers dels voltants de la Catedral i l'Església del Pi. Aquest fet no contribueix més que a criminalitzar col·lectius que es comporten pacíficament;

- Que els esforços de la Delegació del Govern per a millorar la situació de les persones indocumentades seran benvinguts, però sense oblidar que:

- El PSOE, partit actualment al Govern, i que ara diu que presentarà mesures per a suavitzar l'actual Llei d'Estrangeria va ser un dels tres partits que va votar a favor d'aquesta Llei,

- El Govern central pretén crear la Brigada Central de Expulsiones, amb oficina a Barcelona, i que destinarà, durant l'any 2004, 18.607.620 € a l'expulsió de persones immigrades sense papers,

- Que aquest mateix any 2004 es celebra, a la ciutat de Barcelona, el Fòrum Barcelona 2004, en el que un dels principals eixos temàtics és la diversitat cultural.

Tots aquests fets ens porten a manifestar la nostra perplexitat causada pel doble discurs dels diferents òrgans de Govern. Esperem que la balança s'equilibri pel cantó de les persones que pateixen la situació d'irregularitat. Exigim per sobre de tot el respecte més fonamental dels drets humans de les persones.



Assemblea de RAI
Recursos d'Animació Intercultural
C/ Carders nº12 principal
Telf: 93 268 13 21
www.pangea.org/rai
rai (at) pangea.org




a: www.kaosenlared.net
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Historicament, quand un delinquent perseguit per la policia, es refugiaba en una Iglesia, no el podien detenir. ( acollir-se a sagrat, es deia). Em sembla que la democracia es pitjor a vegades, que les tiranies.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Doncs jo també vull expressar la meva opinió. A mi em sembla que sí que és factible l'aspiració de proporcionar papers per tothom qui viu i treballa aquí, a Catalunya, a Espanya, a Europa, al món ric. Crec que tota persona que treballa sense drets, és un factor que opera a la baixa en les condicions generals de les i els treballadors que sí que en tenen. No és només una qüestió de caritat cristiana o humanisme, sinô d'interès mutu entre la classe assalariada.
Respecte del temut "efecte crida", també m'agradaria dir que l'unic efecte crida és que hi ha feina i que es contracta, encara que sigui il.legalment. Això vol dir que tan aviat es col.lapsa el mercat laboral, ningú fa 10.000 km i es juga el patrimoni i s'endeuta amb les màfies per no treballar. No hi haurà cap invasió, si això és el que tant temen els racistes i els que tenen por a perdre la feina. Més aviat a l'inrevés, si continua la contractació il.legal de sense papers, és quan les nostres condicions laborals i econòmiques aniran cap avall. Bé, excepte la dels propietaris i especuladors, que s'estàn forrant amb mà d'obra esclava.

Així doncs, no tingueu por de l'efecte crida. No existeix. I la pasta que marxa d'ací en concepte de divises enviades a familiars va molt bé per moure una mica el món oprimit.

Papers per tothom? sí. I ataquem els beneficis de les multinacionals d'una vegada.
yo crec
08 jun 2004
que es tracta d'una maniobra per desacreditar el PSC. ERC encara se la té jurada per la seva "traició" en el cas Carod... i ERC es va reunir fa no gaire temps amb la CGT, que mou bastants fils en la moguda dels inmigrants... El contingut d'aquesta entrevista no la coneixen els propis afiliats al sindicat... el cas es que per una banda ERC torpedeja el PSC per presentar-se com la força més progressista del tripartit i la CGT apareix al "candelero"... és a dir... un bon tracte pels dos... haurem d'esperar aconteixements..,.peró jo crec que hi han d'altres interessos pel mig que els papers...
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
REspecte a Jo crec, em sembla rocambolesca l'afirmació que fas, i l'entrevista de CGT amb ERC és coneguda per qualsevol afiliat que hagi fet el mínim esforç d'apuntar-se a un sindicat sectorial i donar les seves dades. Per altra banda, no m'he enterat que ERC hagi crititcat al PSC pel desallotjament de la Catedral. Finalment, crec que desconeixes el funcionament real del moviment de suport a les persones immigrades, perquè aquestes accions s'han preparat durant mesos, absolutament al marge de les "intrigues palaciegas" entre les diferents families de l'esquerra gestionària i capitalista de la que parles. Finalment, he de saludar la claredat en l'exposició de rebot, amb el que coincideixo plenament. Papers per tothom JA!
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Als Països Catalans, cap persona és il·legal!


La CUP valora la repressió contra els treballadors i les treballadores tancats a la Catedral de Barcelona i exigeix responsabilitats als membres del tripartit per vulneració dels drets humans.


Dissabte 5 de juny, diversos col·lectius d’immigrants realitzaren una manifestació que es clogué amb una tancada a la Catedral de Barcelona per reclamar la regularització sense condicions de totes les persones treballadores que actualment resideixen als Països Catalans. Finalment, a la nit, foren desallotjats violentament per efectius del Cuerpo Nacional de Policía.

L’endemà, bona part de la classe política catalana va aplaudir l’actuació policial. L’ordre de desallotjar el clam dels “sense papers� ha estat una decisió política destinada a silenciar una causa justa, però políticament incorrecta a ulls dels sectors benestants de la nostra societat, entre els quals cal incloure els representants del tripartit, que governa a banda i banda de la plaça de Sant Jaume, gens disposats a assumir el desgast electoral que els suposaria la reedició de la tancada de l’Església del Pi.

De fet, han demostrat que són càrrecs electes lligats de mans al poder econòmic, que és qui veritablement modela les lleis. I, naturalment, no s’ha produït cap anàlisi de fons, no hi ha cap intenció, per part del bloc de poder polticeconòmic i dels seus altaveus (TVE, TV3, El Periódico...), de lligar la legislació d’estrangeria vigent a l’Estat espanyol amb les directrius neoliberals i excloents imposades des de Brussel·les. Com a molt, algunes veus atribueixen el “desgavell� a l’anterior govern espanyol, però el cert és que ha estat amb governs amb pretensions de progressisme que s’ha reprimit la protesta i s’han silenciat les reivindicacions de treballadors i treballadores immigrades.

Des del convenciment que els moviments de població tenen unes causes econòmiques derivades de la imposició agressiva del capitalisme neoliberal, que provoca la destrucció d’hàbitats i teixits productius autòctons a la resta del Planeta, la CUP no podem fer altra cosa que refermar el rebuig català a l’avantprojecte de Constitució europea, amb el qual –maluradament– combreguen tots els partits de l’arc parlamentari català i espanyol, i que és la plasmació legal de l’actual situació d’exclusió i racisme institucional. No volem que els Països Catalans siguin el tap de la Mediterrània occidental, una fortalesa al sud de l’Europa rica, que separi les dues ribes de la Mediterrània. Per tot plegat, des de la CUP apostem per dir NO a la Constitució europea i bastir una Europa de drets i llibertats, per a Pobles, Treballadors i Treballadores. Alhora, la CUP vol manifestar:

La solidaritat de l’Esquerra Independentista catalana amb els treballadors i les treballadores que viuen i venen la seva força de treball als Països Catalans, sense exclusions de cap tipus; perquè, en definitiva, tots i totes tenim dret a la ciutadania, a la igualtat de drets i deures.
La indignació de l’Esquerra Independentista catalana envers els representants polítics de PSOE, ERC i ICV i CiU, que falsegen la realitat d’exclusió i racisme amb grans esdeveniments com el Fòrum 2004, però que quan se’ls posa en qüestió el model classista de ciutats i de país que han creat, no dubten a recórrer a la violència. o­n és el diàleg? Què té de democràtica una legislació d’estrangeria que condemna a la mort civil d’un 15% de la població treballadora? Conseqüentment, la CUP exigeix coherència i responsabilitats polítiques als polítics del tripartit.
Emplacem a les entitats solidàries i d’immigrants en lluita pels papers a reforçar els vincles amb l’Esquerra Independentista catalana; plegats hem de guanyar el dret a la ciutadania de totes les persones que viuen i treballen als Països Catalans. Plegats hem d’enderrocar les fronteres imposades pel capitalisme neoliberal i construir una Europa, una Mediterrània i un Món de pobles lliures i solidaris.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
La izquierda simplemente tiene miedo del ascenso de los populismos identitarios que han tenido éxito alrededor de Europa en los últimos años. Una de las grandes diferencias entre el primer encierro en la Iglesía del Pi y el último encierro en la Catedral es que para la izquierda la inmigración ha dejado progresivamente de verse como una solución o una bendición y ha empezado a verse como un verdadero problema. ¿Por qué? Porque el lema "papeles para todos" no tiene aceptación entre una gran parte del electorado, especialmente entre el electorado tradicional de las izquierdas, que es quién vive más de cerca el problema de la inmigración masiva. El éxito incuestionable del discurso de Le Pen entre las clases populares en nuestra vecina Francia, que ha supuesto un duro mazazo para el izquierdismo de ese país, ha hecho sonar todas las alarmas en los partidos izquierdistas españoles, que optan por renunciar (por lo menos de cara a la galería) a su defensa a ultranza de los inmigrantes y de la inmigración masiva. Ahora que están en el poder y con la experiencia europea en mente, saben que no pueden utilizar la misma demagogia barata de la que hacían gala mientras estaban en la oposición, que era sobretodo un método eficaz de erosionar al Ejecutivo pepero, aunque también forma parte intrínseca de la mentalidad progresista (defensa del "débil", de herencia netamente cristiana).
En ese primer encierro en la Iglesía del Pi de hace un par de años se puede decir que los participantes tuvieron bastante éxito, me parece que se ha comentado alguna vez que el 94% de los encerrados obtuvieron permisos de residencia. Esta vez no ha sido así, gran parte de la sociedad se ha mostrado conforme con el desalojo y la falta de respeto de muchos de los inmigrantes hacia el templo en que estaban encerrados ha salido a la luz. ¿Alguien se imagina a un grupo de cristianos encerrados en una mezquita saudí haciendo exigencias? ¿Alguien se imagina a un cristiano orinándose y causando destrozos dentro de una mezquita saudí? ¿Alguien ignora que estamos ante un choque de civilizaciones entre Occidente y el Islam?
La izquierda sabe que apoyar abiertamente las tesis de "papeles para todos" le abre la puerta de par en par a los partidos identitarios que aprovechan el descontento de los votantes autóctonos para quitarle votos y colarse en el Congreso, el Senado, los gobiernos autonómicos y los ayuntamientos. Aún así, mienten y con el paso de los años lo demostrarán. Una cosa son sus declaraciones y otra muy distinta sus intenciones, que pasan por llenar cada vez más nuestra tierra de extranjeros y eliminar la identidad de la población autóctona, unas veces motivados por el simple interés (económico o político) y otras por un sentimiento de autodestrucción que es típico de los pueblos en decadencia, como es el nuestro.
Me congratulo de que haya personas de izquierdas capaces de darse cuenta de la hipocresía de la histeria anti-PP urdida desde la izquierda en los últimos años. ¿Izquierdas o derechas? ¡Cuanta falsedad! Son los mismos perros con distintos collares.

Adjunto un testimonio directo del encierro recogido en "La Vanguardia":

Algarabía en la catedral

Casi todos los que orinaron en la catedral eran magrebíes y pakistaníes

JOAQUIM ROGLAN - 07/06/2004

Si los ciudadanos extracomunitarios que ocuparon la catedral de Barcelona fuesen representativos de la inmigración que vive y trabaja en Catalunya, resultaría que aquí no hay chinos, ni latinoamericanos, ni subsaharianos, ni personas de los países del Este, ni mujeres. La práctica totalidad de quienes pusieron la catedral patas arriba, orinaron en el claustro y en las paredes del templo y opusieron resistencia a la policía eran magrebíes y pakistaníes. Musulmanes todos ellos, que obedecían fielmente a sus jefes, y que se dedicaron a fumar, a dormir, a proferir alaridos y a orar en dirección a La Meca. Entre la masa airada, sólo había una joven europea, casada con un asiático y con un crío. Las demás mujeres o eran periodistas o voluntarias de Cáritas que intentaban que la catedral no quedase más llena de desperdicios. También acudieron unas chicas uniformadas de antisistema que nos trajeron una cazuela de pollo asado. Su menú de resistencia quedó tirado en la puerta trasera de la catedral. E igual pasó con unos colchones solidarios que nos ofrecieron, que de sucios que estaban parecían andar solos y nadie reposó en ellos.

Cuando los representantes de Cáritas transmitieron a los ocupantes el ultimátum previo al desalojo, el cronista infiltrado entre la algarabía intuyó que hasta la paciencia cristiana tiene un límite, y que el cardenal Carles no iba a poner la otra mejilla ante semejante atentado a la fe, al sentimiento y a la inteligencia de sus fieles. Y cuando salimos a dar un rodeo y vimos que la policía acordonaba el Barri Gòtic, tomaba posiciones y dejaba una única salida para evitar tácticas de guerrilla urbana, comprendimos que la suerte estaba echada y que saldríamos por las buenas o por las malas mucho antes de lo previsto.

A las 4.00 horas, la policía llamó a la puerta y desertó el colectivo de los magrebíes cual alma que lleva el diablo. Después, se hizo otra votación, que ganaron los pakistaníes partidarios de salir de mala manera. A las 4.15 horas entró la primera unidad policial y a las 5.00 horas la catedral quedaba vacía y lista para que empleados y voluntarios del obispado pudiesen adecentarla. En esa media hora, sin embargo, a punto estuvo de rozarse la tragedia mientras una traductora pedía paz en vano y un miembro de un colectivo de supuesta ayuda a los inmigrantes insultaba a los agentes y les recordaba que Dios los vigilaba. Los antidisturbios no usaron las porras y sólo se sirvieron de brazos y escudos para acompañar o arrastrar hasta la calle a los más fanáticos. Otros agentes ponían en pie los bancos y reclinatorios que tumbaban los ocupantes. Pero con tantas cargas policiales como hemos visto sobre estudiantes, trabajadores, payeses, “hooligans� e independentistas catalanes, por ejemplo, nunca habíamos asistido a un desalojo tan fino y delicado.

Mentiría luego esa abogada que se autoerige en portavoz de los inmigrantes cada vez que algunos de ellos crean conflictos graves, y dijo que hubo violencia y malos tratos, pero no es cierto. A pesar de provocaciones, insultos, barricadas humanas en el altar mayor y en las escaleras que van a la cripta de Santa Eulàlia, y otras trampas, los agentes no cayeron en la tentación y no abusaron de la fuerza. Lo prueba que no hubo que lamentar ni un parte médico de lesiones leves. Mientras los desalojados organizaban una manifestación hasta la plaza Catalunya, personal de Papeles para Todos y otros grupúsculos alternativos se sumaron al cortejo y siguieron azuzando a la policía en vano. Constituidos en asamblea típica de zoco en Rabat o Islamabad, se les sumaron después los encerrados en la iglesia del Pi y se disolvieron todos tras amenazar con nuevas acciones.

Horas más tarde, el delegado del Gobierno pedía a la opinión pública que se pregunte quién manipula a esos inmigrantes. Pero la respuesta no está en el Fòrum de les Cultures. Para hacerse una idea, hay que soportar una noche de soflamas y orines en el interior de una catedral ocupada por magrebíes y pakistaníes que no contaron ni con el apoyo de los sindicatos, ni con la presencia de chinos, latinoamericanos, filipinos, subsaharianos, mujeres y otros inmigrantes ajenos a su causa.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
El poder lo cambia todo y lo pervierte todo, si los que ahora mandan hubiesen estado en la oposicion que se supone que estarian haciendo?. Demagogia, toda la que se hizo y más.
Lo mas comico es la explicacion de que detras de todo esta la mano negra de ERC ara amb la cgt para cobrase las vendidas y malos tragos que les esta haciendo pasar el PSC que ya ha hecho dimitir a unos cuantos de los suyos cuando no los pone un dia si y otro también en evidencia. A qui voldran fer dimitir ara?. ERC, el chivo expiatori de tots els mals de la politica a Espanya, culpable de tot. No se que és , si més patetic o cómic. La situació ara es la resposta a la demagogia que es va fer durant anys. El problema és que amb aquesta resposta de l'altra dia, s'han fet feliços al mateix temps tots els desitjos amagats de l'esquerra 'divine gauche' que no vol problemes amb les postures habituals de la dreta, i s'ha creat un precedent que a partir d'ara ja serà la norma. Tot al mateix temps que el forum, convertit en gran festa de l'elitisme més reaccionari i que amb aixó perd una vegada més , més credibilitat, si és que a aquestes alçades els hi quedaba cap.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Doncs jo també vaig ser-hi, i la versió del Joaquín Roglán aquest em sembla una opinió, no una informació. La meva opinió és radicalment contrària a la d'aquest senyor. Jo opino que ha vingut al tancament amb un sac de prejudicis que no l'han deixat ser objectiu, a part de dir mentides com que no hi ha hagut càrrega de la policia, que no hi ha hagut lesions. JO he vist un company amb una bena nova de trinca a la mà sortint d'un CAP. De la necessitat en diu fanatisme, aquest panxa-content.
En fi, que no us trobeu mai en aquesta situació.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Observo que no haces ningún comentario acerca de desperfectos, orines ni oraciones hacia la Meca. Tampoco comentas nada acerca de la composición étnica de los encerrados.
¿Es posible que tú también arrastres un saco de prejuicios que tampoco te permiten ser objetivo? Este encierro va bastante más allá de la necesidad, tiene una clara vertienete política, geopolítica, religiosa y étnica, que muchos se empeñan en no ver.
En el artículo no se niega en ningún momento la carga policial, simplemente se explica que no hicieron uso de las porras. Yo no estaba ahí y por lo tanto no puedo afrimar la veracidad de esta información, pero desde luego las imágenes de la televisión no reveleban un uso desproporcionado de la fuerza por parte de los antidisturbios, algo que todos sabemos que es raro en ellos. Tal vez temían, con razón, las acusaciones que recibirían de proceder de su forma habitual contra un colectivo que está apoyado de forma desmedida por los dogmas de la censura políticamente correcta.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
ara ja tenim policies catalanistes i progresistes !
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
La hipocresia de Maragall i Carod és observable. Quan a l'any 2000 es va produir la tancada de col·lectius immigrants a l'església del Pi, el senyor Maragall hi va anar i va exigir papers per tots, recordeu ?.....
Ara al 2004 no hi va, el que hi envia son els antidisturbis, es pot ser mes hipòcrita i fals ? Aquesta es la veritable cara dels "sociates". falsos i mentiders.......
i la pregunta es: ERC a on vas amb els "sociates" de socis ?
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Bé, suposo que ets el lector nazi de torn. T'aclariré una cosa : l'esquerra que ens mana, per compte del Capital, és una gauche divine que mai s'ha cregut aquest discurs. Formava part de les vestimentes snob que requerien les circunstàncies. Igual que el seu obrerisme, que durarà mentre no els toquin els grans sous i privilegis que s'han assignat des de les institucions que controlen (com la TMB, autèntic niu de paràssits).

Tota la història de la multiculturalitat, la tolerància, el mestissatge, les ciutats i les ciutadanies contraposades a les nacionalitats ...provenen de que buscaven una forma de donar-li la volta a les reivindicacions de les nacions sotmeses a l'estat espanyol. Que reivindiques el català ? : t’hi oposen la multiculturalitat. Que reivindiques la cultura basca ? :ets un intolerant i lo bo és el mestissatge (per als bascos i catalans). Etc. I en bona part ho van aconseguir. Van aconseguir acomplexar a gran part dels independentistes, que avui en dia són més papistes que el papa en aquest aspecte, i que sempre són els primers a donar suport a tota classe de causes nobles com la dels immigrants, no només per convicció, sino inconscientment com a maniobra defensiva, per que els aiatolás dels sectors “ultraesquerrans� espanyolistes estan esperant l'oportunitat de criminalitzar-los pel que faci falta. El debat de fa uns dies sobre "esos tíos que vienen a todas partes con su banderita" ho prova. Com que els "internacionalistes" apàtrides ja no saben com carregar-s'els, ara ja els critiquen no per no participar a les lluites, sino al contrari, per participar a totes ("con su banderita").

En resum, “l’esquerra� del règim necessitava un discurs progressista que justifiqués una politica molt similar a la de l'ancien régime, tot canviant el decorat. I acontentant la seva base obrera, en gran part ultra-espanyolista.

És lògic que totes les seves grans actuacions sonin a buit, a fals, a hipòcrita, com els JJ.OO, el Fòrum i el que vindrà. Quan no es creu en el que es predica, el divorci entre el que dius i el que fas acaba deixant-los en ridicul.

I ara, tota la comèdia els hi esclata als dits.

No és veritat que dreta = esquerra, però sí que és veritat que entre els grups politics que van sortir de la Transició (amb una empenteta financera de la Fundació Ebert, finançada al seu torn per la CIA) les diferències són cara a la galeria. És a dir, que tots són de dretes.

Total, que igual t’hi acabes apuntant.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Hi ha una cosa que hem de tenir molt clara, i ho dic, ens agradi o no. La realitat social, a molts llocs de l´àrea metropolitana, i bé de tot Catalunya, és la que és.

I no sé si vosaltres ho copseu, però penso que hi ha moltíssim racisme, sobretot cap al món musulmà. Molta gent té teories extranyes com que venen a invadir-nos i a conquistar-nos (em sorpren que gent suposadament progre s´apunti a aquestes teories, segur que tots en coneixeu), o bé que l´estat els paga el lloguer de les botigues,....

Per tant, les imatges dels immigrants a dintre l´església provoquen a molta gent (i penso que és majoria), una accentuació del seu rebuig a la immigració. El tema és complicat, tampoc podem ser nosaltres demagogs. Jo penso que s´ha de regularitzar a TOTA la gent que en aquests moments està a Catalunya, és vergonyós la manca de drets que tenen, i en aquest sentit, la tancada a l´església em sembla bé per cridar l´atenció.

Però és impensable una llei pròpia que dongués papers a tothom que vingués, això s´ha d´abordar d´una manera molt més global, i vigilant molt de fer accions pacífiques, tenint en compte la realitat social.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
L,estat no els paga els lloguers, Mireia, pero a les botigues de Ciutat Vella els deixen fer i molt. Amb exempcio dimpostos municipals durant 2 ans, i a continuacio traspassen la botiga a uns tercers, que en realitat son empleats seus, o familiars. Aquests empleats ni cotitsen, ni estan donats d,alta ni res. I vinga, dos ans mes d-exempcio d-impostos. Jo conec casos perqe hi visc a 5 metres, i son gent que te quatre i cinc negocis en un pam de terrenz : carnisseria, restaurant, supermercat, perruqueria i telecomunicacions.

Per a tenir burgesia paki prefereixo la meva, francament. I a mes, son ultra/islamistes, no [es broma.

Molta multiculturalitat i molt mestissatge, pero per a ells aixo no val. Propietaris de bugaderia, com la del carrer de les Moles, empaita les noies provocatives amb aspecte europeu, aixo si, si de bona fe acaben lligant despres els hi diu que s-han de fer musulmanes per casar/se amb ell.

Hi ha racisme, si, pero es que tampoc no es or tot el que brilla.

Aixo, junt amb la tolerancia de l,Ajuntament pels seus horaris, suposa una competencia comercial insostenible pels petits comerciants d,aqui, no pels grans.

A mes, t-asseguro perque ho conec de primera ma, que els deixen fer obres ilegals dins de les botigues, que aqui et clavarien una multa i et farien tancar. Coneguts meus tenen la cuina de casa seva apuntalada grçacies a les obres del paki del costat, sense supervisio de l-arquitecte ni res, i l-Ajuntament no n,ha volgut saber res. La denuncia esta desapareguda.

En fi,
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Es malauradament normal que passi aixó, ja que a tot arreu hi han malparits. Per conviure tothom ha de possar de part seva, per igual. De la mateixa manera que cal recolzar les lluites serioses pels drets dels nostres companys treballadors emigrants, no hi ha cap motiu per ser més tolerants amb els explotadors o els integristes acabats d'arribar que amb els que hem hagut de patir aqui des de sempre.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Acabo de llegar a este pais, Arabia Saudita, donde he entrao por donde me ha dao la gana, a ver que se piensan. Exijo de inmediato trabajo bien pagao, vivienda, comida. Es un pais mu rico, asi que ha pagar, que cojones. Ha, tambien una iglesia cristiana en La Meca, a ver que se han pensao. Facistas, que son unos facistas. Que no me toquen los guevos que me ensierro en la mesquita de su puto profeto. Me meare en su piedra santa. Que no se atreban a venir a desalojarme o llamo a la Media Luna Roja para que les eche la bronca. Hasta aqui podiamos llegar.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Confirmat el que acabo d'escriure, "a tot arreu hi han malparits". Com aquest d'aqui adalt.
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
Es veritat, hi ha que veure la quantitat de demagogia que es va fer amb aquest tema quan hi era el pp i ara qué, els que manen hi son ells després del 11m de alqaeda, però ara farem fora als 'moros' nosaltres los chachi progres de estar por casa de la gauche divine i gràcies pel treball realitzat. Els fotarem una patada al cul però amb supertalante democràtic, i que sabeu que votarem a la denostada resolució darrera de la onu dels usa sobre iraq que sí, amb el que no s'aniran de enllà ni quan es congeli l'infern.

I clar, la gauche no creu en Deu , ni va a misa i sempre està parlant del laicisme, és agnostica com a màxim però els 'moros' aquets són uns irreverents que es pixen al altar i fumen, per tant a treure els antiavalots.

Ja ho sabeu 'moros' gràcies pels serveis prestats i cap a casa, que sou bruts i sorollosos. Altra vegada feu atenció dels autentics capos, que arà sí que han quedat completament retratats.

Aquesta i no altra és la situació real en al que ens trobem
Re: I si ho haguera fet el PP?
08 jun 2004
De veritat algu realment és pensava que no els fotarien fora a tota pastilla de un lloc com la catedral?.

Ara ja estan sobre avís , de tal manera que tornar-ho a intentar serà força dificil en un monument d'aquestes dimensions.

Si hi torna a haver una propera vegada, seran més contundents encara perque ara ja saben que poden i ningú ha dit res.

I els que els van 'manipular' també els poden haver dit que no toquesin el mobiliari ni es pixesin i es comportesin una mica bé, li van posar fàcil als contras.
para el de antes
08 jun 2004
Personalmente no me definiría como "lector nazi de turno", pero bueno, ya estoy bastante acostumbrado a estas descalificaciones baratas y la verdad es que me molestan poco, aunque sean erróneas. Para vosotros lo más fácil es siempre tildar de "nazi" todo aquello que no os gusta o que no comprendéis.
No me has aclarado nada que no supiera. La izquierda "oficial" habla mucho de los pobres, de los trabajadores, de los inmigrantes, de los desfavorecidos parias de la tierra y demás, mientras a la vez se dedican a vivir una vida de hedonismo burgués. ¿Qué hay de nuevo en esto? ¿No eran Marx y Engels hijos de la burguesía acomodada que no renunciaron en ningún momento a sus privilegios de clase? Se podría decir que esa actitud hipócrita ha sido una constante y no una excepción en la historia del denominado izquierdismo.
Encuentro bastante exagerado y egocéntrico el argumento de que toda la historia de la multiculturalidad, la tolerancia, el mestizaje, las ciudades y las ciudadanías contrapuestas a la nacionalidad se puede definir exclusivamente como arma de las fuerzas anti-separatistas o españolistas. Esas ideas y esos conceptos son parte de la dogmática de lo políticamente correcto, que existe a lo largo y ancho de Occidente y que ha pretendido erigirse en Universal. No son un invento de los españolistas “retorcidos� ni los españolistas “retorcidos� son los únicos en utilizarlos como parte de sus argumentos y/o ideario.
Unos ejemplos: ¿Los españoles hablan de multiculturalidad? ¡Pues a reivindicar la multiculturalidad, la plurinacionalidad de España! ¿Los españoles reivindican la cultura española? ¡Pues a acusarlos de intolerantes, reaccionarios, opresores! ¿Hablan de mestizaje? Mestizaje racial y cultural sí, ahora bien, con todos menos con los demás habitantes de la Península y ni hablar de mestizaje lingüístico. Esta es la actitud de las fuerzas independentistas principales y dominantes, tanto en Cataluña como en el País Vasco. ¿De verdad piensas que el mestizaje sólo se promociona en el mundo occidental para eliminar la identidad de los catalanes y los vascos?
Disculpa, el debate de los tíos con la banderita me lo perdí y por lo tanto no sé de qué hablas. Tampoco acabo de entender tu postura muy bien. Según tú, si no lo he entendido mal, los independentistas son demasiado buenos y apoyan a según que movimientos sociales o colectivos para evitar ser criminalizados por sus enemigos políticos. Deduzco de esto que piensas que el independentismo debería alejarse de este comportamiento y mirar por encima de todo por los intereses de la patria catalana y del pueblo catalán. ¿Un discurso del tipo de UNC?
Los problemas de la izquierda son de raíz y no de desviación. Una ideología en gran parte decimonónica, que apenas se ha renovado en años, que parte de premisas propias de otras épocas y que está imbuida en materialismo filosófico, que ha causado desastres en muchísimas de las sociedades en las que se ha implantado, a pesar de haberlo hecho de varias formas distintas y diferenciadas. Es verdad que la izquierda ha tenido que adoptar en un momento de crisis (ante la caída del muro de Berlín y el abandono de China) muchos de los postulados de la derecha, si entendemos la derecha como el liberalismo y su privatizador vástago neoliberal. Ahora bien, la derecha liberal española y europea también se ha visto obligada a adoptar muchas de las posturas progresistas, de forma tibia o total, ante el poderío de la izquierda en los medios de comunicación, en la enseñanza, en los "movimientos sociales" y en las oenegés. El PP no es un partido tradicionalista ni conservador en lo social ni en lo moral, tan sólo hay que observar la radical transformación que ha sufrido España durante los Gobiernos Aznar. El PP cuenta con una plataforma gay, ha protagonizado el inicio de la inmigración masiva en España, ha hecho caso omiso a su base de votantes católicos (menos los del Opus, claro), ha completado la tarea iniciada por el endeudamiento al que nos condujo el PSOE con privatizaciones y concesiones a las multinacionales, ha ignorado y en algunas ocasiones ninguneado a la Corona y ha puesto a España a la entera y servil disposición de una potencia extranjera que está en clara alianza con uno de nuestros mayores enemigos geoestratégicos: Marruecos. ¿Qué tiene esto tradicionalista o conservador?
Podemos decir que la derecha tiene su vertiente izquierdista-progresista y la izquierda tiene su vertiente derechista-neoliberal. Por lo tanto, la comedia de la que hablas tiene dos protagonistas que en realidad son tan solo diferentes caras de una misma moneda. Y esto no lo amenaza hoy en día absolutamente ninguna fuerza de izquierdas ni tampoco ninguna fuerza de derechas. Las izquierdas y las derechas a estas alturas están completamente sometidas al Mercado, en un sentido u otro, y completamente de espaldas a la población, a la realidad y al futuro. Yo paso de apuntarme a unos o a otros, quiero una verdadera regeneración que nos devuelva la dignidad y que forje un futuro viable para todos los pueblos de Europa.
Sindicat Terrassa