Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: criminalització i repressió : fòrum 2004 : immigració
Manifest després de la tancada de la Catedral
08 jun 2004
RAI, com a associació de joves que constata la precarietat en la que viuen els immigrants sense papers, la majoria dels quals són joves, i com a associació membre de les Plataformes d'entitats "Papers per Tothom" i "Assemblea per la regularització sense condicions", es vol posicionar sobre els esdeveniments dels darrers dies, arrel de la tancada de persones immigrades sense papers a la Catedral de Barcelona i a l'Església del Pi, i de la posterior actuació de la Delegació del Govern a Catalunya.
Barcelona, 7 de juny de 2004


Recursos d'Animació Intercultural, com a associació de joves que constata la precarietat en la que viuen els immigrants sense papers, la majoria dels quals són joves, i com a associació membre de les Plataformes d'entitats "Papers per Tothom" i "Assemblea per la regularització sense condicions", es vol posicionar sobre els esdeveniments dels darrers dies, arrel de la tancada de persones immigrades sense papers a la Catedral de Barcelona i a l'Església del Pi, i de la posterior actuació de la Delegació del Govern a Catalunya.

5 de juny . Manifestació pacífica per demanar la regularització extraordinària i incondicional de les persones residents a Espanya sense papers, l'anul·lació de les ordres d'expulsió, la fi de l'assetjament policial, el tancament dels centres d'internament, la derrogació de la Llei d'Estrangeria, el canvi de la política migratòria i una major eficiència administrativa.
Establiment d'un estat policial al centre de la ciutat: innombrables policies demanen identificacions a persones "sospitoses" de no tenir papers. Es tanquen molts carrers del voltant de la Catedral de Barcelona i de l'Església del Pi amb furgones i cotxes de la Policía Nacional. Els policíes, tot i reconèixer que les persones tancades es comporten pacíficament, no permeten el pas per aquests carrers, afirmant que estan defensant la "seguretat ciutadana".

6 de juny. Desallotjament de la Catedral de Barcelona per part de la Policia.

5, 6 i 7 de juny. Declaracions de la Delegació del Govern i de la Secretaria d'Immigració qualificant les protestes d'"inoportunes" i de "manipulades".


Davant d'aquests fets, volem manifestar:

- La nostra condemna a l'actuació policial, que ha violat un espai de refugi;

- El nostre rebuig a les declaracions de Representants de la Delegació del Govern i de la Secretaria General d'Immigració que han qualificat de "inoportunes" les protestes de les persones immigrades.
Una acció de protesta com a aquesta, conscients de que el dret d'associació i de manifestació per les persones immigrades és subjecte a expulsió, no pot ser altra cosa que el fruit de la desesperació. Ni es munta una manifestació en tres dies ni es prenen riscos tant considerables per un no res;

- La nostra crítica a les declaracions de Representants de la Delegació del Govern i de la Secretaria General d'Immigració acusant de "manipuladors" als grups de suport als col·lectius d'immigrants. Entenem que aquestes declaracions infravaloren les capacitats dels col·lectius d'immigrants de pensar i de decidir per si mateixos;

- La nostra incomprensió del que entenen les institucions per "defensar la seguretat ciutadana" al tancar els carrers dels voltants de la Catedral i l'Església del Pi. Aquest fet no contribueix més que a criminalitzar col·lectius que es comporten pacíficament;

- Que els esforços de la Delegació del Govern per a millorar la situació de les persones indocumentades seran benvinguts, però sense oblidar que:

- El PSOE, partit actualment al Govern, i que ara diu que presentarà mesures per a suavitzar l'actual Llei d'Estrangeria va ser un dels tres partits que va votar a favor d'aquesta Llei,

- El Govern central pretén crear la Brigada Central de Expulsiones, amb oficina a Barcelona, i que destinarà, durant l'any 2004, 18.607.620 € a l'expulsió de persones immigrades sense papers,

- Que aquest mateix any 2004 es celebra, a la ciutat de Barcelona, el Fòrum Barcelona 2004, en el que un dels principals eixos temàtics és la diversitat cultural.

Tots aquests fets ens porten a manifestar la nostra perplexitat causada pel doble discurs dels diferents òrgans de Govern. Esperem que la balança s'equilibri pel cantó de les persones que pateixen la situació d'irregularitat. Exigim per sobre de tot el respecte més fonamental dels drets humans de les persones.



Assemblea de RAI
Recursos d'Animació Intercultural
C/ Carders nº12 principal
Telf: 93 268 13 21
www.pangea.org/rai
rai ARROBA pangea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest després de la tancada de la Catedral
08 jun 2004
Bravo!
Estoy totalmente de acuerdo con vuestro manifiesto.
Que opcion nos dejan a los inmigrantes a manifestarnos si tras decir lo que pensamos nos expulsan? eso se llama dialogo??.

Propongo a los que "no tenemos riesgo de expulsion" que nos manifestemos en contra de los hechos; haciendo de voz para aquellos que tienen la boca tapada.

Escucho ofertas!
Sindicato Sindicat