Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
07 jun 2004
El gobierno"regulariza" a 25 de los encerrados en la catedral,abriendoles un expdte.de expulsión.Esta es su puta democracia!
(Fuente-La vanguardia)
La sintonía entre las tres administraciones âGobierno, Generalitat y Ayuntamientoâ está favoreciendo una postura más firme ante las acciones de unos inmigrantes llevados por la desesperación
EL RETO DE LA INMIGRACIÃN
Mano dura contra los encerrados
El Gobierno abre expediente de expulsión a 25 inmigrantes âsin papelesâ

ISABEL RAMOS RIOJA - 08/06/2004
BARCELONA. â La Delegación del Gobierno en Catalunya ha optado por la línea dura ante los encierros del pasado fin de semana en la catedral y en la iglesia del Pi. Veinticinco inmigrantes que participaron en el encierro de la catedral fueron detenidos y se les ha abierto expediente de expulsión, según informó la Jefatura Superior de Policía. El subdelegado del Gobierno en Barcelona, Eduard Planells, dijo que desconocía el número de expedientes incoados, pero reconoció que âse identificó a un número importante de personasâ?. Tener una orden de expulsión es una barrera infranqueable para regularizar su situación porque les impide siquiera presentar el expediente ante la Administración. âLa expulsión es la medida extrema que se puede adoptar ante una persona sin papeles, pero hay otras, como la multa o el obligarle a presentarse cada día en el juzgadoâ?, dijo ayer Enrique Mosquera, portavoz de la Asamblea por la Regularización Sin Condiciones (ARSC).

Planells insistió en la postura oficial de no poner en marcha ningún proceso extraordinario de regularización porque âno es una vía adecuadaâ? y puede fomentar la llegada de más inmigrantes. Lo que ha venido llamándose el efecto llamada. Además, argumentó Planells, âlas normas del Estado de derecho no

se negocianâ? y no pueden ser fruto âde una imposiciónâ?.

La irrupción de las fuerzas de seguridad en recintos sagrados o de otro tipo podría repetirse si se produce una nueva ocupación âsin la autorización de los propietariosâ?. El desalojo debería contar âcon el consentimiento de esos propietariosâ?, añadieron a este diario desde movimientos de cristianos de base que distinguían la actitud del obispado y la de la parroquia del Pi, donde el desaolojo de unos inmigrantes llevados por la desesperación se produjo de forma pactada y pacífica.

Contrariamente a lo ocurrido en el año 2001, cuando el Ayuntamiento, la Generalitat y el Gobierno central estaban controlados

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
08 jun 2004
El resultat de fer una ocupació sense consentiment del propietari -o és que només cal demanar el consentiment per a desallotjar ?- ha estat que la postura gris sobre el tema immigratori del tripartit, del PSOE, etc. s'ha tornat negre. I si parleu amb gent que no sigui del rotllo politic extrem-esquerrà, si d'ells depengués ja els haurien deportat a tots.

Algú em dirà : amb aquesta movilització per fi s'han desenmascarat !. És cert, però per l'immensa majoria de la gent que els votaba, això no tindrà cap repercussió, fins i tot es sentiran més còmodes i satisfets amb ells. O és que no baixeu mai al carrer ?

Reivindicacions justes però maximalistes, acompanyades de tàctiques poc mesurades i manipulables (ficar 1000 musulmans dins una església catòlica en un país cristià light però cristià al cap i a la fi) i en un ambient D'HOSTILITAT SOCIAL, l'únic que produiran és l'acceleració de la repressió. I de les expulsions. Els "progressistes" d'aquest país tenien certa vergonya a defensar expulsions. Els hi heu posat tan bé que ara l'han perdut del tot, els hi heu facilitat que es desenmascarin ells mateixos ...just quan els hi convenia fer-ho. Gràcies a vosaltres han fet la seva "transició" en aquest tema en el moment just, quan millor els convenia.

Quan m'en vaig enterar que es volien tancar a la força, vaig posar quatre ratlles a indymedia demanant que si es tancaven fora amb el consentiment de l'institució que els havia d'acollir : l'ideal era una universitat, on a més d'haver-hi molts més lavabos, podien rebre el suport dels estudiants, que és el sector més obert a les seves reivindicacions (no pas el món del treball, i ho dic per experiència, els meus companys, del mateix sindicat que jo, i que s'ufanen de votar "comunista" o "socialista", contraris a la guerra de l'Irak fins a l'exasperació, proclamen en canvi, tan tranquils, el seu desig de que "s'ofeguin tots a l'estret". I es que la nostra societat no acceptarà mai ni la lliure immigració ni el dret de vot a les eleccions generals per una persona que acaba d'arribar clandestinament. Agradi o no, i jo sé que als indymedia no us agrada gens, això és així).

Reivindacions compartibles (si s'expliquen bé, es fa suficient propaganda, es movilitza els sindicats) per gran part de la població, la mateixa que davant de maximalismes desitja que s'ofeguin :

- prou assetjament policial, càstig als policies criminals que els disparen sense més ni més.
- pròrroga immediata dels papers per a tots aquells que ja estaven en situació legal però que per desidia administrativa passen a situació ilegal.
- donar un paper a tothom que estigui avui aquí per a buscar feina, a termini de 6 mesos o un any, qui la trobi serà regularitzat per arrelament, qui no la trobi haurà de marxar. Al mateix temps, desde el mateix dia que s'acabi de donar aquest paper provisional, s'aplicarà amb total rigor la prohibició d'entrada ilegal o de contractar ilegals (excepte els dits anteriorment).

Així ningú podrà dir que amb la llei d'estrangeria aprovada quan ja era aquí se l'obliga a tornar al seu país per buscar un paper que el permeti tornar aquí.

I prou bromes amb lliure immigració. Llei d'estrangeria sí, canviant la que hi ha, democratitzant-la però fent-la cumplir sense excepcions.

I qui vulgui votar, primer que es regularitzi o si bé de nou que entri amb papers, i quan porti uns quants anys que demani la nacionalitat.
Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
08 jun 2004
Ãs lamentable company que reconeixente en un mitjà de comunicació alternatiu com Indymedia defensis exactament les mateixes postures que la dreta més reaccionaria. Mira, t'enganxo un fragment de l'editorial d'avui de La Vanguardia i veuràs com potser t'equivoques de mitja i de moviments i estaries molt més cómode subscirt a La Vanguardia i votant a CIU o al PP:
Font. La Vanguardia d'avui
"Aplicar una política de âpapeles para todosâ?, como se exige desde algunos grupos, es simplemente un ejercicio de irresponsabilidad. En realidad, quienes la defienden, so capa de una solidaridad ficticia, no hacen más que condenar a miles de personas a vivir en condiciones indignas, mientras se crea el caldo de cultivo propicio para el racismo y la xenofobia. En general, la ciudadanía contempla positivamente la llegada de inmigrantes, que se consideran necesarios para mantener la vitalidad laboral de una sociedad con tasas de natalidad excesivamente bajas. Por ello, la política de inmigración debe dejar de ser un instrumento autodefensivo, coactivo y burocrático, que reserva un papel dominante a la policía y que aplica medidas administrativas sancionadoras y discrecionales, pensadas principalmente para contener y expulsar unos flujos de inmigrantes y de asilados antes que para promover la integración."
Felicitats company. D'altra banda estic convençut que part del vot d'ICV i ERC no està gens content amb l'actuació policial i que recolza els tancaments. Sinó pq els recolzava al 2001? Només per que hi havia el PP? Si que ens ha sortit tàctica la penya que tú anomenes normal. Jo també soc normal i em situo a l'extrema esquerra perquè la dretització que esteu fent la resta de gent és simplement increible. Sense demagogies i sense alçar la veu et dic, company, que t'estàs convertint, poc a poc, en un fatxa. I ho dic com a qüalificació político-ideològica i no com a insult. Salut!
Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
08 jun 2004
Franco va dir una vegada que 2 + 2 eren quatre. Hem de canviar l'aritmètica perquè l'afirmació franquista passi a estar equivocada ?.

He de dir que coincideixo al 100 % amb aquest text de L.V. És correcte independentment de qui el publiqui, Pravda, The New York Times o La Razón.

L'any 2001 la immensa majoria dels que simpatitzàven amb el moviment dels immigrants era per regularitzar la situació de molta gent que ja era aquí de feia temps. La movilització social va ser gran perquè era contra un gran abús. Però amb el pas del temps s'ha vist que això era una història cíclica, de mai acabar, i que el que realment reclamen els Mosquera i cia és la lliure entrada, absolutament inviable des de el punt de vista econòmic, i també cultural. És un altre abús. Lluitar amb un abús contra un altre abús és una mala tàctica. I portarà a la derrota de les reivindicacions justes, no només de les maximalistes.

I, per cert, més igual que alcis la veu o no : me la bufa que consideris que això és una postura fatxa. A indymedia tot és feixisme, fins i tot mig indymedia o tres quartes parts. Doncs no, company, és la postura que veuries compartida en el 95 % (i em quedo curt) de la societat que va sortir al carrer contra la guerra a l'Irak. Feixistes tots ?. Llavors tot està perdut, llençat de cap a mar perquè no hi ha res a fer.

Drets pels immigrants sí, igualtat social i econòmica sí, però deures també : i el primer deure és entrar al país legalment. I facilitats per nacionalitzar-se després d'un temps prudencial de residència, amb algunes condicions lògiques i de relativament fàcil cumplimentació (aprendre la llengua, etc.) Llavors disposaran també de l'igualtat en el terreny politic.

Són propostes raonables i viables, que serien compartides per una majoria i que evitaria la situació d'indefensió i la super-explotació dels immigrants, al temps que a nosaltres no ens rebenten el mercat de treball. La situació d'hostilitat social quedaria enrera.

Per a mi no hi ha color entre les dues vies. Ara, si voleu obcecar-vos en la desaparició de les fronteres, allà vosaltres.

Però és que a vosaltres això no us interessa ni gaire ni gens. Preteneu utilitzar la "lliure" entrada d'immigrants com un ariet contra la societat capitalista, i no us adoneu que no només no ho aconseguireu, sino que la fareu més forta, més explotadora i més repressiva.
Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
08 jun 2004
Anirem per parts, i disculpa per lode fatxa, però si us plau no ho facis extensible al 95% de la gent que va sortir al carrer.
No entenc el que vols dir amb "entrar al país legalment" Vols dir com van fer els nostres ancestres a Amèrica? Amb una espassa i tallant caps? O, com més recentment, amb tancs, avions i portaavions a l'Iraq?
No entenc tampoc l'expressió "al temps que a nosaltres no ens rebenten el mercat de treball". Com si ja no ens l'haguessin rebentat la dreta i el capital, amb la inestimable ajuda i mà de ferro del PSOE, CCOO i UGT des de la transició fins ara fins ara, des dels Pactes de la Moncloa fins la darrera reforma laboral. I quan el PSOE dels vuitanta aplicava la seva política de "reconversió" industrial i de "flexibilització" del mercat laboral, quan immigrants creus que hi havia a l'estat espanyol?. Ho sento, però et repeteixo que encara que no t'agradi defenses postures de dretes i molt.
Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
08 jun 2004
entrar legalment al país. Anar-hi amb papers tramitats als consulats, arribar si pot ser amb contracte de treball i amb garanties. Quan una amiga meva, S., que treballava a la mateixa empresa que jo, a través d'una ETT, va ser acomiadada, em va dir que volia anar a Austràlia a collir fruites. Una idea esbojarrada i poc meditada. Volia anar per lliure perquè allí, segons ella, hi havia "molt de curro", era molt fàcil trobar-ne, es pagava molt bé, etc. Afortunadament la vaig poder convèncer que fes gestions prèvies, que indagués quins contractes hi havia, quins papers havia de tramitar, si podia anar-hi amb contracte desde aquí, on dormiria, etc. ...

Quan va fer les indagacions va veure que els rumors que havia sentit entre la seva penya hippy no responien del tot a la veritat, i ho va deixar còrrer a temps. Menys mal : només tenia els diners justos per arribar fins Austràlia. Podia haver tingut sort o ...haver passat un calvari. Hi en aquest segon cas hauria carregat al contribuent australià amb un problema afegit que no era el seu.

És necessari que els immigrants vinguin en aquestes condicions, legals i documentades, tan pel seu propi bé com pel nostre. Les condicions de vida en els seus països són dificils, sí, però els que venen ho solen fer amb un nivell d'estudis i preparació superior a la mitja del seu lloc d'origen. Els seus compatriotes estan, en promig, pitjor. I és ben clar que no els podem rebre a tots.

He comprat La Vanguardia per trobar la frase que has retallat, que trobo òptima, i en localitzo aquesta altre d'en Michel Rocard, del PSF : "Francia no puede cargar con toda la miseria del mundo, pero debe cargar con su parte". L'ha subscric. La primera part i la segona. I la primera implica regulació dels fluxos migratoris. I la segona plena igualtat de drets i benestar entre els que puguin venir.

Fas demagògia quan dius "No entenc ...ancestres a Amèrica". Els meus ancestres (els teus no ho sé) no van anar mai a Amèrica, o sigui que per aquest cantó puc ser jo qui llenci la primera pedra.

Aquesta frase és digna d'estudi. Mostra un sentiment de culpabilitat profundament arrelat que sol sortir a flotació en edat bastant jove, 18-20 anys. (jo també el vaig passar, però ho vaig superar, com ho superaràs tú, no ho dubtis, quan et facis gran). És de caràcter romàntic però poc racional.

És confondre bous i esquelles. Lluitem i lluitarem en contra de tota agressió d'un estat o un poble contra un altre, i de tota opressió dins d'un mateix poble. Però trobo absurd aplicar una especie de "dret de compensació" : que vinguin ells ara a casa nostra, en massa, així ens sentirem "castigats" pels nostres suposats pecats històrics (que a més ni jo he comés ni el meu poble hi ha participat gaire, més aviat molt poc).
És una forma d'utilitzar inconscientment l'immigració per a l'auto-càstig del país. I potser, creant falses espectatives d'una regularització urbi et orbi, que és inviable, els acabareu castigant també als immigrants.

Els immigrants no tenen cap culpa individual de com està el mercat de treball. Qui rebaixa els salaris són els empresaris. Però la immigració, entesa com a fenòmen social i no com a conjunt de persones, propicia que els empresaris apliquin les rebaixes. Hi ha estudis de CCOO i UGT que ho documenten prou bé. De forma similar, els compradors no tenen cap responsabilitat en la pujada dels preus. Els industrials, els majoristes i detallistes són els que pujen els preus. Però això només ho poden fer si un fenòmen social -la demanda- és alta. Per això hi ha bancs centrals que pugen el preu dels diners per a combatre l'inflació. I per això mateix cal posar regulacions o com li vulguis dir a l'entrada al nostre mercat de treball.

I ara més que mai, quan milers de llocs de treball volen cap al Magreb o cal a Eslovàquia. I quan dintre de dos anys la liberalització dels mercats imposada per l'OMC arrasarà desde Xina el sector tèxtil al complet i d'altres que ara ni ens pensem.

Penso així i si això és ser de dretes ...doncs que hi farem, no m'en amagaré perqué no em critiquis. Però no és de dretes. No és gens tendre, ni caritatiu-cristià. Simplement realista.
Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
08 jun 2004
Anem per parts. No intentem psicologitzar a gent que no coniexem, doncs és probable cometre errors. Jo intento mantenir una discussió político-ideològica i no entro a valorar elements de la teva ideología.
En primer lloc no pateixo de cap malaltia d"'autoflagelació pròpia dels 18-20 anys". Potser als que encara creïem en la utopia, en el sentit d'horitzó cap al qual caminar, qualificar-nos d'infantils o adolescents és la única manera que teniu de desprestigiar-nos. Sense entrar doncs a valorar si tinc o no problemes de maduressa, et comunico que estic ja a punt de fer la trentena.
En segon lloc, els meus avanpassats personalment no sé si van anar a Amèrica, més que res perquè en ser d'una familia d'immigrants i d'origen tant humil, que gairebé ha estat sempre immigrant fins que va arrivar a Catalunya, m'ha estat impossible reconstruïr el meu arbre genealògic més enllà dels meus avis. Els horrors de la Guerra Civil es van accentuar especialment en les classes populars, i la meva familia n'és un bon exemple: pobressa, afusellaments, migracions, etc. Ara bé, tan espanyols com catalans van anar a Amèrica, i no solament durant la conquesta (sóc dels que penso que Colom era català), sinó també quan ho van necessitar per la pobresa que es vivia aquí, per la guerra i pre la repressió política. Existeixen grans colònies de catalans a Méxic, Argentina, Txile, que van ser acollits i no refussats, com pretens fer tu amb els i les companyes ilegalitzats.
En tercer i darrer lloc, seguint els arguments antipsquiatria, he de dir-te que no em considero cristià. És més, soc més aviat anticlerical i crec que bona part dels problemes del món han estat causats per la nostra voluntat d'evangelitzar amb el pensament occidental (cristià) en comptes d'enriquir-nos amb les aportacions d'altres cultures.
Pel que fa a les argumentacions que fas de tipus econòmic, no fan més que evidenciar les teves orientacions dretitzants. T'has cregut la merda de teories economiques neoliberals. En fí, jo no. La teoria de l'oferta i la demanda, la mà invisible, i totes aquestes mistificacions i fetitxistitzacions de la mercaderia són la il·lusió sobre la que es sostenta un règim explotador, violent i insotenible, contra el qual cal lluitar amb totes les armes possibles. I la desobediència civil i l'acció directa que impliquen les okupacions de les esglèsies, em semblen especialment adients. No és realisme, company, és ideolgia neoliberal pura i dura.
Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
08 jun 2004
A la segona línia, en comptes d'ideologia hauria de dir psicologia. (perdoneu, però amb les preses...)
Una altra opinió
08 jun 2004
Doncs jo també vull expressar la meva opinió. A mi em sembla que sí que és factible l'aspiració de proporcionar papers per tothom qui viu i treballa aquí, a Catalunya, a Espanya, a Europa, al món ric. Crec que tota persona que treballa sense drets, és un factor que opera a la baixa en les condicions generals de les i els treballadors que sí que en tenen. No és només una qüestió de caritat cristiana o humanisme, sinô d'interès mutu entre la classe assalariada.
Respecte del temut "efecte crida", també m'agradaria dir que l'unic efecte crida és que hi ha feina i que es contracta, encara que sigui il.legalment. Això vol dir que tan aviat es col.lapsa el mercat laboral, ningú fa 10.000 km i es juga el patrimoni i s'endeuta amb les màfies per no treballar. No hi haurà cap invasió, si això és el que tant temen els racistes i els que tenen por a perdre la feina. Més aviat a l'inrevés, si continua la contractació il.legal de sense papers, és quan les nostres condicions laborals i econòmiques aniran cap avall. Bé, excepte la dels propietaris i especuladors, que s'estàn forrant amb mà d'obra esclava.

Així doncs, no tingueu por de l'efecte crida. No existeix. I la pasta que marxa d'ací en concepte de divises enviades a familiars va molt bé per moure una mica el món oprimit.

Papers per tothom? sí. I ataquem els beneficis de les multinacionals d'una vegada.
Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
08 jun 2004
Si no hi es produis l'efecte crida, llavors tindries raó. La legislació hauria de recollir la immediata regulació del que arribés.

Però cas de produirse s'hauria d'adaptar la llei a la nova realitat, limitant l'entrada i establint una sèrie de condicions lògiques per que la gent de fora accedís al mercat laboral d'aquí.
la realitat es diu domini d les multinacionals
08 jun 2004
qina llei fem per a evitar aixo?
Re: Esta es su autentica democracia:25 expedientes de expulsion para los"sin papeles"del encierro.
11 jun 2004
Desperado

Amigos, vuestro sentido común, es tan común; tan... posibilista.
¡No sentís el dolor, desesperación, vacío de estos, nuestros?
Triturar las letras, las palabras; os sobra mala conciencia....
Lo mismo que lo del forum: te hacen pagar (legal) para escuchar como solucionar un problema (legal) que ellos (los estados del capital) producen: precariedad. Los sin papeles, mas precarios, y si son mujeres, doble precariedad. Nosotros, sin papeles en este mundo. Que es suyo....Y, con el mazo dando.

Expropian nuestros cuerpos.
Inoculan( )nos esperanza (nos hacen esperar). Y, esperamos.
¡Que?: otro mundo.
Ya, no espero. Desperado.
(Que esperen ellos, amos del tiempo!
Hacemos lo que podamos hacer // imposible.
Las esperas, nos convierten/invierten/convierten,
en Estados del €.
Nuestra es la precariedad. SUYOS/dineros.
Nuestros los muertos. SUYAS/guerras .


¡NUESTRO DINERO//GRATIS!

¡Papeles para todos!
Sindicato Sindicat