Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Església Plural condemna el desallotjament
07 jun 2004
COMUNICAT DE PREMSA

Aparteu-vos de mi... vaig ser foraster i no em recollíreu (Mt 25, 31-46)

Manifestem la nostra consternació i repulsa per l'expulsió de la Catedral de Barcelona dels immigrants que dissabte 5 de juny s'hi varen acollir per cridar l'atenció sobre la seva situació i volem manifestar a l'opinió pública que:

1. L'expulsió dels immigrants tancats a la Catedral de Barcelona és un fet gravíssim. Demanem una explicació de les autoritats eclesials barcelonines sobre si han autoritzat l'entrada de les forces de seguretat a la Catedral. Si és així condemnem aquesta actitud contrària a l'Evangeli de Jesús i els demanem una excusa pública en nom de tots els fidels de Barcelona. En cas contrari cal que el Cardenal Arquebisbe denunciï públicament l'actuació dels cossos policíacs i exigeixi explicacions als seus responsables.

2. L'ensenyament de Jesús és en tot moment una opció pels més pobres i desvalguts. No correspon a l'Església judicar les persones sinó donar-li's acollida, suport i esperança.

3. L'Església ha de fer costat a totes les persones que pateixen qualsevol mena d'exclusió o menysteniment dels seus drets, en aquest cas trobem a faltar, des de fa temps, la denúncia pública de l'Església per la situació dels immigrants irregulars, ja que aquesta situació genera dramàtiques conseqüències personals.

4. El fet de la immigració és complex i no es pot solucionar amb eslògans. Cal la implicació de tota la societat i també de totes les esglésies i religions. La societat civil i el món religiós han d'exigir als representants públics polítiques raonables i humanes. Aquestes noves mobilitzacions, després de les del 2001, ens han de fer adonar que podem estar fent tard i les consequències humanes i socials poden arribar a ser de gran abast.

5. Demanem a les entitats que sostenen als col·lectius d'immigrants la màxima transparència i prudència en les seves accions i que no contribueixin a crear falses esperances —efecte crida— davant de situacions conjunturals que poden aguditzar els sentiments de frustació i el patiment d'aquestes persones. Els encoratgem a defensar els seus drets, a animar-los a fer sentir la seva veu, a denunciar les polítiques represores i poc eficients i a reclamar la solidaritat de la societat civil.

6. Demanem la constitució d'un organisme interreligiós d'àmbit català que tracti aquest tema, faci propostes que ajudin a enfocar-lo des de la perspectiva del respecte a la dignitat humana i col·labori en l'acollida i orientació d'aquests col·lectius.

7. Lamentem que s'hagi desaprofitat una oportunitat per acostar-se a persones d'altres cultures i pràctiques religioses i establir lligams de solidaritat. Quina millor eucaristia dominical podríem desitjar que la de compartir la nostra fe amb aquells a qui hem acollit quan ens han demanat aixopluc.

8. Demanem als bisbes de Catalunya que estudiïn amb experts de diferents disciplines el fet immigratori i donin, al més aviat possible, orientacions pastorals i recursos que ajudin les comunitats cristianes a treballar en aquest camp.

Església Plural

Barcelona, 6 de juny de 2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Església Plural condemna el desallotjament
07 jun 2004
Aquest també s'apunten al carro igual que ho van intentar fer al sgXIX amb allò de l'obrer catòlic.
Re: Església Plural condemna el desallotjament
07 jun 2004
Siento decirlo, pero he conocido magníficas personas dentro de la Iglesia, lo que no puedo decir respecto a algunos supuestos "movimientos de izquierda y alternativos"...
Re: Església Plural condemna el desallotjament
07 jun 2004
comunicat bonissim, realment feia falta.
Re: Església Plural condemna el desallotjament
08 jun 2004
Todo colectivo mentiroso necesita un referente de critica.
EStoy harto de escritos como este, la iglesia es una e indivisible, es mas son todos de la misma calaña, ni la iglesia de los pobres, ni la teologia de la liberacion, ni nada de nada.Todo lo que sea intentar hablar en nombre de la iglesia, es como decir que hitler tenia en su mando a disidentes, si podian no comulgar en algunas cosas, pero estaban a su lado. A igual que esta iglesia de no se que ostias.
CC.OO. tiene su sector critico, para dar una imagen de radicalidad, pero todos sabemos que es una patraña.
El PSOE e incluso el PP tienen sus sectores criticos, el Forum tiene su sector critico, y la politica tiene su sectores criticos.
Es la invencion del reformismo, me hacerco a tus problemas para que vengas a mi lado. Y una mierda, al carajo con los mentirosos, hasta que la iglesia sea de pobres o no, se dedique a decir todas las verdades que cometen, que no lo dirán, no hay que ser ilusos, porque como vas a hacer de una mierda un pastel, es imposible, porque los ingredientes son eso mierda.
A la pues, ni dios, ni estado ni bandera
Aupa los que lucham, llamense como se llamen
Re: Església Plural condemna el desallotjament
24 ago 2004
Precisamente las excepciones que representan las "magníficas personas" que trabajan en la multinacional cristiana o católica confirman que se trata de instituciones destinadas a la depredación y la esclavización, partícipes de toda tiranía.

Los derechos colectivos no se obtienen "del cielo", sino de la lucha permanente contra la "concentración natural del poder" en manos de los más fuertes....concentración a la que históricamente ha contribuído MAS QUE NADIE la institución clerical. Además, el Estado Vaticano es un centro de corrupción en el que no existe democracia ni transparencia alguna respecto a sus actividades secretas. Como tal hay que tratar la cuestión: la Iglesia es una multinacional que nada tiene que ver con la ética ni con la espiritualidad su "Moral" son sólo directrices políticas.... y los que pretenden "devolver a la Iglesia a sus raíces" se equivocan: la espiritualidad es algo estrictamente personal y nadie debe inmiscuirse ni entrometerse en ello, vulnera los derechos humanos y la libertad de conciencia.
Sindicat Terrassa