Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Los trabajadores de Damas se manifiestan con una pancarta en las puertas del mitin del PSOE
07 jun 2004
Los trabajadores de autocares Damas intentaron ayer entrar con una pancarta en el mitin que el PSOE tenía en el polideportivo San Pablo de Sevilla con motivo de las elecciones europeas del 13 de junio, "para hablar con los políticos que tienen competencias en el tema".
Según informó la secretaria general de CGT de Sevilla, Laura Tirado, la pancarta fue requisada, pero el delegado de Gobierno, José Antonio Viera, se acercó a hablar con los trabajadores "y se comprometió a que va a 'agilizar' una cita con el delegado de Empleo y con la Consejería de Transportes".

Tirado aseguró que "esperamos que ese compromiso se cumpla y en esta semana sea posible que tengamos una entrevista con la Consejería de Transportes, que es la que da la concesión de las líneas de ese servicio público".

Los trabajadores, que actualmente se encuentran en huelga indefinida, esperan que mediante la mediación de la Consejería de Transportes "se pueda desbloquear la negociación, que ahora mismo no podemos decir que exista, porque la empresa se niega en rotundo a hablar de nada", declaró la secretaria general de CGT.

Los empleados de la empresa de transportes Damas S.A. entregaron, además, al delegado de gobierno un dossier informativo sobre los motivos de la huelga que, según informó el delegado sindical de CGT en Damas SA, Miguel Caballero, sería presentado hoy en distintos ayuntamientos del Aljarafe.

Extraido de La Haine

This work is in the public domain

Comentaris

ReEls treballadors de Cyasa continuen acampats davant de l’empresa reclamant cobrar els sous endarrerits
07 jun 2004
Els 11 treballadors de Cyasa continuen, un mes després dâiniciar la vaga, acampats davant de la seva empresa reclamant cobrar els sous que seâls deuen. Els treballadors reclamen a Germans Hill, dient que estan fent la feina que es feia a Cyasa. Des de Germans Hill sâassegura que no són treballadors seus.

Des del 3 de maig onze treballadors es planten cada dia a lâavinguda de Tarragona amb pancartes per reclamar cobrar el deute que lâempresa Carrocerías y Automobiles té amb ells. Els treballadors asseguren que el 27 de maig passat van entrar a treballar, perquè volien acabar la vaga, i que seâls va fer fora de lâempresa perquè els van assegurar que allò no era Cyasa sinó lâempresa Germans Hill, SA. Els treballadors asseguren que la persona que sâencarrega de Germans Hill és la mateixa que durant el darrer any els havia estat donant les tasques a realitzar a dins de lâempresa Cyasa i que els van tancar amb forrellat a dins la nau. El responsable de lâempresa va trucar a la Guàrdia Civil, la qual va fer fora els treballadors en vaga.

Els treballadors expliquen que han presentat la rescissió del contracte de treball, la reclamació dels diners que seâls deuen i una denúncia per la via penal contra els antics propietaris de lâempresa per un presumpte delicte dâalçament de béns i dâabandonaments de les obligacions dels empresaris envers els seus treballadors.

Per la seva banda, des de Germans Hill SA, el responsable de lâempresa assegura que ell està instal·lat a la nau 106, mentre que Cyasa es trobava a la nau 104, i que aquests treballadors no són de la seva plantilla. El responsable amb el qual va poder parlar La Fura assegura que lâúnic que ell ha fet és estar de llogater dâuna nau al costat de la del conflicte i que no pot respondre dâuns treballadors que âno són meusâ? i que lâúnica cosa que ha fet, en dedicar-se al mateix sector, és contractar cinc treballadors de Cyasa per treballar amb ell. Aquest responsable també recorda que les dues naus eren del mateix propietari però que les van dividir abans de vendre.

Lâactual amo de Germans Hill no sâestà de recordar que durant tot el temps que porten aquests treballadors davant lâempresa ha hagut que veure com els seus assalariats aguantaven crits âdâesquirolâ? i veien com els ratllaven el cotxe, entre altres coses, uns fets pels quals assegura que hi ha denúncies als jutjats.

Els treballadors, en canvi, asseguren que són dues les persones que treballaven a Cyasa i que ara formen part de la plantilla de Germans Hill, i que les altres dues persones les han contractat per fer tasques que feien els actuals treballadors en vaga. També expliquen que lâempresa es va formar com a comercial de Cyasa i que ara es dedica a carrossar. Continuaran, mentrestant, protestant demandant cobrar els mesos que seâls deuen i buscant qui els ha de pagar. Els treballadors expliquen que les accions legals les han emprès contra els antics propietaris i no contra els actuals però tot i això continuen reclamant davant de Germans Hill, encara que no els considerin treballadors seus.

http://www.lafura.org
Sindicat Terrassa