Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: fòrum 2004
Poder (sobre el Fòrum)
07 jun 2004
FOLRRUM 72p.jpg
Poder

El Poder és un mentider compulsiu, sempre ens enganya. Però no perquè sigui dolent o pervers -que també- sinó perquè és la seva forma normal de funcionar. Fa tant de temps que existeix que passi qui passi per ell acaba encomanant-se de les seves formes i maneres.
    Ens diu pau i ni tan sols es digna a amagar que la paraula la paguen els que treuen benefici de al guerra i, per tant té subvenció de l'assassinat premeditat de milers de persones, que és el que al cap i a la fi són les guerres.
    Ens diu sostenibilitat i només acabar de pronunciar el mot ja té a la punta de la gola un munt de projectes o realitats que s'encarreguen de desmentir clarament que aquesta sigui la seva intenció. Ciment, ciment i més ciment.
    Ens diu diàleg i els cops de porra s'encarreguen, sense mitjancers, de convèncer-nos de quina mena de diàleg es refereix.
    I així es perpetua durant anys i panys, canviant els rostres però exercint com a tal. Fins i tot els possibles indrets de canvi, com podien ser els fòrums socials que els qui no volem ni demanem poder ens hem muntat en els darrers anys de dictadura econòmica global acaben convertint-se també en espais de poder. Les ciutats hi perden el públic per esdevenir privades, privades de llibertat, privades de diferència i privades d'humanitat. Els fòrums també són negoci, negoci del més lucratiu, negoci del més rendible, emparat darrere boniques paraules buides de res que no sigui el contingut del negoci que les patrocina, sigui aquest presentable o no.
    Centenars de milers, milions fins i tot, de persones visiten el Fòrum com si es tractés de ramats de bens. Compren l'entrada i esperen trobar-hi no saben què, perquè tan cec com estava el poder per muntar-se del greix dels diners ha oblidat la possibilitat de donar a les gents consumidores de cultures poca cosa més que llistats de creadors. Creadors especialistes en la creació que reben els diners que sobren a la gent dels negocis per tal que no els emprenyem massa. Que la cultura és sempre una bona manera d'invertir el poder que els diners proporcionen i que les creacions renten. Ja sabeu, el lema de sempre reconvertit amb gust de Fòrum: pa i circ.
Però no ens posarem pedres al fetge, perquè hem après a mig perdre i a celebrar les vegades que no és així. Ens menjarem el pa, gaudirem del circ i exigirem mil i un cops que la nostra màxima aspiració està en la desaparició del poder o, arribat el cas que la dictadura del present ens orienti cap a possibilismes totalitaris, que el mateix poder quedi tan repartit i amb tanta poca delegació que ningú pugui exercir-lo més enllà del seu propi cos. Més o menys un món on no s'hagi de pagar per tenir pau, sostenibilitat i diàleg, un món sense poder, bonic i alegre, humà en definitiva.

This work is in the public domain

Comentaris

Mou al Món! Porta-ho a un iglesia!
07 jun 2004
Power works through many mechanisms not least the institutionalisation of dissent and the neutralisation of debate and the commercialisation of alternative or progressive agenda.
It is most odd, and certainly worthy of analytical comment, that the true representatives of the XXI century, are found in the Forum in low paid jobs the salary of which can not guarantee a home in this city where property especulation and increased numbers of foreigners (with condoms) looking for a summer home.
Nor Can their salary support a season ticket for the Forum. No their role appears to be set top continue ironically under the sponsership of a "left wing" government as "servile yet happy Tshirted worker".

Hello, how can I help you?
Hola, que te pongo?
todos somos camisetas!
camisetas para todos!
Re: Poder (sobre el Fòrum)
07 jun 2004
pues yo estoy yendo a uno de los diálogos y es muy interesante.
Re: Poder (sobre el Fòrum)
07 jun 2004
A quin, al del Gorvaxof? jajajaja el responsable de la pitjor catàstrofe nuclear del món i el responsable de milers de víctimes mortals? A la merda el fòrum!
Re: Poder (sobre el Fòrum)
07 jun 2004
Bulet, tu musho negativo, nunca positivo.

Por mucho que se hayan esforzado, el forum no puede ser todo malo, incluso ellos pueden haberse equivocado y hacer algo bien.
Re: Poder (sobre el Fòrum)
07 jun 2004
He sentit a dir que Gorvachov va ser un stalinista, però per mí va ser un gran reformador en una epoca crucial per l' humanitat, prou va fer per subsistir en un règim com el soviètic que no tenia molts miraments amb els drets de la gent i que a la minima t' enviaba al gulag. Gorbachef es va trobar amb una urss decadent en descomposició i va aconseguir amb la seva glasnot i perestroika que no s'enfonses en forma de guerra amb occident o amb més retallades de drets a l' interior i hi va començar a posar els fonaments de nou perque Rusia pugui tornar a sér un país important al món un dia a mesura que vagi arreglant coses com Txetenia per exemple, malhauradament hi va haver Txernobil, produida per la deixadesa del sistema i autèntic mirall de la degradació a la que va arribar , però pensó que tot hauria estat molt pitjor si no havent estat ell al poder s' hagues enfonsat l' imperi soviètic perque segurament hi hauria hagut una forta represió als paisos satel.lits del teló d'acer que ja no aceptaven el status en que hi eren i que ens hauria pogut portar fins i tot a una guerra de grans dimensions a Europa.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more