Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
L'oficina de patents dels EUA concedeix a Microsoft la propietat dels clics en aparells portàtils
07 jun 2004
S'acaba de saber que l'Oficina de Patents i Marques Enregistrades (PTO) dels EUA ha atorgat la paternitat a la companyia Microsoft d'un gest molt habitual dels qui treballeu amb una agenda portàtil o assistent personal tipus PDA: el clic i el doble clic amb els botonets de l'aparell. En concret, la patent 6.727.830 estableix que és propietat de la firma de Bill Gates un sistema que amplia la funció dels botons de les PDA i permet engegar aplicacions i documents segons el nombre de clics que fem al botó i el temps que es premi. La decisió de l'oficina de patents ja ha aixecat protestes del Public Patent Foundation i altres grups en defensa dels interessos públics davant el sistema de patents. A la UE s'està debatent ara mateix la possibilitat d'introduir un sistema de patents similar al dels EUA i el Japó, una opció a la qual s'oposen desenes d'entitats i col·lectius de programari lliure.
Mira també:
http://www.vilaweb.com
http://www.uspto.gov

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Viquipèdia: Compartint la informació per ser més lliures
07 jun 2004
La Viquipèdia (Wikipedia, en anglès) és una enciclopèdia 'popular', ja que qualsevol que tingui connexió a internet en pot escriure una part. Això és una idea revolucionària, ja que permet la difusió del coneixement d'una manera impensable fins ara. Estem parlant d'una enciclopèdia, no d'un simple entreteniment, la versió catalana té 6500 entrades (fetes en tres anys), 276000 per a la versió anglesa.


No està escrita per una èlit que té el coneixament, sinó per tothom que en té ganes. Per poder coordinar-se tenen unes senzilles normes culturals que s'han de respectar. Les podem llegir a la seva pàgina de benvinguda:
Primer, intentem no discutir. Tothom intenta arribar al consens sobre les entrades que es volen expressar.
Segon, intentem fer les entrades tan imparcials com sigui possible, cosa que significa que els articles, fins i tot en tòpics controvertits, no es té la intenció que siguin plataformes per a qualsevol tipus de proselitisme.
A més, és important de seguir el llibre d'estil, per donar coherencia al projecte.
Aquest projecte és possible gràcies a la tecnologia Wiki, que permet que qualsevol persona pugui crear i editar una pàgina o totes les pàgines, de manera que l'enciclopèdia és un sistema completament col·laboratiu. Per aprendre a fer servir aquest sistema tenen una pàgina de proves i instruccions per a la correcta edició.

http://ca.wikipedia.org
menos mal...
07 jun 2004
..que a nadie se le ocurrio patentar el fuego, las palabras, las recetas de cocina o el gesto de tumbarse en la hierba a mirar las nubes, por ejemplo

a este paso, un dia de estos va a patentar la masturbacion y prohibiran hacerse pajas sin pagar los correspondientes derechos de autor

(como esta poniendose el patio)

salute
Sindicat Terrassa