Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: fòrum 2004
Nestlé al Fòrum
06 jun 2004
Nestlé té un estand gairebé propi, on explica la història de la xocolata, destaca que Henri Nestlé va inventar la primera xocolata amb llet del món i exposa antics cartells publicitaris.
Diari El Punt. 06/06/2004

El nom de Nestlé és el que es repeteix més a les exposicions que es poden veure a la Festa del Comerç Just com el d'una de les empreses que menys escrúpols té en el mercat. La Xarxa de Consum Solidari denuncia que Nestlé controla el 57% del mercat mundial del cafè instantani. I Intermón Oxfam assegura que la multinacional ha obtingut «guanys fabulosos» a costa de la caiguda del preu del cafè als països productors.
L'ONG Intermón també fa una exposició sobre Comerç Just al Fòrum, però a diferència de la plaça Catalunya, no dóna el nom de cap empresa. De fet, al Fòrum Nestlé té un estand gairebé propi, on explica la història de la xocolata, destaca que Henri Nestlé va inventar la primera xocolata amb llet del món i exposa antics cartells publicitaris. En canvi, no diu res del fet que la Unió Europea va aprovar el 2000 una directiva comunitària que permet l'ús de fins al 5% de greixos vegetals en la fabricació de la xocolata en substitució de la mantega de cacau, cosa que ha arruinat els productors de cacau dels països empobrits. Una informació que sí que es dóna a la Festa del Comerç Just. Una altre dels consells que es dóna a la festa és que sempre es miri les etiquetes dels productes que comprem. Molts són fabricats a països empobrits, on la mà d'obra és més barata. Per exemple, els óssos de peluix de souvenir del Fòrum estan dissenyats a Itàlia, però manufacturats a la Xina, així com les gorres també de souvenir.

----------
Comentari meu:
Realment vomitiu.

Salut.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-847693.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nestlé al Fòrum
06 jun 2004
xocolata
Re: Nestlé al Fòrum
06 jun 2004
VILAWEB // diumenge, 6 de juny de 2004

POLLASTRES SENSE POTES NI BEC

La Festa del Comerç Just difon informació de denúncia que sorprèn

MÒNICA BERNABÉ . Barcelona

La cadena de menjar ràpid Kentucky Fried Chicken cria pollastres que no tenen potes, ni bec ni plomes, Mc Donald's obre cada dia cinc nous establiments al món, i la multinacional Nestlé va obtenir 260 milions de dòlars de benefici l'any 2001 a costa de la caiguda del preu del cafè als països productors. La Festa del Comerç Just, que va començar ahir a Barcelona i a 37 municipis més de Catalunya, denuncia sense embuts i amb un to festiu els responsables del comerç «injust».

«Sabies que el plàtan és el quart aliment de primera necessitat en l'àmbit mundial?» Aquesta és una de les preguntes que es formula al visitant en una de les tres exposicions que es poden veure a la Festa del Comerç Just que es va celebrar ahir a la plaça Catalunya de Barcelona, i que continua avui. Les exposicions Mercat, l'altra cara del que compres, de Cooperacció, El cantó fosc del fast food, de la Xarxa de Consum Solidari, i Comerç amb justícia: la crisi del cafè, d'Intermón Oxfam, són unes de les activitats que van atreure més públic durant la jornada, fins al punt que a primera hora del matí, quan la vela que aixopluga les mostres estava mig oberta, ja hi havia gent que hi entrava a llegir els panells. I és que a les exposicions es pot trobar informació curiosa, però sobretot didàctica, clara i sense embuts. Les ONG expliquen les raons del comerç «injust», i sobretot posa noms i cognoms als reponsables, i cita diverses multinacionals: Neuman, Volcafé, Cargill, Philip Morris, Nestlé, Congra, Kraft, Procter i Gamble.
Cooperacció explica que, per fabricar els telèfons mòbils, es necessita un mineral anomenat coltan, els jaciments del qual es concentren a l'Àfrica, i més concretament a la República Democràtica del Congo. Aquest país és en guerra des del 1998 i, segons les Nacions Unides, aquest mineral podria trobar-se darrere el conflicte. De fet, trenta-quatre empreses -de les quals, vint-i-set són occidentals- estan acusades d'importar coltan de contraban d'aquest país. La Xarxa de Consum Solidari tracta la polèmica de les subvencions als productors agrícoles europeus, i explica que aquests ajuts estan arruinant els agricultors dels països empobrits. Aquests països importen productes agraris europeus que resulten més econòmics que els que es produeixen al seu propi territori a causa, precisament, d'aquestes subvencions. Per exemple, els porcs i la llet en pols europeus estan inundant els mercats de la Costa d'Ivori i Jamaica, respectivament!

A banda de les exposicions, a la festa es fan espectacles d'animació i sensibilització, i hi ha botigues de Comerç Just, tant d'alimentació com d'artesania, on es pot trobar de tot: des de tota mena de varietats de cafè, xocolata, i sucre de canya, fins a refrescos, licors, samarretes, i bosses de roba. Setem Catalunya, Sodepau, i Alternativa 3 també participen en l'organització de la festa, i hi donen suport l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, la Generaliat, i el Fons Català de Cooperació.
Re: Nestlé al Fòrum
07 jun 2004
oh la la ! vous voulez faire des petites diableries, bien sûre.
el sector alimentario es una inversión con garantías, siempre habrá que comer alguna cosa, por eso, a mi modesto entender el tipo de medidas,se me hace tarde,a bientôt
Re: Nestlé al Fòrum
07 jun 2004
L'ONG Intermón també fa una exposició sobre Comerç Just al Fòrum, però a diferència de la plaça Catalunya, no dóna el nom de cap empresa

con que en el Forum seriais criticos(segun INTERMON), vaya vaya... "si es que todo se sabe"

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more