Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Els treballadors de Cyasa continuen acampats davant de l’empresa reclamant cobrar els sous endarrerits
06 jun 2004
Els 11 treballadors de Cyasa continuen, un mes després d’iniciar la vaga, acampats davant de la seva empresa reclamant cobrar els sous que se’ls deuen. Els treballadors reclamen a Germans Hill, dient que estan fent la feina que es feia a Cyasa. Des de Germans Hill s’assegura que no són treballadors seus.
noticia10.jpg
Des del 3 de maig onze treballadors es planten cada dia a lâavinguda de Tarragona amb pancartes per reclamar cobrar el deute que lâempresa Carrocerías y Automobiles té amb ells. Els treballadors asseguren que el 27 de maig passat van entrar a treballar, perquè volien acabar la vaga, i que seâls va fer fora de lâempresa perquè els van assegurar que allò no era Cyasa sinó lâempresa Germans Hill, SA. Els treballadors asseguren que la persona que sâencarrega de Germans Hill és la mateixa que durant el darrer any els havia estat donant les tasques a realitzar a dins de lâempresa Cyasa i que els van tancar amb forrellat a dins la nau. El responsable de lâempresa va trucar a la Guàrdia Civil, la qual va fer fora els treballadors en vaga.

Els treballadors expliquen que han presentat la rescissió del contracte de treball, la reclamació dels diners que seâls deuen i una denúncia per la via penal contra els antics propietaris de lâempresa per un presumpte delicte dâalçament de béns i dâabandonaments de les obligacions dels empresaris envers els seus treballadors.

Per la seva banda, des de Germans Hill SA, el responsable de lâempresa assegura que ell està instal·lat a la nau 106, mentre que Cyasa es trobava a la nau 104, i que aquests treballadors no són de la seva plantilla. El responsable amb el qual va poder parlar La Fura assegura que lâúnic que ell ha fet és estar de llogater dâuna nau al costat de la del conflicte i que no pot respondre dâuns treballadors que âno són meusâ? i que lâúnica cosa que ha fet, en dedicar-se al mateix sector, és contractar cinc treballadors de Cyasa per treballar amb ell. Aquest responsable també recorda que les dues naus eren del mateix propietari però que les van dividir abans de vendre.

Lâactual amo de Germans Hill no sâestà de recordar que durant tot el temps que porten aquests treballadors davant lâempresa ha hagut que veure com els seus assalariats aguantaven crits âdâesquirolâ? i veien com els ratllaven el cotxe, entre altres coses, uns fets pels quals assegura que hi ha denúncies als jutjats.

Els treballadors, en canvi, asseguren que són dues les persones que treballaven a Cyasa i que ara formen part de la plantilla de Germans Hill, i que les altres dues persones les han contractat per fer tasques que feien els actuals treballadors en vaga. També expliquen que lâempresa es va formar com a comercial de Cyasa i que ara es dedica a carrossar. Continuaran, mentrestant, protestant demandant cobrar els mesos que seâls deuen i buscant qui els ha de pagar. Els treballadors expliquen que les accions legals les han emprès contra els antics propietaris i no contra els actuals però tot i això continuen reclamant davant de Germans Hill, encara que no els considerin treballadors seus.
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris

mani endavant vilafranca
06 jun 2004
maniendav11.jpg
maniendav10.jpg
maniendav1.jpg
maniendav2.jpg
maniendav3.jpg
maniendav4.jpg
maniendav7.jpg
maniendav8.jpg
mani endavant vilafranca
Mira també:
http://www.cupvila.org
Sindicato Sindicat