Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Una delegació de la Candidatura d’Unitat Popular, formada per en Toni Infante, en Jesús March i en Xavier Oca s'ha entrevistat amb la direcció del sindicat CGT al País Valencià, encapçalada per la seva secretària general Emília Moreno i el secretari de comunicació Benjamín Renovell.

La trobada ha servit per posar en comú experiències i intercanviar impressions sobre el moviment sindical. Val a dir que, malgrat les naturals diferències en alguns plantejaments, ambdós col·lectius hem coincidit en la necessitat de mantenir una relació fluida que faci avançar les perspectives de la lluita del poble treballador.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular, plenament conscients que l’alliberament del nostre poble tan sols serà possible a través d’una transformació de les relacions socials i econòmiques que posin com a prioritat de l’activitat humana el benestar i la dignitat de totes les persones, ens hem reafirmat en la necessitat de construir un sindicat nacional i de classe als Països Catalans.

Un sindicat democràtic i desburocratitzat, que defensi els drets socials i laborals de les treballadores i treballadors amb plena independència dels poders econòmics i polítics.

Un sindicat que assumeixi en conjunt de la nació catalana com a marc referencial i l’exercici del Dret d’Autodeterminació com a element estratègic de ruptura democràtica respecte els actuals estats capitalistes.

Un sindicat que sigui partícep i dinamitzador del conjunt de lluites populars en defensa dels serveis públics, de la igualtat efectiva de gèneres, del nostre territori i la seva gent, de la producció i socialització cultural i de l’autoorganització popular.

Per això des de la CUP encoratgem el conjunt del poble treballador català a reforçar la lluita sindical en la perspectiva de construcció d’aquesta eina de transformació social i alliberament col·lectiu.

Països Catalans, 3 de juny de 2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Ahir a la nit vaig veure l'anunci televisiu de les CUP, sincerament no em va agradar gaire, no es gaire creatiu i es xerra molt per venir a dir poc... sort que venia precedit d'un anunci del PASOC que feia llastima - sincerament gairebé tots els anuncis electorals foten pena... menys un del partit gai-lesbic que corria fa un temps "votanos ya que igualmente te darán pol culo" n'era l'eslogan.

Ningú votarà ni deixarà de votar les CUP per un millor o pitjor anunci - ni per omplir el newswire d'Indymedia, je je - però un anunci mes elaborat potser us hauria fet més populars.
Res més i sort.
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Una pregunta: el Dret d'Autodeterminació és per a Catalunya, per als Països Catalans o per a Espanya? Si ens hem d'alliberar de l'estat capitalista, per què no demanar aquest dret per a tots els treballadors espanyols que, al cap i a la fi, ens trobem en la mateixa situació?
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Aixó no depen de la CUP sino dels mateixos treballadors espanyols, no creus? El mateix amb els treballadors portuguesos o francesos. Tots tenen tota la nostra solidaritat encara que a Catalunya tenim unes circunstàncies concretes diferents de les de l'estat espanyol. Ara cal que siguin igualment solidaris amb nosaltres. Reconeixent-nos el nostre dret a l'autodeterminació com catalans i com treballadors.
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
S, per si no t´has enterat, Espanya ja té el dret d´autodeterminació reconegut des de fa molts anys. Què vol dir això? Doncs que tenen SOBIRANIA per decidir cap a on va el seu país, per votar si accepten o no la constitució europea (per exemple, si a Catalunya es votés que no però a Espanya sí hi entraríem),....

Catalunya, els habitants de Catalunya no podem decidir moltes coses, hem d´aceeptar el que diguin "una mayoría de los españoles" i punt, ex: transvassament de l´ebre.

Pel demés, jo no em sento pas més agermanada amb els treballadors espanyols que amb els treballadors xinesos. Tú si??
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Aviam el nou estatut mai no inclourà el dret d'autodeterminació perquè el parlament espanyol l'hauria d'aprovar(cosa que no farà mai)
Així que deixem-nos de collonades, el nou estatut tindria quatre competències més i ja està
Per fi podré votar a algú que parla clar i diu el que pensa obertament ah i que enlloc de donar la mà al borbó li posa una denúncia.

Sí als Països Catalans
No a la Constitució europea
No als maquillatges dels estatuts dels PPCC
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Companys i companyes del País Valencià,
El que proposeu, amb alguns elements afegits com "un sindicat que impulsi la lluita contra el capitalisme com a sistema i la construcció d'una societat de base socialista no burrocratitzada" és plenament assumible i compartit per molta gent que estem a la CGT de Catalunya. Per què no ens asseiem un dia i xerrem fins que ens faci mal el forat de les cordes vocals?
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Em sembla perfecte tenir el dret d'autodeterminació. Ara, jo votaré no. I sí, em sento més proper a un treballador espanyol simplement perquè en sóc un.
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
I no em fa cap vergonya reconèixer-ho
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Santi no et preocupis, sempre fa falta gent per picar pedra o netejar sabets als palaus de la Generalitat. tranquil la CUP et buscarà una feina, i llavor quan et sentis plenament realitzat com a espanyol oprimit, potser canvies d´opinió i creus que ser català i res més, no és tant dolent, llavors cridaras ven alt!
GRÀCIES CUP PER FER-ME OBRIR ELS ULLS!
Vota CUP i calla!
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
06 jun 2004
Quina llàstima el darrer comentari! Amic S, que diguis que ets Espanyol és com si dius que ets de la NASA o de la ONU. La única cosa que et fa ser espanyol és el DNI que t'obliguen a dur pel fet d'haver nascut entre unes determinades ratlles. UNA IMPOSICIÓ SECULAR I POCA COSA MES.
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
07 jun 2004
crec que poques coses més es poden dir sobre el dret que tenim a decidir sobre el nostre pais (dret d´autodeterminació), m´agradaria tornar al que diu la noticia, que parla sobre SINDICALISME COMBATIU i una reuníó entre CGT i CUP. Estic molt d´acord que el sindicat ha de ser un instrument molt important dels treballadors en les seves lluites d´alliberament i que ha de ser un sindicat assambleari i on les decisions es prenguin totes des de la base de la organització.
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
07 jun 2004
<i>que diguis que ets Espanyol és com si dius que ets de la NASA o de la ONU. La única cosa que et fa ser espanyol és el DNI que t'obliguen a dur pel fet d'haver nascut entre unes determinades ratlles. UNA IMPOSICIÓ SECULAR I POCA COSA MES. </i>
Eso también se podría decir de cualquier estado, incluyendo el estado catalán si algun día llega a ser soberano. Yo (y no soy Santi) me siento español y entiendo que eso supone compartir con el resto de los españoles un historia comun que comienza con la invasión romana hace ventipico siglos y una cultura y tradiciones comunes (co diferencias claro está) por eso en el caso de un hipotetico referendum, yo también votaría NO.
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
07 jun 2004
El único estado que hay ahora y aquí es el estado español, el único DNI que estamos obligados a tener es el español. ¿Si o no? Si los catalanes decidimos vivir en una república catalana puedes estar seguro que será mediante vias pacíficas y democráticas. Eso lo tenemos muy claro. Nuestra experiencia histórica ante este estado español impuesto, tal como dices, nos hace rechazar automaticamente cualquier imposición. Nuestra tradición política a lo largo de la história, antes de que las instituciones politicas y de gobierno catalanas fueran abolidas por la fuerza, también como demuestra el hecho de que el parlamento catalán es de los más antiguos de Europa.

De hecho desde el siglo XV las guerras en las que combatieron los catalanes fueron exclusivamente defensivas, de defensa casi siempre ante los ejércitos españoles. Asi fue en 1641 en la Guerra dels Segadors, en 1700-1714 en la Guerra de Succesió o por ejemplo también en 1936-1939 en la Guerra Civil.

Sobre la autodeterminación de los españoles, explicame como desde Catalunya o Euskadi o Galiza se le impide nada a cualquier español. ¿Alguna vez se ha obligado a hablar gallego en Ciudad Real o en Madrid? ¿Algún ejército catalán ha ocupado Madrid para obligar a los españoles a renunciar a sus instituciones políticas para imponer las instituciones políticas catalanas y prohibir el castellano? Quién niega el derecho a la autodeterminación es el estado español y nos lo niega a catalanes, vascos y gallegos.

Comentarte también que si los reyes y dictadores españoles han tenido como una de sus grandes obsesiones someter a los catalanes, si se han tomado la molestia de organizar varias guerras a lo largo de trescientos años para abolir nuestras instituciones políticas y nuestra soberanía política, para prohibir nuestra lengua y nuestra cultura, etc, ¿para que lo harían si tan claro es que somos españoles? ¿Para que nos han tenido que ocupar varias veces, la primera vez en 1641 y la última de momento en 1939, si siempre hemos sido españoles?

Por cierto que eso de la invasión romana es absurdo, ya que ni los romanos eran españoles ni los iberos, celtas, cartigineses, griegos y vascos que vivían entonces en la península ibérica lo eran tampoco. Pero es que ademas el actual Portugal, la Lusitania romana, estaba en la provincia romana de Hispania como lo estuvieron también el norte de Marruecos. ¿Significa eso que en Portugal y en Marruecos son separatistas que le niegan el derecho a la autodeterminación a los españoles?
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
07 jun 2004
Molt bé que les CUP i la CGT del Pais Valencià acordin lluitar pels drets dels treballadors, de tothom en general, als Paisos Catalans!!
Re: Trobada de la CUP amb la CGT del País Valencià
08 jun 2004
Ja era hora! Aviam si prenen nota els de la banda nord del Sènia!
Sindicato Sindicat