Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Vers una campanya contra la precarietat, a la tardor
05 jun 2004
En la reunió de la Xarxa Solidària contra Tancaments d'Empreses del dijous dia 3 es va començar a «dibuixar» el que podria ser, o creiem que serà, una campanya contra la precarietat.

Els elements que van anar sortint, i que ara un grup de treball ha de concretar, van ser:

* Ha de ser una actuació conscienciadora i mobilitzadora, que podria consistir en una jornada de reflexió/debat.
* Més aviat hauria de durar tota una setmana amb actes diversos.
* Podria consistir en una acampada.
* Juntament, també s'haurien de recollir firmes per a una ILP general de prohibició i eradicació de la precarietat, com a forma legal de lluita.
* Hauria de comportar també la redacció i la divulgació d'un manifest.
* De fet, s'hauria d'acompanyar de la redacció de tot un programa reivindicatiu.
* Amb una exigència principal vers la supressió de la precarietat en aquells sectors on està més estesa, com la mateixa Administració.
* I si apuntéssim a una vaga general?
* Car preparar-la bé, i per tant podríem anar-la pensant per a la tardor.

A partir d'aquí...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vers una campanya contra la precarietat, a la tardor
05 jun 2004
més info

www.kaosenlared.net
Re: Vers una campanya contra la precarietat, a la tardor
05 jun 2004
La idea és molt bona, però s´ha de tenir en compte que la precarietat és cosa de totes, d´aturades, precaris amb contracte o sense, victimes del mobing i l´especulació, estudiants, joves, dones i immigrats...
Cal doncs donar una resposta global, cal que tota la gent que treballa seriosament ( i no des de sobre un camió amb un equip de só escoltant tecno) en aquests temes es coordini i prepari amb antel·lació una campanya concreta amb objectius concrets a curt, mig i llarg plaç, és a dir organització de la massa crítica, plantejament a mig any tipus campanya descrita pel company i allarg plaç, estructurar un contrapoder popular a l´esquerra del tripartit i els seus sindicats i moviments socials parainstitucionals.
Cal fer una campanya amplia, el de menys crec és si s´ha de signar col·lectivament o fer-se sense signar, l´important és que es faci i que no hi haguin partidismes (ni sindicalismes, ni organitzacionismes), tots convidats a treballar i debatre però amb objectius clars.
Crec que tenim al devant nostre un moment clau de la història social de l´estat, un moment en el que el PSOE i el tripartit, intentaran desmobilitzar la base social, per desprès aprofundir altre cop en reformes laborals i socials que com en la decada dels 80, faci perdre drets a la classe treballadora, drets que són fruit de la sang i suor de milers d´obreres i obrers.
Cal articular una resposta pensant amb aquest escenari demobilitzador, que facilitarà la feina al PSOE alhora de pactar amb unes CCOO i UGT, cada cop més venudes al capitalisme.

La lluita és l´unic camí!
Re: Vers una campanya contra la precarietat, a la tardor
06 jun 2004
Al company K: No hi ha més info, de moment. Una comissió de treball ha de perfilar-ho més.

A Precària: Ho procurarem. Però aquesta qüestió s'anirà valorant en dijous alterns, a partir del 3 de juny (o sigui, el 17), a les 7, a Marqués de Campo Sagrado 22 (seu del comitè d'empresa de Telefònica). Si vols i pots venir-hi...
Sindicato Sindicat