Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: sense clasificar
PARLANT CLAR
05 jun 2004
Els banquers volen desmontar l'Estat del "benestar"
PARLANT CLAR

Notícia apareguda en el periòdic EL PA�S, el 3 de Juny:

âAlfredo Sáenz, vicepresident segon i conseller delegat del grup SCH (Santander-Central-Hispà), el primer banc espanyol, va assegurar ahir que és imprescindible "desmuntar l'Estat de benestar europeuâ? i va recalcar que "no tenim massa temps per a fer-ho... no tenim quinze anys per a fer-hoâ?... Va explicar la seva visió sobre la situació econòmica en el món, a Espanya i en el mercat bancari...

Sáenz, a preguntes dels convidats, va insistir que el creixement econòmic està unit a "les reformes laborals i això significa seguretat social, subsidis, hores treballades, subsidi d'atur, mobilitat... No és possible pensar que el âEstat de benestar europeuâ? pugui continuar, molt menys després de l'entrada dels 10 nous membres a Europaâ?, va recalcar.

El conseller delegat del Santander va assenyalar que en un món globalitzat "no es poden ignorar les possibilitats de traslladar la producció (o els serveis) a països emergents", que és "on estan les oportunitats" i va recordar que els costos laborals a Brasil són una desena part que en els països més desenvolupats...â?
* * *

CARTA OBERTA AL SENYOR CONSELLER DELEGAT DEL BANC SCH

Jo també sóc empresari, encara que una mica més modest. Sóc venedor ambulant, un de tants.

En el meu petita âempresaâ? (una parada en els mercats de poble) he après una mica d'economia.
He après, per exemple, que treballant dur aconsegueixo de benefici brut un poc més d'un milió de les antigues pessetes. El âEstat del benestarâ? se'm duu en impostos un milió (segur d'autònoms, gasolina per a accedir als mercats, manteniment de la furgoneta, impostos locals...), i se suposa que aquest milió servirà per a mantenir això que vostè anomena l'âEstat de benestar europeuâ?.

He après també que, en els mercats, amb un milió de pessetes obtens, a la curta o a la llarga, un milió (si tens sort), doncs més o menys intentem doplar els preus, per a poder viure.

Entenc que vostè vulgui desmuntar el âEstat del benestarâ?, però no que sigui âimprescindibleâ? desmuntar-lo.
Clar que vostè estava participant en un esmorzar en el Club Financer, i segurament tots els assistents volen desmuntar això que vostès anomenen âbenestarâ?.
Entenc que per a vostès les oportunitats estan on la gent passa fam i la mà d'obra és baratísima.

Jo no podria anar a vendre els meus productes a aquesta pobra gent.

Vostès si. Vostès poden vendre'ls l'aigua, la terra, la llum, el telèfon, les medicines,... El mètode és fàcil.

El primer és prestar diners als governants d'aquests països pobres. Quan no poden pagar els interessos, se'ls presta més diners, però amb condicions:

1.Han de privatitzar els serveis bàsics, (aigua, llum, transports, sanitat,...)

2.Han d'obrir el mercat a l'entrada de capital estranger.

3.Han de liberalitzar els preus.

Així, el petit âsacrifici inicialâ? del seu grup bancari queda àmpliament recuperat, en quan vostès poden legalment apoderar-se... perdó, volia dir invertir en els serveis bàsics del país, i després pujar els preus. Si fa falta, es pinten una mica els autobusos vells, és important que almenys els primers dies la gent pensi que val la pena.

Per cert, vostès que saben tant d'economia, suposo que sabran com treure més tallada d'un milió de pessetes. Entre âcoleguillasâ?, ¿oi que li treuen molt més benefici, amb la seva saviesa... i les seves influències?

No és enveja, l'hi asseguro. Només que em sembla que dues i dues són quatre. I que amb els milions de treballadors que dipositen els seus petits estalvis en els seus bancs vostès treuen un âpastónâ?. I si saben invertir -d'això estic segur-, saben multiplicar al màxim els beneficis. Bueno, el màxim seria dur una doble comptabilitat i invertir en drogues, armes i prostitució, però no em referia a això. Em refereixo només a la seva comptabilitat legal, als seus negocis legals: la privatització mundial dels serveis bàsics, l'especulació amb l'habitatge i amb la salut de les persones, els interessos, les hipoteques,...

Entenc que vostè i els seus col·legues vulguin desmuntar això que anomenen âbenestarâ? per a muntar de nou un sistema més âesclavistaâ?, on seguim pagant impostos, per res.

Però no ho digui tan clar, que volen fer-ho abans de 15 anys.

Algú podria rebel·lar-se i cridar de nou aquella consigna gairebé oblidada dels anys 60 de â¡NACIONALITZEM LA BANCA!â?

Algú podria cridar per Internet que 250 persones tenen tant com la meitat de la població mundial, i que entre ells es troben alguns banquers.

Alguns pares de família podrien pensar a intentar acabar amb aquest sistema, sense terror però amb força.

Jo mateix, un venedor ambulant, de vegades somio el que podríem fer si en comptes de pagar l'assegurança d'autònoms creéssim entre tots els ambulants (millor encara, entre tots els treballadors) un Banc del Poble o alguna cosa semblant.

Somnis.

Però vostès no somien, vostès planifiquen i compleixen els seus plans.

Ens queda poc temps.
* * *

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PARLANT CLAR
05 jun 2004
Que apliquen eixa Llei Antiterrorista (que tant els agrada...sempre contra els mateixos) contra aquest autèntic delinquent econòmic.
Re: PARLANT CLAR
05 jun 2004
vostès no somien, es cert, pero Sr Sáenz, no me haga usted llorar, cuando el capital gime y lanza sus penas al aire, me rio. qué, preparando el terreno para encender la trituradora de carne? que no sea que el gobierno se crea autónomo.que no sea que olvidemos que si comemos caliente cada día,es solo un accidente que ustedes permiten.
no me llore sr. sáenz, es incapaz de conmoverme alguien que tiene más dinero que yo,alguien para el que el beneficio máximo es una pérdida si no crece exponencialmente,un tipo que gestiona la usura "legítima" como motor de realidad.
suya afectísima:
vayase a la mierda
Re: PARLANT CLAR
05 jun 2004
1- L'Europa capitalista prepara una (per dir-ho d'alguna manera) annexió dels països de l'Est, a qui es promet inversions, desenvolupament, etc.

2- Conquerit aquest espai econòmic, dotat d'un mercat de treball molt barat, els capitalistes europeus trasladen la seva producció a aquests països.

3- Davant le fluxe de "deslocalitzacions" que ells mateixos estan realitzant, proposen carregar-se l'estat del benestar "per ser més competitius" i que les empreses no marxin. Un vulgar i poc imaginatiu xantatge, però molt efectiu.

4- Ho arrodoneixen amb un projecte de constitució europea que imposa el capitalisme com a únic sistema possible i admisible dins la UE, que ja de per si es carrega l'estat del benestar (els drets socials ocupen quatre ratlles en els dos-cents i escaig folis de la constitució) i s'asseguren de que no es pugui canviar exigint el consens del 25 per a fer-hi un sol canvi ...


Als treballadors europeus ens han preparat una presó, i no d'or precisament. La única sortida és crear organitzacions de treballadors a escala internacional, no ja per practicar l'internacionalisme de bons sentiments (visca la lluita d'aquests, visca la lluita dels altres) sino per lluitar tots plegats, en primera persona, contra aquesta monstruositat que estan a punt de parir.
Re: PARLANT CLAR
06 jun 2004
Carta oberta o carta TNT?????
Re: PARLANT CLAR
06 jun 2004
, es una carta de amor apasionado
Sindicat Terrassa