Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
10 anys Organitzant la Dissidència des de les Aules
02 jun 2004
Benvolguts companys i companyes:

Enguany l’Alternativa ESTEL, sindicat d’estudiants de l’esquerra independentista, fem deu anys. Durant tot aquest temps, han passat molts militants, col·laboradors o simplement simpatitzants per a la nostre organització i és per això que, aprofitant el recent aniversari d’AE, volem celebrar-ho reunint-vos a tots.
sopar.jpg
Per tant, celebrarem un sopar-concert el proper 5 de juny per a tots aquells que en els últims 10 anys heu escrit la petita història d’Alternativa ESTEL portant les reivindicacions de l’Esquerra Independentista a les aules i aconseguint que siguem un referent per a tots aquells estudiants que, com nosaltres, creiem en un ensenyament públic, popular català i de qualitat.

Evidentment, ens és molt difícil arribar a tots aquells ex-militants que voldríem i és per això que us demanem que feu la màxima difusió d’aquest acte entre tots aquells militants amb els que vàreu compartir la dissidència a les aules durant el temps en el que veu estar a la universitat o al institut.

Esperem poder retrobar-nos tots en aquest acte que tindrà lloc al CAT de la Vila de Gràcia ( Travessia Sant Antoni 6 ) el proper dissabte 5 de Juny

Per a més informació i reserves: 650838072 o al correu alternativaestel ARROBA hotmail.com

____________________________________________________________________________________________________

Zigor Larredonda, empresonat a la presó d'Albacete, estudiava a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) fins que el govern del Partit Popular va canviar el juny del 2003 la llei orgànica penitenciària relativa al dret dels presos a rebre educació. El canvi legislatiu aprovat fa quasi un any continuava garantint el dret dels presos a cursar estudis, però el limitava a la pràctica als estudis de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).
La modificació de la llei va obligar Larredonda a deixar els estudis que havia començat a la UAB, ja que la UNED no imparteix comunicació audiovisual. En una situació similar es troben quatre presos més: Dolors López, empresonada al centre penitenciari francès de Sainte Geneviève des Bois; Juan Ramón Rodríguez, que es troba a Soto del Real; Laura Riera, a la presó de Badajoz, i Diego Sánchez, que estudiava fins fa poc la carrera de dret a la Universitat de Barcelona. La UB, precisament, serà una de les universitats des d'on l'associació Alternativa Estel voldrà portar la reivindicació dels presos i el dret a triar el centre que vulguin. Alguns dels impulsors de la campanya, expliquen que la UNED posa moltes dificultats en les convalidacions d'assignatures i que l'ensenyament és obligatòriament en castellà.
«Volem, d'una banda, que l'estudiantat de les universitats conegui la realitat dels presos i, de l'altra, aconseguir un pronunciament dels claustres», segons comenten els impulsors de la campanya, que formen part de Rescat, col·lectiu antirepressiu de suport als presos polítics catalans, i Alternativa Estel, una associació d'estudiants que en les darreres eleccions a la UB va aconseguir, conjuntament amb la CEPC, 18 claustrals, el 24% del total.
Mira també:
http://www.alternativaestel.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more