Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Consell d'Europa estudia discriminació del català
31 mai 2004
El Consell d'Europa analitza la situació de discriminació del català a l'estat espanyol desprès de rebre la denuncia d'Acció Cultural del Pais Valencià.

www.observatoridelallengua.org
La responsable de gabinet jurídic d’ACPV, Mercè Teodoro, i el president del Casal Jaume I-ACPV de Fraga, Francesc Ricart, es van entrevistar el passat 27 de maig a Madrid amb una comissió d’experts del Consell d’Europa per denunciar l’incompliment de la Carta Europea del Llengües Regionals i Minoritàries per part del govern espanyol.

L’entrevista esta servint per analitzar i denunciar la discriminació a la que l’estat espanyol sotmet la llengua catalana, discriminació detallada en l’informe que l’Observatori de la Llengua va lliurar en el seu moment al Consell d’Europa.

Teodoro i Ricart van assistir-hi en representació del País Valencià i la Franja de Ponent respectivament dins de la delegació de l’Observatori de la Llengua.

Aquesta delegació va estar integrada, a més, per Miquel Jordi Strubell, director del programa d’Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya i director d’activitats de la Fundació Congrés de Cultura Catalana; i Sebastià Frau, advocat i president de l’Obra Cultural Balear.

Precissament els responsables de les entitats integrades en l’Observatori de la Llengua van presentar en roda de premsa, davant dels mitjans de comunicació espanyols.
Mira també:
http://www.observatoridelallengua.org

This work is in the public domain

Comentaris

em semblà bé però....
01 jun 2004
em semblà bé però no entenc com aquesta web té una versió en ANGLÈS i no en té una en CASTELLÀ... no sé com divulgarem la realitat del català a la resta de l'Estat si no poden entendre la web...
Re: Consell d'Europa estudia discriminació del català
01 jun 2004
No et preocupis, que en lo internacionals, universals, no-nacionalistes i no-perifèrics que són, políglotes i tolerants, ja entendran l'anglés ... (la veritat és que la major part sóm monolingües intolerants, agreessius i tan racistes que no tenen el més mínim interés per les altres llengües, cultures i ètnies del món).
Sindicato Sindicat