Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
31 mai 2004
Intervenció del coordinador general d'EUiA, Roma 8 i 9 de maig de 2004


Cari amicci,

Buenos días desde la Barcelona de la Paz. Buenos días desde la Catalunya de izquierdas.

Vull començar aquesta intervenció usant la meva llengua i la de les persones que constituïm la delegació d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA): el català. Una llegua d'origen romànic que avui parlem més de 10 milions de persones a Europa i que és la setena més usada, però que encara no ha estat reconeguda a la Unió Europea (després va traduir al castellâ).

Para EUiA es justo que en el momento del nacimiento del Partido de la Izquierda Europea (PIE), éste se sume a la reivindicación para normalizar este derecho histórico, cultural y político; y también el de otras lengüas de pueblos y naciones sin estado.

Dos palabras para resumir, para EUiA, el nacimiento del PIE: esperanzador y compromiso.

Esperanzador por que supone, desde la diversidad, el inicio de un camino que invita a sumar y a confluir, que anima a nuevas incorporaciones. Sin excluír partidos y formaciones sociopolíticas de la izquierda transfromadora y alternativa, como un Forum plural e integrador de la izquierda alternativa que quiere contribuir con otras izquierdas, en la sociedad y en las instituciones.
En Catalunya estamos comprometidos en ese esfuerzo unitario y en fórmulas de encuentro en la sociedad y en las instituciones. Un compromiso como fuerza social y de gobierno en Catalunya, frente al neoliberalismo y la guerra, y por la democracia

Esperanzador, porque vamos a compartir un nuevo espacio en el desarrollo de la lucha de clases. Para EUiA el espacio nacional, Catalunya; el marco estatal España y, ahora, la Unión Europea. El marco organizativo de cada país, en nuestro caso Catalunya, sigue siendo imprescindible para el análisis y para la acción política. Ello no se contrapone, al contrario, es complementario a la necesidad -en paralelo- de construir unitariamente marcos de encuentro y de acuerdo a escala global y, muy en concreto, a escala europea.

Una Europa de la que formamos parte y que sentimos como propia, aunque discrepemos del actual proceso de construcción y de Constitución. Estamos convencidos de que otra Europa social, de paz y de los pueblos, es posible.

Decía que este proceso del PIE es esperanzador y de compromiso. Compromiso con otro modelo de Unión Europea. EUiA defendemos una Europa: social y ecológica; justa y con igualdad de derechos; democràtica y participativa; de paz y solidaridad; plural y que reconozca los derechos nacionales; y donde Catalunya -y las naciones sin estado- esten presentes.

Compromiso, también, en contribuir a una Europa de izquierdas. Amigos y amigas, EUiA está satisfecha por haber contribuido, en las elecciones catalanas del pasado mes de noviembre, ha conseguir una Catalunya de izquierdas y catalanista, después de 23 años de gobierno de la derecha nacionalista; y satisfechos también por haber contribuido a sacar del gobierno, en las pasadas elecciones españolas, a la derecha extrema que representaba José María Aznar y el Partido Popular.

Y ahora, junto a Izquierda Unida y al Partido de la Izquierda Europea, queremos conseguir una Europa de izquierdas. Así, el 13 de junio EUiA concurre a las elecciones al Parlamento Europeo en coalición con Izquierda Unida e Iniciativa per Catalunya-Verds, una coalición de izquierdas y ecologista.

Mucha suerta a todas y todas, y larga vida al Partido de la Izquierda Europea.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
31 mai 2004
EUiA davant la impugnació de la candidatura d'HERRITARREN ZERRENDA
Permanent d'EUiA, 17 de maig de 2004


La Permanent d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), reunida dilluns 17 de maig, ha acordat manifestar la següent opinió davant l'anunci del Govern espanyol d'impugnar la candidatura d'Herritarren Zerrenda (HZ), impedint així el poder presentar-se a les eleccions europees del 13 de juny.

1.- EUiA ja va posicionar-se en contra de la Llei de Partits, del PP i del PSOE, pel retall de drets individuals i col·lectius que comportava. I, també, va posicionar-se contra la il·legalització de Batasuna.

2.- EUiA defensa el dret a presentar-se a les eleccions -en una candidatura- a totes les persones que no estan privades dels seus drets civils i polítics.

3.- Per a EUiA, el nou govern espanyol ha d'allunyar-se, i no fer continuïsme, de les polítiques impulsades per l'anterior executiu de José María Aznar.

4.- Per a EUiA, la impugnació electoral d'HZ allunya la pau, la normalització política i el necessàri diàleg al País Basc.
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
euia es presenta a eleccions? podrieu explicar més...
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
Em sembla molt bé, però és que no us crec. Diga-li als representants d'EUiA a Barberà, ara al govern municipal, on un tal Celestino va fer tot el possible en una junta de portaveus per impedir que es presentés una moció a favor del Correllengua a Barberà, que finalment va poder incloure's al ple i, finalment, no va sortir endavant pels vots d'EUiA, PSC i PP. Això és el que a nivell local us està fent més mal, us treu més credibilitat i vots, gent com aquesta. Aquest és un trist episodi més protagonitzat per la màfia que controla a molts municipis les vostres sigles, gent molt poc honesta i quedi clar que no dic que tothom ho sigui, segur que n'hi ha molta més gent honesta, però és que el cas de Barberà segur que es repeteix a molts d'altres llocs. Per cert, la gent d'ICV i EUiA penseu fer quelcom al respecte? És sabut per tothom que militants significats d'ICV estan totalment arraconats per aquest màfia.
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
Jordi Miralles és un vividor què parla dels treballadors, però ni s'en recorda de quan va treballar per última vegada, porta un munt d'anys alliberat pel PCC, un xiringuito que amb l'excusa del comunisme tenen muntat Marià Pere (19 anys de secretari general), Celestino Sánchez (què porta també una pila d'anys de regidor o del que sigui per no treballar) i altres xupòters.

Jo no dic què a la base del PCC i les CJC no hi hagi gent pencona que es creu el que diu (conenc uns quants i els valoro), però la cúpula del partit són una colla de vividors (via política, sindicat o el que sigui per no treballar)
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
EUiA està plena d'escaladors, farsants mentiders... mira per decorum no donare noms ni dades, ara si veig alguna altra noticia vostra per aquest mitja de comunicació no me n'estare pas... així que ja sabeu allà vosaltres. Jo preferixo pensar que no existiu, però si voleu comencem una discusió amb dades sobre les actuacions que dugueu a terme a diferents municipis, o encara millor a nivell nacional.

Sou la xusma de la xusma! Colla d'estalinistes dogmàtics, filosociates, espanyolistes, intelectualillos de pa sucat amb oli... sols ens queda mirar a la UB per exemple on una colla de professors filocomunistes no paren d'enxufar escaladors i vividors de ola pitjor calanya, gent d'aquella que parla del poble com d'una realitat distant, amorfa, analfaveta, a la qual s'ha de dirigir...

En serio no us vull veure per aquí, no voldria haver de començar a explicar els vostres malifetes, i qui és qui dins el partit... qui està enxufat a on? qui ha trait a qui...
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
EUiA sou els pitjors, perquè sou els més traïdors.
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
Estaria bé que a Indymedia s'inclogués una secció anomenada 'Hipocresia' 'Desemmascarar' o què sé jo -propostes, propostes- on posem en comú actuacions que estan fent partits parlamentaris que s'autoproclamen d'esquerres -posem-hi PSC-PSOE, ICV-EUiA o ERC- i el que estan fent és destrossar la bona fe i feina de gent que treballa dignament i coherentment sigui a les seves bases o siguin altres col·lectius, partits i persones que sí que demostren en el dia a dia més coherència amb els plantejaments d'esquerres, entesos des de la pluralitat, del país. Posar-ho en comú pot generar un material que periòdicament es podria fer públic i difondre i podria servir per mostra a la gent de què van realment aquests hipòcrites.

Salut!
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
Jordi Miralles és un funcionari en excedència de corrus , que no ha pencat en sa puta vida. Com la majoria de dirigents del PCC, que encara creuen que la URSS existeix. Celestino Sànchez ha estat dues vegades diputat al Parlament de Catalunya i totes dues no va fotre ni brot , a més de trair el seu propi grup muntant exciasions. Ma´rià Pere és un pobre infeliç que no té ni la carrera d'arquitecte acavada... Joan Josep Nuet , el que portaven pel congrés és un altra que no ha pencat mai en sa puta vida i que vivia del "cuento" a Montcada ... i si voleu podrien seguir amb les perles del Gloriós PCC... ¿Podrien seguir per les seves lluminàries a CC.OO. ? Apa continuem traient al sol aquesta mena de gent que ens han de "salvar" ... Que se'n vagin a la puta merda tota aquesta gent i que ens deixin treballar en pau. Val més un minut de llibertat capitalista que qualsevol proposta comunistoide
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
a estos tipos ya los conocemos todos...euia feu pena i fastic...lo mismo que ccoo.icv y totes le demes lletras que porteu...
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
pa programa electoral, el de ICV EUA que m´han enviat en la propaganda. ME CAGO EN EL LIBERALISME.
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
01 jun 2004
abans de res, al llibert dir-li que les amenaces no són un bon camí. Si trobes adequat exposar les teves opinions respecte a persones concretes com sembla que has acabat fent, endavant. Potser fins i tot pot ser interessant.

Crec que tant el parlament de Jordi Miralles com la resolució d'EUIa davant la il·legalització de HZ poden ser interessants per força gent, a més em consta que no s'havia publicat previament; així que veig legitim publicar-ho.

Respecte als atacs personals destacar que un tal "comunista sense partit" ja les va fer gairebé identiques en un altre post. Atacs que considero estèrils, indocumentats i fora de lloc, en tant que les persones esmentades dificilment tindran la oportunitat de defensar-se.


Resulta paradoxal que el "llibert" que acusa al PCC de stalinistes, quan es tracta d'un partit marxista leninista i prou, utilitzi fòrmules com : "En serio no us vull veure per aquí". No és d'extranyar tampoc l'ús de llenguatge sexista.

La resta de comentaris són d'una buidor ideologica i no cal ni analitzar-los.

Per acabar, estaria bé que tots els que entreu a indymedia per descarregar els vostres odis viscerals us plantegessiu si aquesta és la funcionalitat de l'imc barcelona.

Salut i revolució
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
02 jun 2004
Totalment d'acord amb el comunista amb partit, i això què euia no m'acaba de fer el pes
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
02 jun 2004
"Ma´rià Pere és un pobre infeliç que no té ni la carrera d'arquitecte acavada..."... tu no deus haver "acavat" ni l'EGB i ningú se'n fot (bueno, jo si una mica)
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
02 jun 2004
És buit ideològicament dir que són uns traïdors?

Són uns traïdors.
Re: JORDI MIRALLES al congrés fundacional del Partit de l'Esquerra Europea
02 jun 2004
http://www.euia.org/noticies.php?ordre=242
EUIA-GRÀCIA. NO ALS DESALLOTJAMENTS !!!
Esquerra Unida i Alternativa de Gràcia, 22 de juliol de 2003


Esquerra Unida i Alternativa del districte de Gràcia davant l'ordre de desallotjament dels Centres Socials Okupats de Les Naus i la Kasa de la Muntanya, declara el següent:

1.- La nostra total solidaritat amb els projectes socials que es desenvolupen en ambdós edificis okupats.

2.- La nostra total oposició als desallotjaments previstos a Les Naus i a la Kasa de la Muntanya.

En els darrers mesos hem vist com s'han incrementat els desallotjaments de cases i edificis okupats, algunes de les quals amb actuacions violentes per part de la policia amb l'evident intenció de criminalitzar al moviment okupa i per extensió a tots aquells moviments i entitats que li donen suport.

Tant la Kasa de la Muntanya com Les Naus estan gestionats de forma assembleària i, des de fa més de 10 anys, portem a terme projectes, iniciatives socials i culturals que d'altre manera no s'haguessin pogut fer. L'experiència d'innovació social, incloent-hi l'assaig de noves formes de convivència, tenen un valor que de cap manera podem deixar que es malmetin en nom d'una justícia basada exclusivament en el dret a la propietat per sobre dels drets humans i col.lectius, com son el dret a l'habitatge.

L'okupació de cases és la conseqüència d'un problema polític i, com a tal, Esquerra Unida i Alternativa creu que cal donar-li una resposta política i no policial i repressiva a la qual tant acostumats ens té la delegada del Govern del PP. L'okupació és conseqüència de la situació socialment escandalosa d'inassequibilitat de l'habitatge a Barcelona, fomentada per l'especulació de les mateixes administracions que sol.liciten i ordenen els desallotjaments, que toleren els abusos de les immobiliàries i constructores, que no penalitzen fiscalment les desenes de milers d'habitatges buits a Barcelona.

Tant la Kasa de la Muntanya com Les Naus son espais estimats i necessaris per moltíssima gent i col.lectius tant al districte de Gràcia, com a Barcelona i son senyera d'una manera de viure i de lluitar, de l'autogestió, l'antimilitarisme i l'antifeixisme a Catalunya i a Europa.

Des d'Esquerra Unida i Alternativa fem una crida a la mobilització i a dur a terme iniciatives a fi d'evitar els desallotjaments de la Kasa de Muntanya el 2 d'octubre i de Les Naus quan es produeixi.

Prou desallotjaments !! Prou especulació !!!


Perquè vegis que les coses poden mirar-se en positiu
Sindicato Sindicat