Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
31 mai 2004
Avui, dia 1 de juny, s'ha desistit de l'okupació feta dissabte a la manifestació contra les màfies immobiliaries.
El que es feia dir el propietari de la finca va aparèixer dissabte a la tarda arrencant les pancartes de la porta i agredint físicament als primers que es va trobar.

Després de calmar-lo, aquest individu va acceptar un diàleg que no va servir per res, ja que la finca actualment es troba esperant a que s'executi l'herència, i aquesta no s'executaria fins que un dels hereus, de 12 anys, assolis la majoria d'edat. L'home, en un greu estat de salut mental, ni tan sols va escoltar el que li deia la nostra advocada, amb l'obsessió de que li anaven a subhastar el pis perquè havia entrat gent a viure (i no feia teatre, realment estava ben desquiciat).

Després de consultar l'advocada i d'haver resolt que realment la nostra presència no perjudicava la seva herència, la gent va decidir mantindre l'okupació en espera de la reacció d'aquest propietari.

Avui al matí, aquest home s'ha presentat sol, amb la seva furgoneta i un munt d'eines i ha segellat la porta d'entrada mentre deia: "ya os tengo preparada la caja de pino". Els ocupants, veient això, pensaven que volia entrar i es va apuntalar l'entrada, sense saber que era la intenció del sonat.

Mentrestant va aparèixer la policia i li va exigir que deixès el que feia, havent acabat el que volia fer. Desprès va marxar i es va colar pel pati de la casa veïna al terrat. Immediatament els ocupants, que volien evitar un enfrontament físic que podia acabar en tragèdia, es van refugiar al primer pis, mentre l'home, armat amb una destral i un casc, va trencar les defenses i entrar a la quarta planta, baixant i regirant habitació per habitació i arrassant tot el que trobava totalment fora de sí i llençant objectes pel balcó (dient que eren els okupes...).

Un cop es va decidir plantar-li cara va entrar també la policia, que el va acorralar al 2on pis, moment en el que ens van aconsellar escapar. La gent de l'interior, valorant la situació, van decidir abandonar la casa pel terrat, l'única sortida possible.

Un cop tothom fora, el propietari es va tancar a un lavabo, per on va sortir per la finestra amb una corda al coll, amenaçant que es suicidaria.

Van intervindre 4 cotxes patrulla, 2 camions de bombers i 2 ambulàncies, ademés d'un especialista de la policia en aquests casos. Després de tres hores, van rescatar al propietari, suposadament per ficar-lo directe al psiquiàtric.

Durant l'espera, els veins del barri, conflictiu per el seu caràcter xenòfob, van increpar als i les okupes fent-los responsables de la situació (també culpen de la situació del barri als immigrants i algú argumentava que ens va enviar l'ajuntament per desviar l'atenció del tema immigració, per pixar-se, les ments simples necessiten arguments simples), tensant la situació amb comentaris feixistes i un altre enfrontament violent iniciat per un conegut nazi del poble.

La desgracia és que eren prop d'un centenar de persones que van aplaudir quan la filla del propietari va arrencar la pancarta de la façana.

Ara han tapiat l'entrada i no es pot passar.

De moment no s'ha decidit fer cap manifestació, anirem informant de les novetats.

Salut.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
31 mai 2004
es alucinante las imagenes que se monta la peña en su cabeza a traves de las representaciones de los medios de manipulación...este hombre estaría azotadísimo porque desues de ver en la tv y leer en la prensa lo malos, vagos, yonkis (seguro cree que se pinchan porros) que son los okupas penso que la okupación de "su edificio" era una de las peores cosas que le podia pasar en esta vida... ya ves la peña se monta problemas donde no les hay pero bueno.
bueno, aupa ahi¡ y pa'lante.
Kollons, si no m'ho diuen diria ke es un akudit!
31 mai 2004
Aixo sembla ben be d'una komedia d'akestes txungues ke fan per la kaixa tonta... mare meva, kuan boig hi ha per la vida i kuanta ignorancia sembra el nostre terra...
Solidaritat amb els okupes. Salut!
Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
31 mai 2004
jajajaja ole,todo el barrio contra los guarruzos como tiene ke ser.
Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
31 mai 2004
Tens sort de que mai t'has trobat amb un veí tocat de l'ala. Pallasso.
Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
31 mai 2004
Per cert, que quan dius avui 1 de juny, voldras dir 31 de maig...
anim
01 jun 2004
quina mala sort que tenen a Viladecans!! anims igulament, ni una paso atras...
Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
01 jun 2004
He leído vuestra historia y he decidido rodar, cosa que nunca pensé que haría, la segunda parte de El Resplandor.
Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
01 jun 2004
Tambien puedes rodar la segunda parte de "esta casa es una ruina", basada en los hechos del desalojo de Kan Boketes, hace un mes, tambien en viladecans.
Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
01 jun 2004
JOer gent, kina mala sort de trobarse amb un tocat de l'ala, Anims !! K La LLuita continua!!
I per sort no tots els propietaris estan Tocats de l'ala ;)
Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
01 jun 2004
A ver q cojones pasa en nuestro puto pueblo??? Necesitamos apoyo de la peña, porque esto cada vez pinta peor... NI UN PASO ATRAS JODER!!!!
Re: Desokupat un bloc de pisos a Viladecans
30 jun 2004
La verdad es que no se que pintan los comentarios en contra de la gente que habita el barrio desde hace años. He vivido allí 32 años y es una verguenza que el señor Monfort halla dejado entrar a toda la chusma solo por embolsarse lo que se ha llevado. El tráfico de mierda que he llegado a ver en los últimos 5 años ha sido la hostia. Pero claro, que hacen? Enchironan al tio y al cabo de un tiempo para su pais, y ahora quieren quitar aparcamientos en el barrio para estancar el precio de la vivienda y nos la ocupe "el más necesitado". Y eso para que en las proximas elecciones toda la gente que estaba en contra de la ubicación de la famosa Mezquita vote de nuevo al PSOE,....un 90% se han llevado del Barrio Sales, para cagarse!. Donde estaba la gente que estaba en contra? Y os quejais de los okupas que al menos ellos no hacen ruido ni molestan? Seguid así, este pueblo ya parece Casablanca. Gracias, señor Alcalde.
Sindicato Sindicat