Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Nou Govern? Només a mitges. Per exemple: canviar la Llei d'estrangeria
30 mai 2004
El nou Govern ha cancel·lat la participació en la guerra, ha suspès l'aplicació de la LOCE i ha desestimat el transvasament de l'Ebre. Això està molt bé. Però no n'hi ha pas prou.

Encara caldria, com a mínim, no pas per arribar a una situació realment democràtica, sinó tan sols per «tornar al punt de partida», anul·lar o canviar les lleis o situacions següents:

* La Llei d'estrangeria, per regularitzar les persones que ja estan entre nosaltres i per respectar-los els drets que tenen com a persones.
* La Llei antiterrorista, que permet, pràcticament estimula, les tortures als detinguts, i que pot ser aplicada a persones que han tingut actuacions completament diferents.
* La Llei de partits, que deixa sense participació democràtica tot un ampli sector de la població basca.
* La reforma del Codi penal, que agreuja les ja de per si prou greus penes de presó de les persones que cometen delictes «corrents».
* Les diverses reformes fiscals, i tornar a una fiscalitat relativament progressiva com la que havíem tingut.

Si no es compleixen aquests 5 canvis (i potser me'n deixo), caldrà declarar el Govern socialista com a «negatiu».

Ara, però, tenim la possibilitat d'insistir en un d'ells. A través de l'entitat SOS Racisme.

Es pot entrar a la web
www.sosracisme.org
Polsar l'expressió S.O.S. RACISME del final de la pàgina de portada
Llegir la carta que surt a la dreta sota els títols
ACTUALITAT
L'ESTAT ESPANYOL VULNERA ELS DRETS...
I, si s'hi està d'cord,
Clicar al lloc indicat sota la carta
Surt la pantalla on posar les dades i enviar

Endavant tots i totes els que vulgueu!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou Govern? Només a mitges. Per exemple: canviar la Llei d'estrangeria
30 mai 2004
la ley de extranjería no hay que cambiarla, hay que eliminarla, libertad de cada persona a ir donde le plazca, este mundo no es de nadie y menos de políticos y ejercitos. Los países son un invento.

Cabe también recordar que la primera ley de extranjería la impuso el psoe
Re: Nou Govern? Només a mitges. Per exemple: canviar la Llei d'estrangeria
30 mai 2004
Val a dir que l’actitud més surrealista de tot plegat és la d'ERC. ERC, que ha donat la Generalitat al PSOE, i que ha votat a favor de la investidura de Zapatero, es posa ara les mans al cap. Amb un discurs seguidista de l’Estat espanyol, ERC ha defensat que el PSOE seria un canvi, que s’obririen les portes al diàleg i al respecte, defensant sempre que el PSOE i el PP eren ben diferents. I alhora, critica que s’hagi il·legalitzat HZ (aplicació de la llei de partits). Potser la gent més ingènua creurà en la ‘innocència’ d’ERC, que ha estat enganyada. Però qui més enganyat ha d’estar són els i les votants d’ERC, que veuen com han aconseguit perpetuar un estat que cada dia que passa augmenta el seu caràcter feixista.

No es pot donar suport al PSOE a tot arreu, defensant-lo a capa i espasa com la regeneració democràtica de l’Estat, i després criticar-lo per rentar-se les mans de cara a la galeria. No es pot estar entre dues aigües, perquè al final sempre acabes ben xop.
Sindicat Terrassa