Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Votar Indeendència, per a què?
30 mai 2004
Em fa gràcia tanta obsessió. Si volem ser indepentents de quelcom: estats, multinacionals, poders fàctics, poders ocults, pares, mares, veins, germans,... etc.... Hem de tenir clar primer quin model de societat ens permet ser independents.
I aquí, tenim a la senyora democràcia burgesa que tot ho ocupa i que ens invita continuament a viure dintre seu. Es clar, si ens fem molt potents ens ilegalitza, si nò, ens controla i ens deixa estar, així pot anar fabricant anticossos..

Intentar arrivar al poder, per petit que sigue, dintre del sistema és, senzillament, ser sistema. Per la qual cosa votar a unes eleccions burgeses sempre serà un mal menor, mai una acte revolucionari o de canvi real.

Ara, un grup d'independentistes convençuts i alineats amb una "esquerra....tradicional-radical?" s'exclamen en que un vot democrata-burgés porta cap a la independència. Permeteu-me que ho vegi ingenu.

No hi pot haber cap independencia sense autogestió, i, evidentment, l'autogestió és gairebé impossible en aquest sistema..... és massa ... revolucionaria.

Jo no votaré, no cal dir-ho més, però respecto als que voten.... tan si ho fan al PP o al PSC o a les CUP. Traduint, jo no em poso en un joc de crios manipulats per un pare patriarca.

Per acabar una reflexió.... continuar dintre del sistema no és donar eines al sistema per a que pugue evolucionar a favor seu? (la tècnica de la vacuna, uns pocs bacteris virulents provoquen anticossos suficients per a que l'organisme és face inmune).

Bé.... amb tots els respectes..... ni CUPS ni òsties..... ABSTENCIÓ TOTAL!

This work is in the public domain

Comentaris

Preconcepcions barates
30 mai 2004
Ningú ha dit que votar a les CUP porti, via directa, a la revolució socialista mundial. És simplement un altre mitjà. I com digué Malcom X, cal lluitar "per tots els mitjans necessaris". Ni més ni menys.

No conec cap persona de l'esquerra revolucionària independentista que cregui en la democràcia burgesa. Tot just al contrari. A nosaltres no se'ns acaba el món a les eleccions. Tenim moltes altres coses importantíssimes a fer (com per exemple contribuir a construir el contra-poder al sistema), però això no és contradictori a anar a unes eleccions.

Salut !
si, i què?
30 mai 2004
al del 1er comentari. Em sembla perfecte. A qui vols convèncer?
Jo votaré CUP
?????
30 mai 2004
al de dalt. ara no t'he "pillat"...
?????
30 mai 2004
al de dalt. ara no t'he "pillat"...
Re: Votar Independència, per a què?
30 mai 2004
doncs mira, als bascos, entre una cosa i una altra, be que els hi anat, s'han arreplegat uns quans ...
i els troskos francesos, doncs van fent ...
i els irlandesos...

no es pas que les eleccions siguin gaire res de l'altre món i molt menys les europées, que a Europa només es decidirà quatre coses entre els de sempre, pero be s'ha d'anar treient el nas que et vegi algú a part del vei, no? Ara és una opció com una altra.
Re: Votar Indeendència, per a què?
30 mai 2004
Qui ha parlat de revolució socialista mundial?
I si aquesta esquerra revolucionaria independentista no creu en la democràcia burgesa... perquè li fa el joc i juga amb les seves regles? No és això contradicció?

Ho sento.... tot això està inclòs en el sistema.... que te moooolta capacitat de digerir.

I això de treure el nas per a que et vegi algú més que el veí... pos... també està la "salsarosa"

No se, com encara l'estat monarquic em dona un vot per a posar-lo a la urna,.... hi haura algú que em pugue convencer que serà útil anar al col·legi de monjes de la meva circumpscripció?

Bé, crec al final em pot passar com les vegades que ho he fet abans..... o hem sortit del foc per a caure a les brases .... o ha sigut un vot inútil més.

Total..... i acabo, aquesta democràcia no és la meva.

Voteu en gràcia de Joan Carles!

Salut!
Re: Votar Indeendència, per a què?
30 mai 2004
no se cuales son los límites de ese sistema tan perfilado,totemico, que ves durruti.no,no te quiero convencer de ná,que conste.solo que da mal fario que tanta gente crítica no se sienta nunca representada por esta forma de estado,quiza mas fragil e inestable de lo que nos quiere hacer creer.y no me mentes a juanca, que entonces si que no voto. mi opcion, poco util si, es votar por aquel que sin representarme, que no, me evita los mayores dolores de estomago.el mal menor si.pero no me vendo porque no es ese el precio de mi silencio,etc...solo se que siempre hay circulos de infierno por debajo (ver dante).y no veo contradiccion en votar y dar (les) caña, al contrario,siempre los tengo delante, no al lado, ni debajo de las piedras
Re: Votar Indeendència, per a què?
30 mai 2004
Que una solució a l'estil Al Qaeda!!

Va que som molts grans alguns!!!

Que cadascú lluiti com vulgui!!!
Re: Votar Indeendència, per a què?
30 mai 2004
si, si... abstenció el 13-m i passotisme tot l´any. que su´s veu el plumeru. que arribi la nova movida madrilenya i que ZP envii l´exèrcit a haití, que un servidor i les seves dèries amb les urnes el 13-m s´abstindran, que és el mateix: fer el joc als que ja manen prou. Un vot a segons qui , és un vot de lluita també.
De cels i inferns
30 mai 2004
Hi havia una vegada una existència sense cels ni inferns on ningú votava. Però, un ser estrany,amb banyes i coa va dir: caram! a aquesta existència jo no soc ningú, hauré de fer quelcom!

I van inventar els diaris, la radio i la televisió. Llavors va apareixer una altre ser una mica més blanc i barbut que pensà: no pot ser que aquest ximple s'emporte tota la "propa" i surti més als diaris que jo. I és va fer anomenar Deu. I va començar una gran baralla que va durar milers d'anys.

Cansats de tanta gesta épica Deu, cap dels cels i Satanasa, el cap dels inferns, es van trovar al bar de baix a fer un kubata i es van dir...."Eppp! això no pot continuar així! Hem d'inventar quelcom per a que tots podem ser protagonistes i ningú ens pegue la bulla!

I es van posar d'acord i inventar la democracia.

Des de llavors, el Deu d'uns lluita contra l'infern dels altres i "viceversa". I cada 4 o 8 anys intercanvien papers a la televisió, radio i diaris.

Com sempre hi han aprenents de Deus i satanases.... sempre hi ha algú, poc assenyat, que els acompanya en les eleccions però que no te res a pelar. Mai guanyen res més que unes poques sortides esporàdiques a la tele o ser excuses per a criticar-los i fer mes votants els del bandol de Deu i Satanasa.

I així, la eternitat democràtica continua "ad secula seculorum". Amb deus i satanases..... i cels i inferns.

Només uns quants agossarats, curts de gambals, se'n donen compte de l'abast daquesta gran, gran mentida. I parlen amb la seva pobra veu d'un lloc que està més enllà de deus i satanases i de cels i inferns, on no cal votar.
Re: Votar Indeendència, per a què?
30 mai 2004
Evidentment que votar la CUP no salvarà el món ni els PPCC però els votaré al tenir un missatge revolucionari i independentista i de rebuig a la Constitució Europea
Re: Votar Indepeeeeendència, per a què?
30 mai 2004
nunca hubiese imaginado tanta ingenuidad en este forum.

vota PP, pasalo!
Re: Votar Indeendència, per a què?
30 mai 2004
Vaya... Curiosamente el PePero es el único k me ha dado una respuesta clara.

Votar Independencia sirve también para joder a estos españolistas de mierda que se créen muy listos y no saben nada, para k avance la "Antiespaña" como ellos la llaman, el republicanismo, las izquierdas y el derecho a la disidencia...

Visca Catalunya Iure !! y España tambè, pero republicana y plural...
Re: Votar Indeendència, per a què?
31 mai 2004
Independència és llibertat. Són sinònims. La llibertat de les persones, és en realitat també, no-dependència. No dependre de res i de ningú és el més pròxim a ser lliure.

També ho aplico col.lectivament. Les comunitats nacionals, els pobles, necessiten la independència política per normalitzar-se com a tals, i a la Unió Europea la necessiten per existir.

Preguntes que perquè independència?? Doncs mira, perquè per exemple, la 8ª cultura d´Europa en quant a demografia, no existeix teòricament. És a dir, els catalans i les catalanes no existim, la nostra cultura no existeix i no tenim cap mena de poder per deicidr res. Això sí, cultures de mig milió d´habitants, com la maltesa, sí que existeixen. L´únic que podem fer de moment és llegir a la constitució europea que no existim, això sí, en la nostra llengua.

Jo sempre estaré a favor de la independència, sigui personal o col.lectiva, i en contra dels que volen seguir mantenint la dependència, encara que sigui per passiu.
Re: Votar Indeendència, per a què?
31 mai 2004
El vot a la CUP basicament serveix per dues coses;

1- Et dona la possibilitat de dir que NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA, que com deus saber no es referendarà entre els ciutadans de la uniò.

2- A efectes pràctics, permetrà a la CUP de saber en quines comarques i localitats compta amb prou suport cop per presentar-hi una candidatura.

Deixant de banda les meves divergencies amb la CUP, i tenint en compte que és quasibé impossible que s'obtingui el mínim de vots necessari per guanyar un escó, el vot a la CUP em sembla més útil que no pas l'abstensió.
Re: Votar Indeendència, per a què?
31 mai 2004
és molt bonic veure com s'articulen aquestes discussions. Hi ha dos temes que genern un munt de línies: per una banda el rotllo de la puresa de ceneté i de l'alre la relació entre independentisme i anarquisme. I jo m'ho passo teta llegint coses interessant i tonteries diverses. petons a totes i a tos, tots volia dir
Re: Votar Indeendència, per a què?
01 jun 2004
Es respetable, la teva opinió, només et demano que si no votas, tens la obligació de fer politica autogestionada a nivell de carrer i de barri, si no ets una merda més (amb perdó)del sistema que tan dius odiar, a part de fer el puto joc a la dreta burguesa!!No serveix el pasotisme polític amic,o estas o no estas ,votant o no , pero fent politica !!!
Re: Votar Indeendència, per a què?
01 jun 2004
Aviam, ja n'hi ha prou de relacionar independéncia-revolució, per molt que per alguns sigui molt "estétic". Els nacionalismes, tots, els han inventat les burgesíes que per afirmarse han necessitat la creació d'un estat propi. Els nacionalismes, com els estats, no tenen res a veure amb la classe treballadora. Ser nacionalista revolucionari es com follar per la virginitat, senzillament és una contra-dicció. Aixó sí, comproveu com n'estem d'entretinguts parlant de l'independencia, del CAT, de les seleccions esportives, els papers de salamanca o dels toros...ara mateix tot el que es política té a veure amb el binomi catalunya-españa. Sería més substancial discutir sobre el Barça-Madrid. En tot cas, aquests dos grans debats compleixen la seva funcio, tenir-nos distrets dels problemes reals. Ja ho déien, EL NACIONALISME ÉS L'OPI DELS POBLES!!!!
Re: Votar Indeendència, per a què?
01 jun 2004
que tornin els documents del periode republicà que l´exercit va expoliar no és tan sols un invent del nacionalisme i de la burgesia. no t´entenc en això
Sindicat Terrassa