Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Ofensiva del PP per salvar el negoci del PHN
30 mai 2004
Camps mobilitza els mitjans de comunicació afins i anima les constructores a querellar-se contra la paralització del transvasament de l'Ebre.
Guillem Carreras | València

El PP valencià està disposat a tractar dâimpedir per tots els mitjans la paralització del PHN. Francesc Camps sâhi juga més que els vots manipulats de lâ"agua para todos". La sort de les desenes de camps de golf i urbanitzacions de luxe que les expectatives del plà hidrològic havien projectat per tota la geografia valenciana corre paral·lela a la de lâaigua de lâEbre. Sense el preciat líquid disminueix el negoci, sâempipen els empresaris i a la Generalitat se li desmorona la que fins el moment havia estat la gallina dels ous dâor de la política econòmica del PP al País Valencià. Un tigre amb peus de fang anomenat especulació urbanística.

Camps treballa tres fronts per lliurar la darrera batalla de lâaigua: lâinstitucional, amb accions coordinades amb Múrcia i Almeria juntament amb pressions al Govern de Zapatero, el judicial i les mobilitzacions populars. Disposa del recolzament de totes les patronals valencianes i la complicitat de la radiotelevisió pública i la majoria dels mitjans de comunicació per influenciar una opinió pública predisposada dâavantmà a seguir els cants de sirena de la hipotètica sét dâaigua per al camp valencià. Per si fóra poc, la setmana passada va iniciar una campanya de cunyes publicitàries per explicar les maldats de la derogació del transvasament de lâEbre. Lâexecutiu valencià sâha negat a publicar els diners que està costant la broma i lâoposició ha anunciat que la recorrerà davant la Junta Electoral, a un mes i escaig de les eleccions europees. Colze a colze amb el president de Múrcia i els representants de lâempresariat valencià i murcià, Camps està ultimant els preparatius dâuna segona edició de la macromanifestació que lâoposició va batejar amb lâexpressió gràfica de âpaella per a totsâ?, encara sense una data definida.

En el terreny institucional el PP disposa de la seua majoria a les Corts valencianes per forçar iniciatives parlamentàries contra la paralització del PHN. El passat 5 de maig va imposar una resolució que comprometia el parlament valencià a recolzar âtotes les gestions i actuacions que elpresident de la Generalitat està realitzant, i puga realitzarâ?, en defensa del plà hidrològic del PP. Així mateix, sâinstava les Corts a manifestar davant el Govern espanyol, el Parlament, el Senat i la UE que lâturada del transvasament âcomportarà un gravíssim perjudici econòmic i social a la Comunitatâ?.

>>Querelles per a tots

Però és en el terreny judicial on el Govern de Camps vol posar tota la carn a la graella. Lâendemà mateix de lâaprovació del decret-llei que derogarà el PHN té previst presentar un recurs als tribunals. Però això no és tot. El president ha ofert els serveis jurídics i el finançament de lâadministració valenciana a totes les empreses i particulars que hi puguen veure els seus interessos perjudicats i es decidisquen a respondre judicialment la decisió de Zapatero.

Camps vol implicar lâempresariat valencià en la defensa jurídica del PHN. Amb la fórmula reconeix implícitament quins havien estat els veritables interessos ocults rere el plà, un document que segons ell mateix ha manifestat generava âmoltes expectatives de creixement en el sector turísticâ?. En una línia prou característica dels nous vents regionalistes que bufen per la Generalitat valenciana, el president pretén ara que siga Madrid qui pague la factura per la promesa fallida del PP als seus socis i amics promotors de convertir el litoral valencià en un nou El Dorado urbanístic.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ofensiva del PP per salvar el negoci del PHN
30 mai 2004
Ja tornen els imbecils del PP valencià a fer el subnormal amb propaganda subliminal.
Vareu veure com a Espanya va nfer una propaganda abans de les eleccions del 14-M on era propaganda del "Ministerio", i tots varem reclamar?
Doncs ara es veu k no han tingut prou i tornen a fer el mateix al País Valencià, utilitzant la Generalitat Valenciana per a fer propaganda patètica contant històries(en castellà) sobre que "a la Comunidad Valenciana necesitamos el agua del Ebro" fent-ho com si fora un estudi fet per gent important, quan sols es una propaganda referida a les ELeccions Europees.
Com ací al P. Valencià no se'ls diu res, sempre abusen de nosaltres tot el que volen i més, i no sols es una vegada el que he vist la propaganda ,sino que 2. Una estona de propaganda subliminal per a que els voten a ells el quatre ignorants que es creuen el k diuen.
Re: Les organitzacions agràries valencianes no donen suport a l'acte de Madrid a favor del trasvassament
30 mai 2004
29/05/2004 (Edició: GENERAL )

Ni AVA-ASAJA ni la Unió de Llauradors-COAG, els dos grans sindicats agraris valencians, donen suport a l'acte convocat per un grup d'empresaris de l'arc meditarrani avui a Madrid a favor del trasvassament de l'Ebre. Tanmateix, aquests sindicats no descarten que afiliats seus hi assisteixin a títol personal, oimès si tenim en compte que la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat Valenciana hi ha donat suport i ha posat a disposició dels agricultors autocars. En representació del govern valencià, hi serà el president, Francisco Camps, i la consellera d'Agricultura, Gema Amor. Recordem que no fa pas gaires dies, la Generalitat va crear una fundació anomenada Aigua pel progrés que aglutinés el moviment que s'oposa a la derogació del trasvassament, decretat pel govern espanyol. Aquesta concentració envoltada d'incògnita recorda la del mes de març de 2003. En aquell moment, tot i que els organitzadors van afirmar que més de 800.000 manifestants s'havien aplegat pels carrers de València per demanar l'aigua de l'Ebere, l'estudi que va fer la Xarxa de l'Aigua Clara va revelar un fracàs remarcable. De res va servir el milió d'euros que va invertir el govern valencià en l'organització. Les organitzacions sindicals agràries i les cooperatives volen emprendre una nova etapa menys combativa i més dialogant amb el govern de José Luís Rodríguez Zapatero per cercar alternatives que garanteixin més recursos hídrics.
bluff
30 mai 2004
Bua, només 600 persones a l'acte pro-PHN a Madrid... però què poc patriotes són els valencians, no haver fet una Gran Marxa a Madrid a lo Mao...
bluff
30 mai 2004
Bua, només 600 persones a l'acte pro-PHN a Madrid... però què poc patriotes són els valencians. M'estranya que no hagen fet una Gran Marxa a Madrid a lo Mao... estarà patint hores baixes el règim?
Re: Ofensiva del PP per salvar el negoci del PHN
01 jun 2004
Colla de falleros mal follats! Això es el que sou!
Ara no podreu fer campets de golf per a parar el cul als guiris a canvi de quatre engrunes....
Ke us donin pel cul amb una barra d'urani!!!
la segona batalla de l'Ebre l'heu perdut!!!
Colera camping CNT