Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : amèrica llatina
Ultima-hora Guadalajara
29 mai 2004
Avui dissabte 29 a les 20:00h hora mexicana encara no han sortit les persones detingudes, ni tenim els seus noms. A les 16:00h ha sortit una manifestacio en direccio a la Secretaria General de Justicia per demanar la llibertat de tots els detinguts ja que no tenen carrecs ni passen a disposicioal per tant es ilegal que els retinguin. Fa poc la policia a informat que a condicio que la resta de grups marxin ja de Guadalajara deixara sortir a 43 persones pero cursra denuncia contra 35, ja que diu te proves de que van participar dels disturbis. Tambe hi ha 7 extrangers/eres detinguts/des dos o mes de l'estat espanyol(un noi i una noia de Barcelona), els altres de nacionalitat australiana, italiana, Canada, EEUU. Aquests estan ara com ara a immigracio i no sabem que passara amb ells, pero es molt provable que els deportin als seus paisos, diuen que estan apunt de trslladar-los/les al D.F. i alli decidiran, no sabem si amb carrecs o no.
Pel que fa a la mani de ahir divendres, aclarar que no eren 20 persones com diu la noticia que s'ha penjat aqui, els que vam anar a l'enfrontament amb la policia, erem uns i unes quantes mes i senyalar que la policia va aguantar com 1 hora abans de carregar contra la gent aixi que qui no volia problemes va tenir temps suficient per desapareixer de la zona. Tambe es cert que un cop la policia va rebre ordres de carregar, va tancar molts dels carres i va tancar a la gent en general, van actuar brutalment i durant tota la nit policia de paisa i patrulles van anar detenint a tothom sospitos que anes pel carrer, encara que estigues ben lluny del centre. Van treure a gent per la forca de bars i restaurants, a d'altres a les portes dels seus hotels i a tots i totes els que acudien als hospitals per ser atesos/es (CRuz Roja). Hi ha com 20 ferits/des de gravetat, alguns encara a l'hospital amb fractures i 'estallamientos de visceras' a causa de les patades i cops que van rebre. Un cop a la comisaria els separaven en grups segons la seva procedencia, els del D.F. els de Guadalajara(alguns dels locals van ser alliberats/des de matinada sense carrecs) els i ls de Monterrey, Ciudad Juarez, extrangers. A les noies(unes 10 o 15) se les va obligar a despullar-se i als homes a restar estirats a terra cap per vall durant hores, no van rebre ni aigua ni menjar ni van poder parlar amb advocats ni familiars. A molts/tes els interrogaven i els ensenyaven fotos de gent que tenen fitxada, intentant que parlesin de qui havia organitzat els disturbis, fotent-lis por i amenaces. Durant la marxa cal destacar que hi havia molta mes policia que manifestants, es parla de unes 10000 persones i no se quants policies, molts de paisa, d'altres a cavall, fins i tot l'exercit estava.
Tambe aclarar que el dia d'abans dijous hi havia convocada una cacerolada al centre i que el grup anarko-punk que havia acampat en un dels parcs dela ciutat (plaza Juarez) va sortir pacificament i amb olles fent soroll cap al centre. Seriem unes 150 o 200 la policia uns 500 es anava tallant el cami cap al centre de manera molt provocadora i poc a poc encerclant, la gent en cap moment va caure en les provocacions, ens haguessin fos a osties, i ni 30 minuts despres de haver sortit ja vam decidir de regressar cap al campament del parc. Va haver-hi algun cop de porra que altre per la proximitat i intimidacio per part de la policia pero no van arribar a carregar contra la marxa. Al arribar al campament, que es un parc, la policia ens va encerclar totalment i no podia ni entrar ni sortir ningu. La resta de gent que es va concentrar al centre per la cacerolada, al enterar-se de la nostra situacio va venir en marxa, amb samba inclosa, a solidaritzar-se juntament amb organitzacions de drets humans que exigien que la polica es retires del parc. Els arguments policials eren que erem molt perillosos/es i teniem armes dins del campament. Es va arribar a l'acord de que una comisio de drets humans entraria, amb l'autoritzacio de la gent del campament a revisar si teniem les famoses armas de destruccion massiva. La gent de Drets humans que s'ho va fer molt be no va registrar res de res vam arribar a l'acord que li entregariem alguns pals de les banderes i 4 pedres que hi havia per la plasa perque es quedessin tranquils i marxes la policia. Finalment a les 2:30 de la matinada la policia es va retirar, portaven segrestats/des desde les 20:00h mes o menys amb alguns nens i nenes dins els campament que tampoc van permetre que sortissin. Durant les mes de 6 hores de segrets la nostra actitud va ser en tot moment tranquila sense cap incident ni provocacio i un cop va anant arribant la gent per solidaritzar-se, amb la banda de samba, va ser fins i tot festiu. La policia que ens envoltava eren uns 500 pero pels carres dels voltans i els de paisa sumaven uns 800, increible. Aquests no van marxar dels voltans en tota la nit i es van fer guardies per a garantir la seguretat del campament.

This work is in the public domain

Comentaris

manifestantes en planton frente a la carcel
29 mai 2004
ultima noticia: planton frente a la PGR, 10 liberados
8.30 pm. hace mas de 4 horas salio una manifestacion del parque juarez que llego a la PGR donde esta ahora en planton exigiendo la liberacion de tod@s l@s pres@s. las autoridades, despues de haber intentado todo el dia engañarnos con un chantaje de que si nos ibamos, iban a soltar la gente presa, siguen con discuros vacios y contradictorios, afirmando primero que van a soltar todos excepto 6, y luego diciendo que van a soltar 30. ahora acabamos de tener la noticia que soltaron a 10, pero el resto sigue preso. hay una persona incomunicada, que sabemos ha sido golpeada, cuya salud nos ´preocupa mucho porque hace año y medio habia recibido un golpe en la cabeza que le habia provocado 11 dias de coma. hasta ahora no aparece en ninguna lista de la cruz roja y verde.
http://guadalajara.mediosindependientes.org/newswire/display/1034/index.
Aún no son libres!!!!
29 mai 2004
29/may/2004


Liberarán a una parte de los detenidos. NO SON TODOS

a las 18:40 una comisión de diálogo obtuvo la información de que serán liberados 43 compañeros, algunos de ellos heridos, ninguno de gravedad, según versiones oficiales no confirmadas. 7 extranjeros serán consignados a la antigua central de migración y 35 compañeros serán consignados. La lista de lesionados, según esta información, es la siguiente. No todos serán liberados:


*Miguel Martinez
*José García
*Dago Rivera
*Ramón Rojas
*Julio Cesar González Martinez
*Francisca Sosa
*Juan Manuel Hernández
*Patrick Leet
*Ramón López
*Aristoteles figueroa
*Osvaldo Martinez

http://kloakas.com/aire/
Lista de posibles detenidos - desaparecidos
29 mai 2004
Esta es la lista de posibles detenidos - desaparecidos, la información no es exacta, por favor si puedes ayuda a precisarla. Informan que se espera que liberen a cerca de 45 en unos momentos y que 35 más serán remitidos.

POSIBLES DESAPARECIDOS

Queretaro

Gory 1
Nelo 2
Toño/Oscuro 3

Monterrey

Gevas 4
Alonso 5
Anka 6
Roberto 7
Topo 8
Oscar Castillo y su chava 9
Roxana Yanira Bestrin
Fuentes- Australia 10

Guadalajara

Kirris 11
Mido 12
Bayos 13
Pinky 14
Zomer 15
Mayra 16
Chirri 17
Esteban 18
Manu 19

Sonora

Ivan/Nog 20
Frida- Tucson Az 21
Katy- extranjera 22
Venia- DF 23

Juárez

Mago 24
Roke 25
Laura Esp 26 (se encuentra bien)

Culiacán Sinaloa

Chango 27
Sinaloco 28
Miguel 29

Mico- Edgar 30
Juan-Ruco- DF 31
Oscar alias Cristo- Ciencias 32
Laura- España 33 (se encuentra bien)
Española PERFORMANCE 34 (se encuentra bien)
Latolla Jackson 35
Adrian Humberto- ENAH 36
Monse 37
Pili- Jalapa 38
Romina- Biología UPNA 39
Alejandra 40
Rudy- DF 41
Poncho 42
El chavo de Mana 43

Durango

Irvin Balderas Meraz 44
Juan Jaime Hernández 45
Níger 46
León Guanajuato 47

Sharky 48

DETENIDOS

Liberada (Minerva) 49
Liberada (Sofía) 50
Jeanin Fdz Sagneno 51
Mariano Nube García "mauser" 53
John- Vasco 54
Laosalot (Norma Mtz)- batucada 55
Daniel Olivera Salie 56
Marco 57
Mar- Española 58
Alfonso Rodríguez Olvera "Poncho" 60
Jorge Castilla Gutierrez "Mapache" 61
Navarro- Monterrey 62
García- Monterrey 63
Dafinia- Monterrey 64


CRUZ ROJA

Francisca Sosa Galan GRAVE 65
Patrick Let 66
Ramon Lopez Barajas 67
Aristóteles Figueroa 68
Oswaldo López 69
Dante Costa (Poncho) GRAVE 70
Miguel Martinez 71
Jose Miguel García 72
Julio Cesar Gonzalez 73
Liliana Galariz 74
Lalou
Desperrier-Roux- Canada 75

CRUZ VERDE    

http://guadalajara.mediosindependientes.org/newswire/display/1028/index.
Sindicat Terrassa