Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Unes 1.500 persones reclamen a Igualada una solució immediata a la crisi econòmica
29 mai 2004
Unes 1.500 persones reclamen a Igualada una solució immediata a la crisi econòmica de la comarca de l'Anoia
IGUALADA (ANOIA), 29 (EUROPA PRESS)

Unes 1.500 persones, segons fonts sindicals, i 1.000, segons la Policia Local, s''han manifestat avui a Igualada (Anoia) per demanar solucions a la crisi econòmica que travessa la comarca de l''Anoia, l''índex d''atur del la qual és el més alt de Catalunya. El sector més afectat per la crisi de la comarca és el tèxtil, on treballa un 40% dels seus habitants.

El tancament de la fàbrica de gènere de punt Ignacio Carner S.A., que va deixar al carrer a unes 250 persones la setmana passada, ha motivat la protesta. A la manifestació han assistit tots els partits polítics excepte el PP, alguns alcaldes de la comarca, associacions comercials i part del sector empresarial. Els manifestants, convocats pels sindicats UGT i CC.OO, han reclamat millores a les infraestrucutres, més sòl industrial i més inversió a l''Anoia.

El representant d''UGT, Francesc Rica, ha exigit a la Generalitat una solució immediata a la crisi. "No ens importa qui vingui primer a fer-se la fotografia", ha dit Rica. "Durant molt temps s''ha deixat oblidada la comarca de l''Anoia", ha assegurat. Els manifestants també s''han queixat de l''especulació del terra industrial. "Que s''acabi ja; que deixin de desmantellar les empreses per construir habitatges i portar la producció al nord d''Àfrica, com s''ha fet Ignacio Carner. S.A.", ha reclamat Rica. "Els empresaris s''aprofiten dels treballadors", ha afegit.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Unes 1.500 persones reclamen a Igualada una solució immediata a la crisi econòmica
29 mai 2004
Joder! pues si esos dos sindicatos tienen que
defender nuestros puestos de trabajo estamos dados, tenemos que tener en cuenta que cobran por
negociar ERE y despidos y sus arcas se nutren de
nuestras desgracias y de las preendeas que tienen
del capital y el estado
La misma Hipocresia de siempre
30 mai 2004
¿CiU tambien acudío a la manifestación? no hay que olvidar que la mayor parte de la industria textil está en manos de la Burguesia catalana. y... ¿A que se refiere con lo de "parte del sector empresarial"?. Deberian aclararlo por que leyendo la noticia parece que CCOO y UGT en lugar de defender el derecho al trabajo estén reclamando derechos para empresarios y terratenientes y así evitar que no se vayan de la comarca. Los mismos empresarios y terratenientes que después especula con el suelo que ocupan las fábricas.
Menudo lavado de cara
30 mai 2004
Esto cada día es para alucinar más. Una mani que aglutina Empresarios, Alcaldes, Trabajadores, Paridos políticos y Comerciantes convocados por CCOO y UGT.

Vaemos, ahora resulta que los CCOO y UGT que aunque ya sabemos que hace mucho tiempo dejaron de ser sindicatos para convertirse en gestorias, envian a trabajadores a manifestarse conjuntamente con Alcaldes, que son los que especulan con el suelo. Empresarios, que son los que los explotan y Políticos, que son los que los reprimen. Por que ha cerrado una empresa de la que seguramente han cobrado el llamado "canon de negociación" que no es otra cosa que "la mordida" por avalar ese ERE.

Pero lo mejor de todo es que la mani ha sido despues del cierre, ¿y antes que han hecho...? pues como siempre NADA.
Re: Unes 1.500 persones reclamen a Igualada una solució immediata a la crisi econòmica
13 jun 2005
Només comentar que no em sembla gaire adequada la noticia com a ilustració de lluita obrera...

La lluita obrera, abans de tot, ha de començar per escapar a l'estupidesa dels "majoritaris", com s'ha fet en determinades ocasions a Igualada mateix, però clar, la capacitat de convocatòria, a nivell quantitatiu, no ha estat la mateixa.

Recuperem l'esperit llibertari de la lluita obrera!! Si el treball és nostre, les fàbriques també!
Sindicato Sindicat