Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
29 mai 2004
Detenido en Sant Cosme(Barna.)uno de los dos fugados el otro día:"Que le corten el cuello al chivato".
EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA).- La policía ha detenido en el barrio de Sant Cosme de El Prat (Barcelona) a Julio N., uno de los dos detenidos que huyó el pasado lunes del juzgado tras arrebatar el arma al policía que le custodiaba y presunto autor material de los disparos que acabaron con la vida del agente.


Mientras, la policía sigue la búsqueda del otro detenido, Antonio J., que también huyó el lunes tras la refriega a tiros en la que resultó también herido un trabajador.
El presunto autor material de los disparos que acabaron con la vida del policía nacional estuvo oculto desde el día de su huida en la vivienda en la que se le ha sido detenido, que dista apenas 300 metros de la calle Xúcar, donde abandonó el turismo que robó para darse a la fuga.

El fugitivo ha sido detenido gracias a un impresionante despliegue en el que han intervenido la Policía Nacional, con agentes de uniforme y de paisano, la Policía Local de El Prat y los Mossos d'Esquadra, apoyados por agentes del Grupo de Operaciones Especiales (GOES).

La policía ha mantenido acordonada durante cerca de una hora los alrededores del edificio donde ha sido detenido el fugitivo, situado en la calle de Anoia, frente al CAP Doctor Pujol i Capcada, al que acuden los vecinos del barrio de Sant Cosme de El Prat.

Delacion
Un centenar de vecinos, la mayor parte de ellos de familias gitanas, se ha concentrado a las puertas del edificio donde ha sido detenido Julio N. clamando venganza contra el "chivato" que creen que ha explicado a la policía dónde se encontraba el fugitivo.

"Sabemos quién ha sido" y "Vamos a cortar el cuello al chivato", exclamaban los vecinos concentrados ante el edificio número 16 de la calle de Anoia, que han despedido con gritos de "asesinos, asesinos" a los agentes que se llevaban en el furgón policial a Julio N. y a su esposa.

Una vecina del barrio, que se ha negado a facilitar su nombre, ha declarado que el detenido sólo ha podido ser localizado por una delación. "Al chivato, que le corten la cabeza. Hay muchos payos que matan gitanos y no pasa nada. Y cuando es el gitano el que mata, mira... Pero nosotros tenemos más vergüenza", ha añadido.

Tras la detención del presunto asesino del policía, los trabajadores de una gasolinera cercana al barrio de Sant Cosme, situada en la autovía de Castelldefels, han declarado que Julio N. era un cliente habitual de la estación de servicio, a la que solía acudir para repostar combustible en un BMW de color plateado.

"Muchas veces entraba en la tienda y compraba una litrona", ha explicado uno de los empleados de la gasolinera, quien ha dicho que nunca tuvo problemas con el detenido

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
29 mai 2004
el barrio de san


El barrio de san Cosme habria que gasearlo y acabar con ese nido de delincuentes.
Re: Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
29 mai 2004
que les jodan
Re: Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
29 mai 2004
eso si que es un nucleo racista versus todo lo que no sea como ellos, s sus guetos es donde deben estar, san cosme
Re: Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
29 mai 2004
FORA FEIXISTES D´INDYMEDIA
Re: Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
29 mai 2004
Sou escoria feixista, independentment de que el detingut no és cap angelet la repressió policial que ha patit Sant Cosme en particular i El Prat en general durant aquests dies ha estat d'escandol. Parleu sense tenir ni idea del que dieu i per prejudicis idiotes que no s'han aturat a analitzar el que realment ha succeit.

Quan van succeir els fets de l'escapada el passat dilluns la presència policial a tot el poble va ser agobiant i amb una prepotència i xuleria mai vista des de temps de Paquito. L'escapada va succeir cap a les dues de la tarda i fins a les set tota la zona va estar acordonada i entrar i sortir de la zona era lògicament imopossible. En aquelles primeres hores van correr bulos i rumors per tot el poble, tothom donava la seva versió, havia succeit un tiroteig al bell mig del Prat, dotze casquests es van trobar pels terres, vidres trencats de cotxes i cases, resultat un policia mort i un ferit greu que era un currante que passava per allà. El que no han dit els mitjans és que la causa d'aquest obrer ferit van ser els trets indiscriminats de l'altra policia que va mantenir el tiroteig a ple carrer. Balísticament s'ha demostrat que la bala no era dels fugits, sino del policia que irreflexivament va llençar-se a fer l'heroi en mig dels vianants que passaven. No se si el far-west o un excès de pelicules ianquis van ser la base que van portar a aquell policia a la seva heroica actuació.

Poc després el cotxe amb el que van escapar va localitzar-se a Sant Cosme, d'on eren els fugits, els quals no són dos angelets innocents, i que per suposat són coneguts al poble i no precisament per ser germanetes de la caritat ni filàntrops que mereixen el títol de fills predilectes. Sant Cosme va estar tancat durant tres dies amb un setge policial d'escandol, i no diem d'escandol simplement perque el que estaven intentant era localitzar l'assassí del seu company, cosa que podem trobar normal, sino per les actituts amb els veïns d'aquella zona de Sant Cosme, antigament les tristement famoses 801. Les veus que ens han arribat d'aquell barri han estat la de policies metralleta en mà entrant a cases indiscriminadament, apuntant i insultant als nens que es trobaven als carrers, fent sospitòs a tots els veïns, els quals passaven per entrar i sortir del barri CINC ESCORCOLLS succesivament, amb maneres que els implicaven a ells també en fets que molts d'ells també rebutgen. El que està clar en un barri com Sant cosme és que tothom s'encarregarà pel seu bé de mantenir la boca tancada, i quan diem mantenir la boca tancada vol dir la llei del silenci que durant tants anys ha funcionant en un barri amb els index més alts de tràfic de drogues i de presos de tota Catalunya. Normal que els txivatos siguin elements molt detestats, i normal que ningú vulgui trencar una llei que et pot costar la vida.

Així tots els veïns de Sant Cosme eren vistos pels policies com sospitosos delinquents que saben i callen, i per tant mereixedors del càstic i l'humiliació a cada control i a cada pas que donaven pel seu barri. Perles com "Os vamos a matar a todos", "no te pongas chulo que te frio aquí mismo", "os vais a enterar a partir de ahora" i moltes d'altres són frases textuals relatades per alguns veïns que han patit aquesta amenaça constant.

La detenció va ser un altre espectacle al que es va sumar l'ensanyament de la policia amb el detingut davant dels nombrosos curiosos i veïns que estaven en aquell moment al carrer, l'inmensa majoria gitanos, que el que veien era que quan el detingut estava enmanillat i a terra, li estaven propinant una pallissa pròpia de qualsevol grup de caps rapats. Amb total impunitat el van massacrar davant de la mirada dels veïns, com una advertència per la resta, com han fet sempre els feixistes quan apallissaven algú, buscant l'efecte no només en l'apallisat sino en els que ho miren, i això tal com estaven les coses, tenint en compte que la línia que separa gitanos i paios és més profunda del que qualsevol es pot imaginar, reincidia i apretava la ràbia continguda de molts, i atiava encara més l'odi racial i els crits de venjança i amenaces de tot tipus. Si tenim en compte que molts dels que ho veien eren familiars del detingut, que també s'en van endur a la companya acusada per haver-lo amagat i no delatar-lo a la policia, que la mare va tenir una crisi d'ansietat per la que la van hospitalitzar convertint-se el CAP de ST.Cosme en una manifestació de ràbia i odi gitano, que deixen dos nens abandonats sense que ningú s'hagi encarregat de cuidar-los o dur-los a algun lloc, si tenim en compte tot això podem entendre que s'ha fet de la pitjor manera possible.

Ningú està defensant ni dient que el detingut sigui a partir d'ara un heroi pel simple fet d'haver matat un policia, ningú està parlant de que a partir d'ara se l'hagi de considerar una víctima quan ell ha fet moltes al poble i rodalies, simplement l'actuació policial ha estat escandalosament racista, feixista i criminalitzadora amb tot un col·lectiu al que només li faltava això per tancar-se encara més en si mateix del que ja ho està. Aquests dies s'han caminat molts passos enrera que poc a apoc s'havien avançat, podriem parlar amb molts paios que treballen diàriament a Sant Cosme, a l'hospital, com a educadors, als esplais i centres oberts i et donarien la seva versió dels fets. Un setge vergonyòs per les actituts que ha pres amb tota la resta de veïns.

La llei del silenci, la sensació de guetto, els problemes estructurals de drogadicció i màfies diverses on s'inclouen els noms de molts policies que treballen mà a mà amb els traficants o simplement fa anys que miren cap a una altra banda per interesos que nosaltres podem endevinar, els clans familiars, el desarrelament absolut, la pobressa i la marginació, la separació i racisme entre gitanos i paios, amb actuacions com aquestes s'han reforçat i entrem de nou a una etapa de dificultats i incertessa que no portaran ni al Prat ni a Sant Cosme res de bo.
Re: Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
30 mai 2004
ostres, se m'ha posat la pell de gallina en llegir això. Sóc de barcelona i no sabia que la cosa estigués tant malament aquí al costat. Només donar-vos ànims als pratsencs i esperar que pogueu afrontar aquesta repressió.
Re: Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
30 mai 2004
Es convoca des dels col.ectius paios i gitanos a una manifestació el dissabte 5 de juny a les 5 de loa tarda al centre civic de San Cosme.

BASTA DE ACOSO POLICIAL
DIGNIDAD PARA EL BARRIO DE SAN COSME!
Re: Uno de los dos fugados el otro dia es detenido en San Cosme.
01 jun 2004
si vamos a la mani los gitanos de san Cosme ¿nos regalaran droga? al menos nos podian hacer un precio especial.
Sindicat Terrassa