Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació
sobre els "grups d´informació" de la policia
29 mai 2004
Es posa de manifest el caràcter polític dels 'grups d'informació' policials

El cos especial denominat "Grupo de Información" de la Guàrdia Civil va demanar al jutjat instructor d'un cas d'okupació dades relatives a les persones que s'havien solidaritzat amb el jove per a les seves "investigacions".
Amb data de 12 de gener de 2004, el Grup d'Informació de la Guàrdia Civil de la Comandància de Barcelona, va remetre al jutjat d'instrucció núm. 4 de Sabadell una petició per rebre les dades de les persones que havien mostrat la seva solidaritat amb un veí de la capital vallesana, encausat en el procés per la okupació de la casa denominada "Els Maquis".

L'argument breument exposat el reproduim literalment per ser revelador de l'activitat d'aquest grup polític-policial: "Por ser necesario para las investigaciones que este Grupo viene realizando sobre el colectivo okupa en la provincia de Barcelona". La estupefacció de la part defensora del jove okupa va ser enorme. Cal tenir present que l'única actuació policial que va tenir lloc durant la identificació de diversos veïns que visitaven l'immoble okupat en procés de rehabilitació, fou a càrrec del Cuerpo Nacional de Policia, deixant fora de tot lloc la participació de la Guàrdia Civil en el procés.

La solidaritat, ara sota sospita i controlada, sortí de la indignació veïnal pel comportament policial que des de fa mesos discrimina el jovent sabadellenc en funció de la seva tendència política, deixant al marge de la repressió grups organitzats d'ultra-dreta tot criminalitzant i detenint independentistes. Fou arran de la inculpació d'un dels identificats a les portes d'Els Maquis que diversos veïns impulsaren la recollida de signatures que, en forma d'autoinculpació, es manifestaven també "culpables" de sovintejar un espai autogestionat recuperat com a centre social després d'anys d'estar abandonat. Gent de diverses edats, familiars i veïns directes de l'immoble, testimonis de l'actuació policial signaren decidits a mostra la seva solidaritat.

El Grup d'Informació de la Guàrdia Civil treballa per tenir sempre identificats i sota control tot tipus de moviment veïnal, social, polític que com l'independentista és considerat per definició advers als interessos que les altes directrius polítiques manen protegir i per tant, són considerat internament com elements a tenir controlats, marcats i quan cal, "apartats" de la circulació.

Alerta Solidària dóna suport a l'escrit remés el passat 20 de maig per la lletrada del veí sabadellenc on es mostra la ferma repulsa a la ingerència del cos polític-policial en la instrucció d'aquest cas. Considerem del tot inacceptables les actuacions d'aquests cossos especials que, més enllà d'ocasions puntuals on queda constància escrita de la seva activitat il·legal, treballen tot l'any desenvolupant tècniques i estratègies per a coaccionar el lliure desenvolupament democràtic de tot tipus de reivindicació social.

Alerta Solidària exigeix un cop més a les noves direccions polítiques de les institucions governamentals la dissolució d'aquests grups, concretament els grups d'informació de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i dels Mossos d'Esquadra, per estar demostradament involucrats tots ells en trames de persecució política, de criminalització social, de distorsió informativa, per ser generadors de muntatges policials i per haver estat tots encausats en diverses denúncies de tortures per motius polítics.

Alerta Solidària un cop més, es situa al costat de la ciutadania de Sabadell, i al costat de les persones encausades per motius polítics, per tal d'encoratjar-los a no defallir malgrat amenaces i coaccions i encoratgem a tot moviment polític i social, especialment l'okupa de les comarques de Barcelona, a seguir endavant amb les seves lluites necessàries i imprescindibles per a la salut democràtica del nostre poble.

P.S.: Alerta Solidària té a la seva disposició la còpia de la petició de la Guàrdia Civil i n'estudia possibles denúncies legals als jutjats.

Alerta Solidària,
25 de maig, Sabadell (Vallès)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: SUSPESA LA DECLARACIÓ JUDICIAL DEL CAP DE LA BRIGADA D'INFORMACIÓ
29 mai 2004
www.tresdegracia.net
SUSPESA LA DECLARACIÃ JUDICIAL D'UNS DELS INSPECTORS QUE VAN PROTAGONITZAR LA REPRESSIÃ DE "L'ETAPA VALDECASAS"

El cap del Grup VI de la Brigada d'Informació del Cuerpo Nacional de Policia no ha declarat avui, com estava previst, davant el Jutjat d'Instrucció número 29 de Barcelona

La citació judicial responia a la denúncia per tortures i maltractamets interposada per tres joves graciencs l'abril del 2002

Els tres joves estan sota l'amenaça de ser jutjats per l'Audiència Nacional i n'hi ha impulsada una campanya solidària i de desobediència civil en suport seu.

TORTURA, NI A L'IRAQ NI AQUI NI ENLLOC

SUSPESA LA DECLARACIÃ JUDICIAL D'UNS DELS INSPECTORS QUE VAN PROTAGONITZAR "L'ETAPA VALDECASAS"

Motius d'agenda adduïts per la Fiscalia suspenen la declaració d'un dels caps del grups VI de la Brigada d'Informació de Barcelona

L'inspector té oberta fa quatre anys una altra denúncia per les tortures sofertes per una fotògrafa

Gràcia.- La declració judicial del responsable del Grup VI de la Brigada d'Informació (especializat en la repressió als moviments socials alternatius) ha estat finalment suspesa i postposada encara sense data. Els jutjats l'havien prorrogat al dia 23 de juny, però els advocats de l'acusació no podien assistir.

El cas es remunta al muntatge policíac desenvolupat l'abril del 2002 contra l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG). La detenció per un pressumpte delicte de danys d'un jove de Barcelona va servir per escometre directament contra l'AJG. El fet que reconeguès que freqüentava el Casal Popular de Gràcia (seu de l'AJG per la que passen centenars de joves cada cap de setmana) va ser emprat pel Grp VI de la Brigada d'Informació per presentar l'AJG -en uns informes barroers i farcits de mentides- com una organització il·legal que podria ser considerada terrorista.

En el decurs d'aquella operació, els tres joves graciencs van ser maltractats físicament i psíquicament

Fruït d'aquells informes, el cas dels tres joves de Gràcia i el jove detingut a Barcelona es troba avui en mans de l'Audiència Nacional, amb l'amenaça de ser jutjats a Madrid i ser condemants a penes que podrie oscil·lar entre es 5 i els 10 anys de presó. La Cordinadora Antirepressiva de Gràcia -integrada per entitats i col·lectius dels barris com l'Associació de Veïns, l'Ateneu, La Torna, la Coordinadora Popular de Festes o l'Ateneu Rosa de Foc- ho denuncien com els 'danys directes' de la doctrina Valdecasas i d'una Brigada d'Informació que va protagonitzar les etapes és fosques i impunes de repressió, assetjament i persecució contra els moviments socials. El cas de l'agent que havia de declarar avui és especialment significatiu perquè va protagonitzar els episodis més sinistres

Seguirem informarmant puntualment i està en preparació un extens dossier sobre el cas.


Més info: antirepressiu ARROBA gracia.vilaweb.com
652 13 88 93

"Els informes de la policia semblen redactats
per la desapareguda Brigada Político-Social del Franquismeâ?

SENTÃNCIA 101/99 JUTJAT DEL PENAL NÃMERO 4 DE BCN

www.liberinfo.net
Re: sobre els "grups d´informació" de la policia
29 mai 2004
a vera ara...
www.tresdegracia.net
SALUT I AMNISTIA *
Re: sobre els "grups d´informació" de la policia
29 mai 2004
Desde Celrà una abraçada solidària pels companys repressaliats de Gràcia; la raó de la força no silenciarà la força de la raó!

Salut i força!
Re: sobre els "grups d´informació" de la policia
29 mai 2004
RESPONSABILITATS JUDICIALS PER ALS QUE AMPAREN LA REPRESSIÓ I LA TORTURA:::VALDECASAS I MAYOR OREJA COMPLICES DE LA TORTURA. NO OBLIDEM EL QUE ENS HEU FET. FORA LES FORCES D´OCUPACIÓ ESPANYOLES!
Re: sobre els "grups d´informació" de la policia
05 jun 2004
Per si de cas,açí teniu aixo:
General Commissariat of Information


Dentro del Cuerpo Nacional de Policia, y encuadrada dentro de la subdirección operativa, se encuentra la Comisaría General de Información, es la encargada de la captación, el tratamiento y la distribución de la información de interés, para las Fuerzas de Seguridad.

Se encarga de la lucha antiterrorista (finanzas, análisis político, etc..), movimientos extremistas y subversivos, crimen organizado, sectas (tiene un vocal en la comisión asesora de libertad religiosa). Su responsable actual es el Comisario Jesús de la Morena Bustillo, que sustituyo al Comisario Gabriel Fuentes.

La sede de la GCI se encuentra en el barrio periférico de Canillas (Gran Vía de Hortaleza s/n), la CGI dispone de mas de 1800 efectivos, de ellos 1200 en las unidades periféricas, se estructura en:(...)
CICLO DE LA INVESTIGACIÓN [Adaptado de la Pagina de Cartujo]
DETERMINAR LOS OBJETIVOS

Por una orden de investigacion

Por deduccion o conexion con otras

Por decision del organo

Es dirigida por el director de la investigacion adscrito a la mision

ANALISIS DE LA MISION

Determinar el tiempo de la misión: cuando se va a desarrollar, cuanto tiempo va a durar y que plazos se establecen, esto se traduce en fechas o márgenes temporales.

Determinar el ámbito territorial: donde se desarrollaran los distintos procesos, que pueden ser desde edificios concretos o determinadas areas, hasta fuera del territorio nacional.

Estudiar los hechos relacionados: reagrupa toda la información de la que se dispone en relación a la misión que se va a realizar.

Elaboración del plan de investigacion: tener una estructura básica de como se va a desarrollar la mision, esto permite tener una vision global de la mismas, controlar su grado de ejecucion y poder transferirla a otros organos si fuera preciso.

Relacion de ordenes y pedidos: las ordenes contienen, los objetivos de la mision, los procedimientos a emplear, la fuente de la que se obtendra, la información necesaria para la mision, y los medios para informar, los pedidos, se refieren a precisiones sobre los anteriores aspectos.

OBTENCION DE LA INFORMACION

Obtencion de la Informacion: Consiste en obtener de las fuentes la información precisa a traves de los medios de obtencion de la misma que se enumeran a continuacion:

Reunion de antecedentes: sobre los objetivos: personas, organizaciones ,empresas, etc.. se recopila toda la información de la que disponga sobre ellos.

Examen de documentos: diarios, revistas, libros, documentos subversivos, cintas, videos, fotografías, planos, documentación particular, correspondencia...

Entrevistas e interrogatorios: suponen un ahorro de tiempo.

Enlaces y contactos: dentro de distintos canales de información, tanto públicos como privados que puedan aportar información útil, o colaboradores.

Informantes: son aquellas personas que pueden obtener información sin despertar sospechas, un empleado de la empresa, etc..

Observacion: descripcion de personas, objetos...

Vigilancias: técnica para identificar personas, controlar sus actividades, puede ser a pie, o a traves de vehiculo u otros medios, permiten un conocimiento directo, pero implica un coste en medios tecnicos y humanos.

Encubrimiento: el agente informante trata de ganarse la confianza del sujeto, para obtener informacion.

Entradas y registros: irrupciones en locales, viviendas empresas u otros espacios, destinadas a obtener información o a detener personas, pueden ser violentas o no.

Metodos cientificos: los propios de la criminologia y de la policia cientifica, huellas digitales, analisis, etc..

Medios visuales: fotografías, retratos-robot, filmaciones, permiten la identificación grafica de las personas, se usan en registros, y en vigilancias.

Elementos tecnicos: como puede ser el detector de mentiras, o el detector de voces.

Penetraciones tecnicas: acceso encubierto a objetivos para colocar artefactos de escucha.

Actividades secretas de investigacion

Procedimientos ocultos

De largo alcance

De corto alcance

Sobre el Entorno: en el domicilio o vivienda del investigado, en su trabajo, o a traves de terceros que tengan relacion con el investigado, o una mezcla de todos ellos.

Similar a la penetración: tecnicas encubiertas

Procedimientos ambientales

Objetivos: buscar indicios para poder ampliar la investigacion.

Medios: sobre todo en bases a los antecedentes que existan en relación a el investigado.

PROCESO DE LA INFORMACION OBTENIDA

Registro de la informacion

- Se elabora, una archivo con todos los datos que vayan surgiendo en la investigacion.

Valoracion de la informacion

- Confiabilidad de la fuente y del medio y exactitud de la misma

Interpretacion y analisis

- Se descompone la informacion y se extraen los aspectos sustanciales de la misma.

Deducción

- Se llega a una conclusión o se establecen nuevas hipotesis

Formulacion de hipotesis

- Que pueden ser definitivas o parciales

DIFUSION Y USO

Difusion: que puede ser total o parcial de la información obtenida, dependerá de las circunstancias de la misión.

Uso: por la autoridad que la ordeno o el órgano correspondiente.

Aixó no res.
Adeu.
P.D.-Els serveis d,informació d la G.C.també tenen el seu per-ho d,aixó ja parlarem nois.
Salut.
Y ojo a vizor...
Colera camping CNT