Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
HZ i la llei de partits
28 mai 2004
La repressió és repressió vingui del PP o del PSOE
Totes i tots lamentem la il·legalització d’Herritarren Zarrenda, candidatura de l’esquerra abertzale. Novament li ha tocat rebre a les companyes i companys d’aquest ampli moviment popular al País Basc, però el problema també el tenim a casa nostra, al PP.CC. i també el tenen a Madrid, o a qualsevol lloc.

El problema és la llei de partits. Aquesta llei la poden utilitzar quan els convingui i contra tot allò que els sigui molest, i ningú, i quan dic ningú em refereixo als partits d’esquerra que ara estan al poder, han dit ni una paraula contra tot aquest aparell legislatiu que té com únic objectiu reprimir als moviments dissidents.

Mentre ens demanen que anem a votar a les eleccions europees, no tenen vergonya.

Si algú té les paperetes d’HZ, que les col·loqui a indymedia i com a mínim votarem allò que el fa més mal.

Encara ens queda la ràbia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: HZ i la llei de partits
28 mai 2004
bé no em sembla pas malament però tb podriem recordar que hi ha altres opcions que tb faran molt mal, com ara les CUP i l'esquerra independentista gallega (q no el BNG). Per la unitat dels pobles contra el feixisme
Re: HZ i la llei de partits
28 mai 2004
Penso que la CUP, amb tota la simpatia que tinc per elles, no treuran res, i qualsevol vot que entri a les urnes el que segur que fan és legitimar, en aquest cas, aquesta europa dels mercaders i de la guerra, així crec que la participació rebel a aquestes eleccions és HZ.
Re: HZ i la llei de partits
28 mai 2004
és clar q les cup no treuran res si anem cridant a votar hz. amb tot el carinyo pels bascos i les basques, però aquí tb podem fer el nostre propi camí.
EUiA davant la impugnació de la candidatura d'HERRITARREN ZERRENDA
28 mai 2004
EUiA davant la impugnació de la candidatura d'HERRITARREN ZERRENDA
Permanent d'EUiA, 17 de maig de 2004

La Permanent d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), reunida dilluns 17 de maig, ha acordat manifestar la següent opinió davant l'anunci del Govern espanyol d'impugnar la candidatura d'Herritarren Zerrenda (HZ), impedint així el poder presentar-se a les eleccions europees del 13 de juny.

1.- EUiA ja va posicionar-se en contra de la Llei de Partits, del PP i del PSOE, pel retall de drets individuals i col·lectius que comportava. I, també, va posicionar-se contra la il·legalització de Batasuna.

2.- EUiA defensa el dret a presentar-se a les eleccions -en una candidatura- a totes les persones que no estan privades dels seus drets civils i polítics.

3.- Per a EUiA, el nou govern espanyol ha d'allunyar-se, i no fer continuïsme, de les polítiques impulsades per l'anterior executiu de José María Aznar.

4.- Per a EUiA, la impugnació electoral d'HZ allunya la pau, la normalització política i el necessàri diàleg al País Basc.
Re: HZ i la llei de partits
28 mai 2004
Tot el meu suport i solidaritat pel poble basc i HZ, i també per NÓS-UP però si volem una alternativa independentista i anticapitalista als PPCC hem de votar la CUP
I poso en dubte això que els hi faci tan mal un vot nul sincerament.....
Re: HZ i la llei de partits
28 mai 2004
exacte. els 100.000 vots nuls a batasuna a les últimes eleccions ja em diràs a qui van importar.
la merda de la muntanya de vegades sí que fa pudor
28 mai 2004
Esquerra Unida pot dir missa, després corre a llepar els culs capitalistes que calen, des de fa dècades... Mamporrerus, que sou uns mamporrerus del capital!
Re: HZ i la llei de partits
28 mai 2004
No fem el tonto, votem la CUP, que és la versió catalana d'HZ.
Una bona collita de vots per a HZ, NOS-UP i CUP els fotrà ben fotuts.
y IU que opina de esto ?
28 mai 2004
quins pebrotets que tenen els d'EUiaaaaaaaaaa...
Re: HZ i la llei de partits
28 mai 2004
Jo crec que el vot que compten com a nul té moltíssima utilitat al país basc, els vots(160.000 a les municipals -120.000 a les estatals) que no s'han pogut endur ni els regionalistes ni altres opcions de falsa esquerra (com IU, EA, etc) que es volien aprofitar de la il.legalització, aquests vots 'nuls' són un capital polític importantíssim, i demostren que el Moviment d'alliberament nacional basc té un espai molt gran, que es manté tot i la dura situació de suspensió de la democràcia formal. I pot ser que en aquestes eleccions pugin respecte a les darreres, cosa que amb la il.legaliztació i tot, seria una gran victtòria política front al PPSOE.

Dit això, els vots allà es poden comptar, i saben quans són per a HZ, aquí no hi ha interventors ni res, i com que no seran gaires, no es podran comptar com a vots a HZ, és una opció legítima de mostrar el rebuig a aquest estat feixista, però no és pas ni de lluny tan útil com allà, on tenen observadors.

Llàstima que no hi hagi una candidatura amb cara i ulls aquí que pugui treure res, potser algun dia si ens hi posem de debò i amb ganes de fer-ho unitàriament i oberta la tindrem. Mentrestant, ens queda la ràbia, però cal recordar que la lluita política va molt més enllà de les eleccions.

salut
lluitar aqui per solidaritzar-te amb la gent d'alla
28 mai 2004
el que cal, crec, es fer mobilitzacions contra la llei de partits i amb solidaritat amb Euskalherria.
Pero nosaltres tenim la nostra propia lluita d'alliberament nacional. La CUP es un primer pas, petit, pero primer.
(despres diuen del basquitisme!)

SI A LA CUP
Sindicato Sindicat