Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
PROHIBICIÓ DEL CONCERT DE FERMIN MUGURUZA__LADINAMO__
27 mai 2004
EL GOVERN CONTINUA RETALLANT LA LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ
Possible multa de 30.000 euros pel concert de Muguruza


l Govern de la Comunitat de Madrid formarà expedient a l'Ajuntament de Rivas per permetre el concert de Fermín Muguruza del passat dissabte, quan havia estat prohibit. Resum d'una notícia apareguda avui en el diari EL PA�S.

La Conselleria de Justícia i Interior, al capdavant de la qual està el vicepresident segon del Govern, Alfredo Prada, formarà expedient a l'Ajuntament de Rivas-Vaciamadrid per permetre la celebració d'un concert el dia de les noces reals, quan havia estat expressament prohibit. La sanció podria arribar als 30.000 euros, segons fonts del Govern regional.

La Conserjería també ha decidit incoar expedient a Ladinamo, empresa promotora del concert, en el qual va actuar entre uns altres el cantant Fermín Muguruza.

El dia anterior a l'esdeveniment, la conselleria va remetre un document al delegat del Govern, Constantino Méndez; a l'alcalde de Rivas, José Maça Díaz; i al representant de l'associació promotora i a la SGAE, en el qual comunicava la prohibició de la celebració d'aquest concert.

La denegació del permís es basava en dues causes: d'una banda, que la sol·licitud s'havia presentat fora de termini (la llei marca un mínim de 30 dies abans del concert); i per oto, que segons s'havia publicat "en els mitjans de comunicació" el "caràcter i naturalesa dels actes" de l'espectacle podria "suposar una vulneració dels valors i normes de convivència propugnats en la nostra Constitució".

PRECINTE DEL LOCAL

El regidor de l'Ajuntament de Rivas, Pedro del Cura, va assegurar ahir que "l'alcalde va prendre les mesures adequades una vegada que es va conèixer la prohibició del concert". Segons Del Cura, l'ajuntament va decidir precintar el centre esportiu i comunicar als promotors del concert que l'espectacle s'havia prohibit.

Segons Roberto Ferrers, director de l'associació cultural Ladinamo, "ningú li va comunicar" que el concert estigués prohibit i assegura que "jo vaig arribar dels primers, però per descomptat no vaig trencar cap precinte".

Segons Del Cura, l'Ajuntament va decidir que el concert tingués lloc "per a no anar més enllà, ja que els treballadors ja estaven dintre del recinte i va semblar la millor decisió per a salvaguardar la seguretat ciutadana". Fuentes de la Conselleria d'Interior asseguren que es "fonamentaran jurídicament acusacions tant contra l'Ajuntament com contra l'associació Ladinamo i decidirà quina falta o infracció correspon".
Mira també:
http://www.ladinamo.org/apoyo

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PROHIBICIÓ DEL CONCERT DE FERMIN MUGURUZA__LADINAMO__
28 mai 2004
Es veritat que el local tenia precintes trencats a la porta. Nosaltres hi erem. De tots els concerts que he vist d'aquesta gira, i van 7, aquest es el que mes m'ha impressionat. Veure 3 o 4 mil persones amb aquella entrega i aquella euforia, ni a Donosti el dia de la presentacio del disc! Aquests madriles son la ostia, es passen la prohibició pels kollons " sabes komo te digo, tronko??!" Alguns moments feien posar la pell de gallina, com quan cantava URRUN en el moment que anomena a Aitor Zabaleta, tot el pavello va ser un clam i quasi no es va sentir al Fermin, i això que portaven mes de 20.000 wats de so. I al BRIGADISTAK, va aixecar una estelada castellana (la mateixa bandera de Castilla, lila amb un castell groc, pero el castell dins d'un gran estel vermell de cinc puntes) allò va ser indescriptible.El mateix fermin feia cara d'al.lucinat. Això si, de violencia ni follons de cap classe absolutament cap ni un!
Però el que els hi cou es precisament això que el madrid que "resiste" es passi pels collons la boda reial i la prohibició.
MADRID REXISTE!!!!
PROHIBICIÓ DEL CONCERT DE FERMIN MUGURUZA__LADINAMO__
28 mai 2004
Totalment d'acord amb el Kiko. Hi ha una madriles que es resisteix al feixisme i que és molt autèntic. En tot cas, no cal ser un fi analista polític per veure que els hi fotran una multa de cal deu. Independenment de les simpaties que a nosaltres ens pugui despertar IU, és evident que al PP no li'n desperta cap, i atacar al municipi més gran governat en majoria absoluta per IU a tot l'estat, com és Rivas-Vaciamadrid, és una ocasió que no voldran deixar passar. Caldrà veure aquí el "nou talant" dels sociates, dons ara són ells els responsbles de la Delegació del Govern.
Re: PROHIBICIÓ DEL CONCERT DE FERMIN MUGURUZA__LADINAMO__
28 mai 2004
O sigui que majoria absoluta de IU? primera notícia, vet aqui la mare dels ous! Ja ens imaginavem que seria un lloc especial. Nomes arribar comencem a veure coses concretes: Centro Civico Garcia Lorca, Avenida Miguel Hernandez, Auditorio Victor Jara etc. I les entrades del concert eren com totes les de la gira KOMUNICAZIOA
menys el revers, on hi havia el Segell de l'ajuntament, concretament la regidoria de Juventud y infancia.
Lo dicho: Deu punts pels madriles autentiks!!
Re: PROHIBICIÓ DEL CONCERT DE FERMIN MUGURUZA__LADINAMO__
29 mai 2004
Perdó per l'entusiasme sobre IU, però al Prat també tenim des de fa 24 anys un govern d'IC, també tenim noms de carrers com Marti i Pol, Dolores Ibarruri, Karl Marx, Garcia Lorca i també Joan Carles I, Plaça espanya, Plaça constitució....Que a l'ajuntament hi hagi segons quins partits no vol dir automàticament que es facin el que diguin aquests partits al seu programa, de fet tots els centres cívics del poble s'han privatitzat i entregat a empreses de dubtosa funció pública, la gestió cultural és absolutament la mateixa que pot fer un govern del PSC, de CIU, d'ERC, és a dir, són gestors del municipi i dins d'aquesta gestió les paraules esquerra i ecologia brillen per la seva absència, tenim un pla Delta destrossant el poble, ETT's, privatització de centres cívics, criminalització d'okupes amb 5 desallotjaments en 10 anys, especulació i corrupció, tancaments de fàbriques, manipulació informativa, bosses de pobressa brutals........

Una flor no fa estiu. Que Muguruza toqui allà o no, no hauria de dependre del grup que està al consistori, no se si al Prat estarien d'acord amb portar-lo, en tot cas, el que vull dir és que la gent del Madrid resistent no té perque ser necessàriament d'aquest partit, igual que la gent resistent de Barcelona. No fent l'analogia i el paral·lelisme entre una cosa i una altra.
Re: PROHIBICIÓ DEL CONCERT DE FERMIN MUGURUZA__LADINAMO__
29 mai 2004
Aqui l'unic que ha fet paralelismes ets tu. Estem parlant d'una moguda concreta i tu ens expliques la teva vida. I a mi ke kollons m'importa la teva vida , col.lega? Quan s'ha insinuat que la gent resistent de Madrid es d'IU??? Que osties t'inventes, xaval?? També te'n puc explicar de drapets de IC, que , per cert no té perque ser com IU, ja que a l'estat espanyol, als llocs on la pressio del PP es asfixiant, IU es bastant mes coherent i radical que la nostra descafeinada IC.
En qualsevol cas, els paralelismes que TU has fet i posat en boca nostra no tenen perque desvirtuar una moguda que es com es i punt.
Una pregunta: no seràs un futbolero borrego, del puto BARÇA evidentment???
Sindicato Sindicat