Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
"Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
27 mai 2004
A la primera consulta que es va realitzar a l'Estat espanyol (1 milió de vots!!) feiem servir la frase: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible".

Ara podem tornar a fer servir aquesta frase que sembla haver il·luminat els moviments socials de Catalunya, que en els últims quatre anys porta una línia ascendent que ha d'acabar d'aprofundir amb el treball local potent i la coordinació entre grups.
Queda poc per al 13 de juny, quan coincidiran les eleccions per al Parlament europeu amb una CONSULTA SOCIAL que mostrarà el contrast entre les eleccions que deleguen el poder en uns partits, i una consulta que busca l'opinió directa de la ciutadania sobre qüestions concretes:Resumidament les preguntes tractaran sobre:
1- La necessitat d’aprofundir la democràcia amb nous mètodes més participatius.
2- La denúncia de l’absència de mesures socials en la proposta de Constitució europea.
3- La urgència en reduir la despesa militar en pro de la despesa social.
4- La necessitat de reduir el consum i les emissions de CO2.
5- La urgència de repartir més equitativamente la renta per lluitar contra la pobresa.
Encara que a nivell local es poden modificar o introduir altres preguntes d’interès local.

És important perquè els governants ens volen fer aprovar una Constitució europea que no aboga gaire per una europa social, i el referèndum que volen fer serà Sí a europa o No a europa. Pensem que hem de poder dir com ha de ser aquesta constitució que ens regirà!

Per això es necessita organitzar la Consulta a totes les localitats on sigui possible.
T’animes a posar una taula? Contacta amb els organitzadors de la CSE a la teva localitat.
No hi ha cap grup organitzador de la CSE a la teva localitat? Pots impulsar-lo tu!

Mobilitzat!

Contacta amb nosaltres a través de la web www.consultaeuropea.org o envia’ns un correu a cat ARROBA consultaeuropea.org
Mira també:
http://www.consultaeuropea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
27 mai 2004
Ostia, això és de puta mare, però no se si hi haurà prou temps per engrescar a la gent perquè falta molt poc. Jo fins ara no en sabia res, però sembla ser que ja fa temps que es treballa, no?
Bé, doncs manos a la obra...
Tot i que no se si sempre es pot dir que "és impossible" i que després es "pugui aconseguir"... :)
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
27 mai 2004
Me estranya que no hayas oido hablar del tema "ostia" pues ya hace tiempo que se prepara, lo que pasa es que la gente ha estado muy liada con el Forum, la Xarxa contra el Tancament d'empreses, el May Day, la Constitución Europea, etc... Aunque la Consulta Social Europea (CSE) va a tratar todos los temas desde el tema nexo: la democracia.

Necesitamos más democracia!!!!!!!!!!

Yo estoy puesto en la Consulta en l'Eixample. Ànimo a todos, cuando nos ponemos manos a la obra, los movimientos sociales somos la hostia.
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
27 mai 2004
Sóc de Sants, algú ho organitza allí?
És que sol no em veig en cor.
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
27 mai 2004
Y en el Guinardó ¿hay algun grupo que ya esté funcionando para la consulta?
Yo participé en la consulta de la deuda votando, y en la de la guerra organizando en la uni y molo mucho. Esta no me la pierdo.
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
27 mai 2004
Jo a la Consulta del 2000 contra el deute extern no vaig participar, perquè em semblava que posar taules de votació el mateix dia de les eleccions generals legitimava la democracia representativa que crec que està fent tant de mal, però al final vaig haver d'acceptar que una iniciativa així, el que fa és tot el contrari és posar en jaque el sistema electoral en el seu dia tan esperat de les eleccions, recondrant que la ciutadania té moltes més coses a dir que si vota a Iniciativa, ERC, CiU o el que sigui...

Aupa penya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
27 mai 2004
De fet, la Consulta contra el deute extern la van acabar prohibint, però al final es va fer igual perquè la gent va tirar endavant.
A més, jo crec que ara és un moment encara més bo, ja que amb el PP topaves amb una paret (que hem tirat a terra, per cert...), en canvi pot tenir molt més suc amb el Zapatero que va de guais de que compleix el que la gent vol, a veure que fan...
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
27 mai 2004
Hola penya.
Soy nuevo en Gràcia y estoy un poco desconnectado, pero seguro que alguien lo tira palante en el barrio. ¿Sabeis quién?
¿Tal vez la gente del Infoespai, de La Torna o del Ateneu de Rosa de Foc?
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
28 mai 2004
crec que ho porten els de l'Infoespai i els de l'Ateneu Rosa de Foc.
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
09 jun 2004
Sí, a Gràcia ho porten els de l'Infoespai 93 390 72 36.
Aquesta informació ha d'estar a la web www.consultaeuropea a l'apartat de "Localitats acreditades". El problema és que moltes localitats faran la Consulta però encara no estan acreditades. Per dubtes, truqueu a 93 268 38 50 de 19h30 a 21h o contacteu amb cat ARROBA consultaeuropea.org.
VOLEN INTIMIDAR LA CONSULTA !!!!!!!!!!!!!!
10 jun 2004
Num: 18925





13-J.- La Junta Electoral Central recuerda que no podrán celebrarse actos públicos el día de reflexión ni el de votación





MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

La Junta Electoral Central (JEC) ha recordado esta tarde que, en los alrededores de los colegios electorales, no podrán celebrarse actividades públicas ni el día de reflexión ni día 13 de junio en el que los ciudadanos acudirán a las urnas a elegir a sus representantes en el Parlamento europeo.

"La JEC entiende que los principios de reflexión y de regularidad que deben presidir el acto de votación impiden que en el día señalado para dicho acto de votación o en el día llamado de reflexión puedan celebrarse actos públicos o llevarse a cabo actividades públicas", señala en una resolución a la que tuvo acceso Europa Press.

El organismo arbitral responde así a la consulta que le había realizado la directora general de Política Interior acerca de posibles consultas a los electores mediante mesas y urnas en los alrededores de los colegios electorales.
NOTICIA A EL PERIODICO
10 jun 2004
La Junta Electoral veta la consulta social paral.lela





EL PERIÓDICO
BARCELONA

La Junta Electoral Central (JEC) va recordar ahir la prohibició de "celebrar activitats públiques" als voltants dels col.legis electorals el dia de les eleccions europees i el de reflexió. La JEC contestava així a una pregunta de la directora general de Política Interior sobre la celebració de consultes paral.leles en aquesta data.
Diverses entitats ciutadanes han anunciat la seva intenció de celebrar el 13-J una consulta com la que es va portar a terme l'any 2000 sobre l'abolició del deute extern, en què van participar més d'un milió d'espanyols. La JEC també va considerar il.legal aquella convocatòria i la policia va desmantellar taules i va detenir alguns voluntaris.
Entitats de 80 municipis d'Espanya, la meitat catalans, han anunciat que secundaran la consulta social. Els organitzadors van declarar ahir que mantenen la cita al no sentir-se al.ludits per la decisió de la JEC.
PRIMERA RESPOSTA NO CONSENSUADA A NIVELL DE CONSULTA, PERÒ DE MOMENT SORTIM AL PAS
10 jun 2004
- No ens sentim interpel·lats perquè no pensem interferir en les eleccions (tal i com es va demostrar a la Consulta del deute el 2000), ni en general ens posarem en els "alrededores" dels colegis electorals.
- Per tant el grup promotor, tal com va fer llavors, proposarà de seguir fent el que feiem: tirar endavant aquesta iniciativa.
- A més en moltes poblacions les taules de votació se situaran a llocs cèntrics dels municipis lluny dels col·legis electorals, en altres municipis hi ha gent que vol posar les taules una mica més propers als col·legis. És una decisió local.
- Fent una petita valoració he dit que em semblava trist que no s'hagi evolucionat des del 2000 tot i el resultat totalment pacífic que va tenir llavors. I que és paradògic que la segona pregunta que fem sigui reclamar més espais democràtics i que el tarannà que presideix la JEC sigui aquest.
Re: "Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible"- Consulta Social Europea
11 jun 2004
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/96789/index.php
Sindicato Sindicat