Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[CUP Vilafranca] L’art de negar allò que és una evidència.
27 mai 2004
Carta oberta a l’equip de govern de Vilafranca.
En el ple del passat 18 de maig es va aprovar la inclusió de la Carta Arqueològica de Vilafranca a la base de dades urbanístiques de l’Ajuntament de Vilafranca (encara que 13 anys després de la seva realització) arran d’una moció presentada per la CUP. La Carta Arqueològica és l'inventari del patrimoni arqueològic del municipi. És una eina que serveix per controlar i el patrimoni arqueològic, i té l’important objectiu de conèixer aquells elements que descriuen i formen part de la nostra història, evitant que siguin destruïts sense haver estat documentats.

La inexistència de la carta arqueològica a Vilafranca ha comportat la desaparició irreparable d’alguns dels jaciments arqueològics recollits a la carta. Tot i que des dels anys 80, figura per escrit la intenció de protegir tots els jaciments del municipi (Pla General 1985) no s'ha actuat en aquest sentit i amb l’aprovació del POUM l’any passat, s’ha continuat sense protegir tots els jaciments que conté la Carta Arqueològica, el perímetre de la muralla i l’interior de la muralla.

La Vilafranca medieval consta d'un perímetre delimitat per la muralla conservada en alguns trams. Coneixem la situació de les seves portes d'entrada i a l'interior el seu barri gòtic i l'important call jueu. Podem apreciar el traçat dels seus carrers medieval, la seva amplada, les seves cases i els seus arcs i elements diversos. Però des de la CUP veiem amb preocupació com es continuen tirant a terra aquestes cases sense fer cap tipus d'intervenció arqueològica. Donada la situació de desprotecció del nostre patrimoni arqueològic i el poc interès per a catalogar i protegir aquests jaciments, des de la CUP hem presentat aquesta moció. En aquest sentit, amb dues trucades de telèfon a la Generalitat (març de 2004) hem aconseguit fer arribar a l'alcaldia el llistat dels jaciments inclosos dins del municipi. Hem portat la Carta Arqueològica a Vilafranca després de 13 anys.

I per fer aquesta protecció efectiva vàrem demanar al Ple que la carta s'inclogués dins el sistema urbanístic per tal de que aquest patrimoni no continués en vies de desaparició (com ha estat el cas), i que es realitzés un protocol d'actuació que regulés les actuacions en el nostre centre històric.

Tota la oposició hi va votar a favor. En canvi, ERC i el PSC, en una excel·lent mostra de diàleg (!?) van presentar una esmena a la totalitat (és a dir un text nou) en la que desapareixia el protocol d’actuació, desapareixien totes les crítiques a les actuacions urbanístiques fetes per l’equip de govern, i desapareixien els casos documentats en els que l’Ajuntament actua al centre històric sense cap actuació arqueològica. Però s’emportaven cap a casa una iniciativa que no havien tingut ells. Tot plegat amanit amb unes iròniques intervencions del Sr. Colomé en les que ens venia a dir que les dades que donàvem no eren ... del tot certes. N’està segur Sr. Colomé ? Vol/eu que hi entrem a fons en el tema? Potser demostrarem que qui no dóna les explicacions objectives sobre el fets és el PSC. I pel que fa al paper d’ERC, o bé els hi estan aixecant la camisa o bé ERC no està a l’alçada de les circumstàncies i prefereix mantenir la unitat de govern (=llocs de treball) fent-se el suecs i el sords davant la situació.

La resolució del tema ha estat : amb els vots d’ ERC i el PSC es va donar per morta la nostra moció (tàctica que comença a ser un estil en la pràctica política de l’equip de govern PSC-ERC) i es va procedir a votar la esmena a la totalitat de l’equip de govern. Així doncs, ERC i el PSC, mancats d’iniciativa, van apropiar-se de la nostra moció, fent alhora un bon rentat de cara a l’acció de govern.

Ens felicitem de la nostra iniciativa, però valorem, que d’aquí a un temps, a qui li caldrà un bon rentat d’estómac és a ERC, per poder pair tot el que ara s’està empassant.

O sinó ja els hi farem memòria, històrica o retrospectiva, perquè nosaltres sí que no la perdrem.

Candidatura d’Unitat Popular
27 de maig de 2004
Vilafranca del Penedès
http://www.cupvila.org

Documents relacionats:

- Nota de premsa de la CUP de presentació la moció sobre la carta arqueològica de Vilafranca.
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/application/6/Nota_de_premsa_ca

- Moció sobre la carta arqueològica de Vilafranca.
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/application/5/Mocio_Carta_Arque
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CUP Vilafranca] L’art de negar allò que és una evidència.
27 mai 2004
és impresentable el que està fent aquest partit polític CUP (algú ho coneix?) envaint tot indymedia i reclamant el vot...
Al.lucino....cal fer alguna cosa per alliberar l'iNDY dels partits!
Llegir i informar-se no fa mal
27 mai 2004
Llegir informacions com aquesta de la CUP de Vilafranca del P. ens apropen a realitats locals i àmbits de lluita, com la defensa del patrimoni aqrqueològic, que difícilment tracten altres col·lectius antiglobalis.

Indymedia és un instrument o un grup d'amiguets/es?

Pensem-hi!
Re: [CUP Vilafranca] L’art de negar allò que és una evidència.
27 mai 2004
Per sort d´Indy, la CUP de Vilafranca és de les poques que tenen un arrelament social al seu municipi (no l´unica), són les CUP´s fantasmes les que en base a saber escriure (a Cataluya apartir de l´edat escolar tots en sabem una mica), omplen Indy de propaganda politica sense enllaç social, aquests són la purria, cal saber distinguir.
D´altra banda no he vist en cap moment que la CUP de Vilafranca demani cap vot a ningú en aquesta noticia, potser és que per ells i elles és més important la feina local que el vot imaginari.
En tot cas Indy no és un cercle tancat a 4 antiglobis barcelonins, sinó que recull experiències d´arreu del país i l´estat i a quiu no li agradi ho té molt facil (apagar l´ordinador o canviar de plana web).
Visca la lluita municipalista de l´esquerra independentista!
Visca la terra, mori el mal govern!
Re: [CUP Vilafranca] L’art de negar allò que és una evidència.
27 mai 2004
quimet quimet, independentment de poder tenir part de raó, no creus que vas massa fort (i fora de de lloc??
salut, seny i revolta!
Re: [CUP Vilafranca] L’art de negar allò que és una evidència.
27 mai 2004
Vilafranca, Arbúcies, Sabadell, Ripollet, Mataró, Torà, Ciutat de València, Castelló, Badalona, Vilanova, Terrassa, Valls, Lleida, Borges Blanques............. ELS PA�SOS CATALANS COMENCEN A CAMINAR.

Barcelona no és el centre del món (de vegades és el centre del conflictes absurds i entorpidors, però).

ENDAVANT AMB AL LLUITA
ENDAVANT AMB LES CUP!

*Per cert, Indymedia és un espai lliure per la llibertat. No imposeu no confronteu. Cal construir, imaginar!
la verdad es q se pasan un poco
28 mai 2004
para mi entre partidos es el mejor q hay pero creo q hacen un poco demasiado d propaganda. hay indymedias q no dejan postear a partidos politicos y ocultan sus noticias porq dicen q ya tienen medios para difusion. si os pasais al final tendran q aplicar algo asi aqi.

no es comparable como partido, pero se d buena tinta q en imc-uk tubieron q dar un toqe al partido laborista para q dejase d publicar.
Re: [CUP Vilafranca] L’art de negar allò que és una evidència.
28 mai 2004
Em sembla que alguns, quan es tracta de segons qui , teniu la pell molt fineta. No veig aquesta invasió per enlloc. Un grup alternatiu de Vilafranca t'està informant de la realitat del seu municipi. Quin problema hi ha ? No serveix per això mateix Indymedia ?

I que visquin totes les que lluiten per la plena llibertat !!!
Re: no manipulis, harta.
28 mai 2004
Escolta harta i altres que voleu limitar la llibertat d'expressió a indymedia, la CUP de Vilafranca fa mesos que ens informa de la seva tasca a la seva vila, sense cap mena d'intenció electoralista sino la d'informar com desenvolupen un projecte´dins l'ambit institucional i que és desconegut per bona part de nosaltres.

La CUP de Vilafranca va rebre més de mil vots en un terreny tant difícil com són unes eleccions monopolitzades pels partits "majoritaris" i en una població d'uns 30.000 habitants, a part de que té un gran arrelament en el teixit de col.lectius de base d'aquesta localitat de l'Alt Penedès, segurament aquest és molt més suport popular que el que aconseguiràs tu i els teus amiguets en tota la teva vida.
Algú diu que els partits ja tenen els seus propis mitjans, la CUP de Vilafranca l'únic mitjà que té és l'esforç i voluntat dels seus col.laboradors, si es censuren les opcions d'esquerres als espais alternatius que els queda????

Contra la censura, obre la teva ment!!!
Re: [CUP Vilafranca] L’art de negar allò que és una evidència.
28 mai 2004
Em sembla que entre el partit laborista(equivalent del PSOE) i la CUP hi ha anys lluny
Salut i CUP
Inici de campanya a Vilafranca
28 mai 2004
BENQ0029.JPG
Aquesta matinada s'ha donat el tret de sortida a les eleccions europees. La CUP va participar de la tradicional enganxada de cartells a la Rambla Sant Frances, des d'on es va aprofitar per denunciar l'estat d'excepció encobert que viu Euskal Herria i es va volgué mostrar la nostra solidaritat amb l'esquerra independentista basca i la llista il·legalitzada HZ davant dels mitjans de comunicació locals. Posteriorment, es va explicar l'aposta de la CUP davant de les eleccions europees, remarcat la necessitat de tirar endavant el projecte d'uns Països Catalans nacionalment lliures i socialment justs, recordant l'aposta de l'esquerra independentista de donar un fort NO al projecte de constitució europea, constitució que no ens respecta com a país i que consolida un model polític i econòmic contrari als i les treballadores europees.
Mira també:
http://www.cupvila.org
Sindicat Terrassa