Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
Presentació del informe2004 d'Amnistia Internacional i BOICOT per part de funcionaris del ajuntament de Barcelona ahir a la tarda.
27 mai 2004
Ahir a les 6 de la tarda Amnistia Internacional-catalunya va fer un acte de presentació i lectura del seu informe anual sobre les violacions de drets humans arreu del mon. L'ajuntament el va invalidar poc després.
Va ser un acte de vocació totalment pública, al final del carrer Portal del Angel (en una cantonada d'aquest mateix carrer), adressat a despertar l'interès dels vianants i a informarlos en la mesura del possible de la situació humanitaria al mon. Al mateix temps es va disposar una taula per fer recollida de signatures contra determinats casos de violacions.

La convocatoria va pretendre ser, a més a més, un acte que buscava la complicitat activa del públic que s´hi prestès. Es va invitar a tothom a que s'hi avinguessin a llegir en veu alta algún capítol del llibre.

Hom podia escollir la denúncia sobre violacions de D.H. del país que volgués. EEUU, la Xina, UK, França,Espanya, etc.. Els estats son moltissims i l'acte estava previst acabarlo a les 8 del vespre.

Això no va ser possible perque quan s'estava a mitja lectura APAREIX UNA RESPONSABLE DEL AJUNTAMENT I DIU QUE AQUEST ACTE ÃS ILEGAL PERQUE (exposa els "motius") en els permisos concedits per ocupar una part de la via pública i fer l'acte en questió NO HI FIGURAVA EL PERMÃ?S A DESPLEGAR PANCARTES NI EL PERMÃ?S A UTILITZAR UN MICRÃFON. La funcionaria diu que estàn molt molestos i que SINO ABORTEN L'ACTE SERÃN MULTATS.

Els membres organitzadors de la lectura pública del informe decideixen aleshores tenir la festa amb pau amb l'ajuntament (i evitarse la multa). Tanquen la sessió, decepcionats i sense poder donar mes temps a la gent a que hi acabés de participar...

Jo em pregunto. Que ha passat? Quins criteris hi han per part del ajuntament alhora de permetre o censurar certs actes? Els actes que organitza Amnistia Internacional al carrer no son mai particularment actes "alteradors" de la vida ciutadana. Això és lo singular!

Desconec les raons que van motivar a algún càrrec del ajuntament a aplicar la "legalitis" urbana contra l'acte d'Amnistia. Sorprén més quan en el mateix carrer, (pero uns 50 metres més enllà, al altre punta, tocant amb Pl.Catalunya) hi havien les paradetes progagandístiques i de venda d'entrades del Forum2004 i una mica més abaix un grup de breakdance fent un espectacle enmig del carrer. Aquets per exemple (i molts altres) no van tenir cap problema en seguir allà (els del forum per raons més que obvies) pero en canvi l'ajuntament va fer clausurar l'acte a la gent d'amnistia alegant el fet principal de que no es podien fer servir aparells de so.

No se si va tenir algo que veure ...El fet que durant la presentació del acte, i davant d'una càmera de TVE un dels participants (qui escriu l'article) ..Portés una samarreta negre del "Fotut 2004. Al Fòrum jo no hi participo".

Si això hagués tingut a veure ..Aleshores el Sr.Clòs (apodat "l'anèstesista" amb raó) i la seva xarxa de joglars, podriem dir: equip de funcionaris del forum de la hipocresia, està fent mèrits per emular al Sr.Aznar, tant per el que fa al clima de idiotesa mediàtica que cerca (i la censura que busca) com per el que fà la hipocresia del seu llenguatge pacifista (Si Clos vol el fòrum de la pau i les cultures cal recordar que Aznar també va declarar que ell vol la pau al mon!).

Bé; això últims son comentaris estrictament subjectius, que suposo que no tenen res a veure ..I que cadascú pensi segons li sembli. El que volia posar en relleu d'informació (el fet o anècdota noticiable i objectiva) era en resum -com he dit: per una banda L'acte de presentació del informe2004 (que abogo perque tothom se'l llegeixi i el difongui) i per l'altre la censuració del acte, que es va fer per part de responsables "x" del Ajuntament de Barcelona. Rés més a dir per part meva.

mark
Mira també:
http://www.ai-cat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació del informe2004 d'Amnistia Internacional i BOICOT per part de funcionaris del ajuntament de Barcelona ahir a la tarda.
27 mai 2004
Benvinguts a la repressió i la censura, ara i aquí.
es aixi
27 mai 2004
panc.jpg
el Ajuntament
Re: Presentació del informe2004 d'Amnistia Internacional i BOICOT per part de funcionaris del ajuntament de Barcelona ahir a la tarda.
27 mai 2004
O se li posa cara al tema, o aconsegueixen el seu objectiu... tant infravaloreu les vostres forces com per no passar d'ells i continuar fent el que creieu que heu de fer?

És tant fàcil com que dos o tres persones discuteixin la jugada al/la gilipolles que envien el temps suficient per acabar l'acte... i si no que multin (a veure si un anarquista us haurà d'ensenyar a fer les coses... :)

Si pel poder politic fos, no podriem ni parlar entre nosaltres...

Acció directa i sense complexes

(benvinguts a la repressió, de totes maneres)
Re: Presentació del informe2004 d'Amnistia Internacional i BOICOT per part de funcionaris del ajuntament de Barcelona ahir a la tarda.
27 mai 2004
¡Pero, hombre...! ¿Es que no lo veis? ESTAS COSAS HAN DE IR AL FORRUM, A ENGORDARLO COMO ES DEBIDO, nada de hacerlo en la calle ¡¡¡Y GRATIS!!!

Nada de eso, angelitos. Además: ¿Participa Amnistía Internacional en el Forrum? No ¿verdad? Pues ajo y agua. Estaríamos frescos.
Re: Presentació del informe2004 d'Amnistia Internacional i BOICOT per part de funcionaris del ajuntament de Barcelona ahir a la tarda.
28 mai 2004
Menos cachondeito con AI...´tendrá todos los fallos de una ONG, un lenguaje demasiado legalista, discusiones sobre financiación, equidistancia a la hora de describir los conflictos, etc...pero os aseguro que los voluntarios de AI están (estamos) haciendo un trabajo impresionante. Escibimos miles de cartas y correos electronicos en todo el mundo y os aseguro que sus campañas funcionan. Cientos de personas le deben su vida y su integridad física a las campañas que lanza AI.

Resulto bastante desagradable que los del ayuntamiento nos fastidiasen el evento por que tuviesemos una pancarta y usasemos microfonos, cuando habiamos solicitado permiso, en toda la rambla y portal de l'Angel se pueden encontrar microfonos y pancartas...

AI lo ha dicho sin tapujos "la política de EEUU esta convirtiendo al mundo en un lugar más inseguro". Los ecos que ha provocado el informe de este año todavía siguen resonando.

En el acto se leyeron informes sobre la situación de los ddhh en diversos paises del mundo...me quede sin leer el resumen de lo que está ocurriendo en la Republica Democrática del Congo. Ahora todo el mundo habla de Irak y Palestina pero lo que está ocurriendo en este pais africano debería ser un motivo de reflexión. Como me quede con las ganas de leer, lo escribo aqui:

"Tras prolongadas negociaciones de paz se constituyó un gobierno de transición de unidad nacional, formado por representantes del gobierno anterior y de los principales grupos armados y grupos de la sociedad civil. Sin embargo, en la práctica, la República Democrática del Congo permaneció bajo el control fragmentado de diferentes fuerzas. En el este continuó el conflicto y siguieron cometiéndose graves abusos contra los derechos humanos, como homicidios ilegítimos en gran escala de civiles, violaciones y uso generalizado de niños soldados. En todo el país continuaron las prácticas de la tortura, la detención arbitraria y la detención ilegal. Siguieron dictándose penas de muerte y se reanudaron las ejecuciones. Al terminar 2003, había aproximadamente 3,4 millones de personas desplazadas internamente, en muchos casos en zonas inaccesibles para la ayuda humanitaria.

Niños soldados

Todas las fuerzas participantes en el conflicto de la República Democrática del Congo utilizaron niños soldados. En el este, los grupos políticos armados reclutaron activamente a niños que, según informes, constituían en algunos casos más del 40 por ciento de sus fuerzas. Por lo general, los niños y las niñas soldados, de incluso siete años, eran sometidos a malos tratos durante su formación y, en algunos campos, los niños morían como consecuencia de las malas condiciones imperantes. A menudo los enviaban a combatir o los empleaban como esclavos sexuales, y a algunos los obligaban a matar a sus propios familiares, mientras que a otros los forzaban a cometer actos de canibalismo o actos de naturaleza sexual con los cadáveres de los enemigos. Las niñas soldados eran violadas y algunas murieron como resultado de ello. Los niños soldados detenidos por actos de indisciplina eran sometidos a tortura y malos tratos. "
Re: Presentació del informe2004 d'Amnistia Internacional i BOICOT per part de funcionaris del ajuntament de Barcelona ahir a la tarda.
28 mai 2004
El cahondeíto no lo hacemos -o, por lo menos, no lo hago- con AI sino con los del Achuntamén, que mucho Forrum y mucha hostia en vinagre, pero si la iniciativa la lleva el ciudadano y fuera del ámbito de su fiestecita asquerosa, entonces los antidisturbios. Si AI hubiera pasado por el aro del Forrum, lo que hizo en la Puerta del �ngel lo hubiera hecho allí, incluso bajo la presidencia de las autoridades civiles, militares y eclesiásticas... a 30 euros la entrada, por cierto (no para las autoridades civiles, militares y eclesiásticas, claro está)
Re: Presentació del informe2004 d'Amnistia Internacional i BOICOT per part de funcionaris del ajuntament de Barcelona ahir a la tarda.
28 mai 2004
PSC = feixistes censuradors
tots el politics sou el mateix: merdaaaaa especuladoraaa!!

que Ayunta_miento tan culturalmente comprometido como el nuesttro censura un acto de Amnistia Internacional: el de los PsC
Sindicat Terrassa