Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Es posa de manifest el caràcter polític dels "grups d'informació" policials [Alerta Solidària]
26 mai 2004
El cos especial denominat "Grupo de Información" de la Guàrdia Civil va demanar al jutjat instructor d'un cas d'okupació dades relatives a les persones que s'havien solidaritzat amb el jove per a les seves "investigacions".
Amb data de 12 de gener de 2004, el Grup d'Informació de la Guàrdia Civil de la Comandància de Barcelona, va remetre al jutjat d'instrucció núm. 4 de Sabadell una petició per rebre les dades de les persones que havien mostrat la seva solidaritat amb un veí de la capital vallesana, encausat en el procés per la okupació de la casa denominada "Els Maquis".
L'argument breument exposat el reproduim literalment per ser revelador de l'activitat d'aquest grup polític-policial: "Por ser necesario para las investigaciones que este Grupo viene realizando sobre el colectivo okupa en la provincia de Barcelona". La estupefacció de la part defensora del jove okupa va ser enorme. Cal tenir present que l'única actuació policial que va tenir lloc durant la identificació de diversos veïns que visitaven l'immoble okupat en procés de
rehabilitació, fou a càrrec del Cuerpo Nacional de Policia, deixant fora de tot lloc la participació de la Guàrdia Civil en el procés.
La solidaritat, ara sota sospita i controlada, sortí de la indignació veïnal pel comportament policial que des de fa mesos discrimina el jovent sabadellenc en funció de la seva tendència política, deixant al marge de la repressió grups
organitzats d'ultra-dreta tot criminalitzant i detenint independentistes. Fou arran de la inculpació d'un dels identificats a les portes d'Els Maquis que diversos veïns impulsaren la recollida de signatures que, en forma d'autoinculpació, es manifestaven també "culpables" de sovintejar un espai autogestionat recuperat com a centre social després d'anys d'estar abandonat. Gent de diverses edats, familiars i veïns directes de l'immoble, testimonis de l'actuació policial
signaren decidits a mostra la seva solidaritat.
El Grup d'Informació de la Guàrdia Civil treballa per tenir sempre identificats i sota control tot tipus de moviment veïnal, social, polític que com l'independentista és considerat per definició advers als interessos que les altes directrius polítiques manen protegir i per tant, són considerat internament com elements a tenir controlats, marcats i quan cal, "apartats" de la circulació.

Alerta Solidària dóna suport a l'escrit remés el passat 20 de maig per la lletrada del veí sabadellenc on es mostra la ferma repulsa a la ingerència del cos polític-policial en la instrucció d'aquest cas. Considerem del tot inacceptables les actuacions d'aquests cossos especials que, més enllà d'ocasions puntuals on queda constància escrita de la seva activitat il·legal, treballen tot l'any desenvolupant tècniques i estratègies per a coaccionar el lliure desenvolupament democràtic de tot tipus de reivindicació social.

Alerta Solidària exigeix un cop més a les noves direccions polítiques de les institucions governamentals la dissolució d'aquests grups, concretament els grups d'informació de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i dels Mossos d'Esquadra, per estar demostradament involucrats tots ells en trames de persecució política, de
criminalització social, de distorsió informativa, per ser generadors de muntatges policials i per haver estat tots encausats en diverses denúncies de tortures per motius polítics.

Alerta Solidària un cop més, es situa al costat de la ciutadania de Sabadell, i al costat de les persones encausades per motius polítics, per tal d'encoratjar-los a no defallir malgrat amenaces i coaccions i encoratgem a tot moviment polític i
social, especialment l'okupa de les comarques de Barcelona, a seguir endavant amb les seves lluites necessàries i imprescindibles per a la salut democràtica del nostre poble.

(Alerta Solidària té a la seva disposició la còpia de la petició de la Guàrdia Civil i n'estudia possibles denúncies legals als
jutjats).

Alerta Solidària,
25 de maig,
Sabadell, Vallès Occidental

Per a més informació, resta a la vostra disposició el telèfon de contacte 699.37.93.30

This work is in the public domain

Comentaris

Mes sobre els Grups d'informació, tambe a les vagues
26 mai 2004
A una de les darreres vagues a la meva empresa, quan ens trobavem concentrats a la seu central, es varen presentar diversos individuus que es varen identificar com a policies nacionals, membres dels Grup d'informació sobre vagues i conflictes laborals.
Re: Es posa de manifest el caràcter polític dels "grups d'informació" policials [Alerta Solidària]
27 mai 2004
Ull també ,amb la brigada d´informació dels mossos d´esquadra,ya que s' esta intoduint, en la xarxa de ateneus i casals populars!!Cal que no ens despistem per que dintre de poc els casals seran nius de infiltrats!No es pot confirmar la identificació de tots els que entren als ateneus, peró desconfieu de tots aquells que no tinguin referencia de algún company que sigui de confianca!No es cap broma, de veritat que ho estan fent!!
Sindicat Terrassa