Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
`Comencen les Jornades Amnèsia-Memòria
26 mai 2004
Avui hi ha la oprimera xerrada de els jornades de memòria històrica Memòria-Amnèsia a Reus
il quarto estato.jpg
Avui comencen les jornades Amnèsia memòria a Reus


Quartes jornades de memòria història
«Amnèsia-Memòria»


Durant tres anys, la Confederació General del Treball del Baix Camp-Priorat ha organitzat el cicle «Amnèsia-Memòria», unes jornades de divulgació històrica del moviment llibertari que enguany s'amplien amb la participació del Centre Social El Casal de Reus i aprofundeixen en la línia de col·laboració entre les dues entitats, alhora que també amplien la intenció de la divulgació històrica més general. A més, les jornades obren camins i perspectives i situen la seva intenció i la seva vista en els moviments antagonistes en general, intentant lligar d'alguna manera el passat amb el present o, com a mínim, aprenent d'experiències passades. Ja ho sabeu i si no ho sabeu ja us ho diem nosaltres: «saber no ocupa espai i ben poc temps; la curiositat ens farà lliures!!!».


Dimecres 26 maig, 20h, al local de la CGT
«Les col·lectivitzacions, una realització del passat i una eina de futur»,
Amb Pere Domènech (delegat sindical de CGT a l'empresa Funosa d'Igualada) i David Sancho (historiador).
Les col·lectivitzacions van suposar un dels punts àlgids de la Revolució desenvolupada als Països Catalans el 1936. Però ara, al 2004, el seu esperit es pot recordar no nostàlgicament sinó com a proposta de futur.

Dimecres 2 juny 20h, al local del Casal
«Cos i revolució. L'espiritisme com a moviment emancipador als Països Catalans».
Amb Gerard Horta (antropòleg i poeta).
Gerard Horta és el principal estudiós sobre el moviment espiritista català, un moviment social -com tots els que desenvolupa una societat- que va ser especialment potent en les últimes dècades del segle XIX i les primeres del segle XX i que va ajudar a modelar, malgrat la visió que en podem tenir ara, el gruix de moviments emancipadors que van possibilitar la revolució social dels anys 30.

Dimecres 9 juny 20h, al local de la CGT
«La Rosa de Foc. Barcelona, una ciutat en revolució»
Amb Dolors Marín (historiadora).
Dins de l'Europa moderna, Barcelona ha estat un cas únic per les lluites socials que s'hi van desenvolupar -i s'hi desenvolupen-, per la seva intensitat i la seva transcendència. Dolors Marín ha estat una de les autores de «La Barcelona rebelde», un llibre que en recull un munt en forma de guia de la ciutat.


Local CGT: Raval Santa Anna 13, 2n, Reus
Local Centre Social El Casal: Sant Elies 8, 1r, Reus

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa