Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
( 29/05/04 ) 11e aniversari de l'Ateneu Popular X de Vilafranca del Penedès
25 mai 2004
Fermin Muguruza
Kontrabanda
+
nn33
kartelotia2004.jpg
nn33.gif
29/05/04 - 22:30h - Vilafranca del Penedès - Zona Esportiva

This work is in the public domain

Comentaris

Seminari sobre la Constitució europea a Vilafranca
25 mai 2004
Aquest és el segon seminari que Endavant (OSAN) organitza per aprofundir en la anàlisi i comprensió dels processos històrics de reordenació capitalista en el marc europeu. El Seminari pretén, en primer lloc, fer un recorregut sintètic per la història d'Europa, des del segle XIX fins a l'actualitat, posant l'accent en l'evolució de la composició, les carecterístiques, l'organització i la lluita de la classe obrera en aquest període històric. D'aquesta manera tindrem una perspectiva històrica de les crisis i transformacions socials que vivim. En segon lloc, es presentarà una anàlisi de la situació actual i del paper que juga la proposta de constitució europea en el procés de reordenació en què estem immersos, posant l'accent en la crisi del mode de producció capitalista i en el paper de les nacions sense estat en la nova UE. Pensem que aquests elements són imprescindibles per poder entendre l'actual procés de construcció de la Unió Europea i les conseqüències que ens afectaran com a poble i com a classe.

El principal objectiu del seminari és donar elements bàsics de coneixement, anàlisi i reflexió al conjunt de la militància independentista i, especialment, a les persones -ja siguin de l'EI o d'altres sensibilitats polítiques- que treballem en la campanya dels Països Catalans contra la Constitució europea. El principal objectiu és doncs de caràcter instrumental o pràctic. En aquesta campanya, treballem temes tant amplis i abstractes com la construcció europea, els interessos de classe que hi ha darrera, les conseqüències pels pobles sense estat, per les dones, pels immigrants, per les llibertats polítiques i civils,...per això pensem que cal tenir una sòlida base de coneixement i anàlisi per bastir un discurs polític coherent i fonamentat que, a més, sigui intel·ligible per les classes populars catalanes i que contingui els elements necessàris per engendrar una practica política rupturista més enllà de la simple oposició al projecte de les classes dominants.

Així doncs, aquest seminari està obert a qualsevol persona interessada en el tema i es especialment recomanable per les persones que treballen o pensen treballar en la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea.

Les persones que pensin assistir al seminari poden col·laborar econòmicament amb un bo d'ajut de 7 euros que servirà per les despeses dels ponents i per l'edició del material. La col·laboració econòmica és voluntària, per tant qualsevol persona pot assistir al seminari de franc però no rebrà una còpia del material en paper (cal dir que aviat estarà penjat a inetrnet).

El seminari tindrà lloc el dissabte 29 de maig (tot el dia) a Vilafranca del Penedès.
Lloc: L'Escorxador.

inici: a les 09:30 acreditacions i repartiment del material

primera sessió: de 10:00 a 14:00.

"Recorregut sintètic per la història d'Europa des del segle XIX i anàlisi de l'evolució de la classe obrera"

ponent: Oriol Martí

pausa per dinar: de 14:00 a 15:30 (el dinar no va inclòs en el preu de col·laboració)

segona sessió: de 15:30 a 20:00

"La nova Unió que dibuixa la Constitució Europea: anàlisi, reflexió i línies d'actuació"

ponent: Iñaki Gil de San Vicente.

Última sessió: de 20:00 a 21:00.

Conclusions i debat obert

www.endavant.org

http://www.cupvila.org
Sindicato Sindicat