Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L'Ateneu Candela ja és a la xarxa!!!
25 mai 2004
Ja estè en funcionament la web de l'Ateneu Candela. Tot i que encara falten moltes coses per fer, ja tenim un espai a la xarxa.
ATENEU CANDELA: 3 ANYS EN MOVIMENT!!

Ara farà tres anys, amb la voluntat, la imaginació i la passió de persones procedents de diversos moviments i iniciatives socials, neix l’Ateneu Candela de Terrassa, ubicat dins la Perifèria Metropolitana de Barcelona.

Pot dir-se que l’Ateneu vol ser una actualització present de llegat dels ateneus i demés teixit associatiu que dona forma a les fisonomies urbanes de la primera part del segle XX. L’enorme vitalitat del proletariat global de llavors s’explica en part fonamental per l’existència d’espais propis del moviments –una mena d’illes de llibertat--, des de les quals s’interpel·lava constantment al poder.

Gairebé un segle desprès, fem nostre aquest compromís, adequant-lo a les societats postmodernes, a les societats d’avui, a les societat on la lògica del capital vol inundar el conjunt de la vida social. Per invertir aquesta tendència, el nostre gra de sorra, la nostra aportació, es l’Ateneu Candela, la creació d’un espai social i d’intervenció política dins el territori que habitem.

L’Ateneu és un espai social. Obert de dilluns a dissabte, es una illa on pots trobar-te amb persones singulars, diferents, sense dogmes, però amb trets comuns. Entre d’altres, el seu descontent vers el mon actual i les ganes de moure’s, de posar-hi vida i imaginació on només hi ha avorriment i repetició. Cada setmana es fan xerrades i col·loquis sobre temàtiques ben diverses però amb un fil conductor. Conèixer i reconèixer projectes i idees que donin ales a un nou mon no capitalista. Sopars populars, un servei de cafeteria, una petita biblioteca, un servei de documentació i una llibreria, tot plegat també dona vida a l’espai.

Però a mes també l’Ateneu és un espai polític, un espai d’intervenció política. Des dels seus inicis ha fet seu el compromís del moviment global amb el lema un altre mon es possible. Ha donat i dona forma dins de la nostra perifèria a tots els col·lectius i iniciatives que enriqueixen i refinen aquest nous desafiament i motor de la vida social al planeta. Son desenes les iniciatives que han utilitzat l’Ateneu. Des de col·lectius de solidaritat, grups en pro de la ciutadania global, iniciatives de desobediència civil i acció directa no violenta, fins a grup de consum alternatiu, passant per ràdios lliures, tots ells l’han fet seu i donen vida a l’Ateneu Candela.

L’Ateneu Candela és doncs una eina mes d’entre les mils i mils que arreu del planeta reivindica un mon millor però que alhora el comença a construir. Una eina, així, que es situa en el mateix pla que totes les iniciatives que, impulsades per la passió militant, somia, dia i nit, que es possible viure d’una altra manera, mes responsable i mes justa, que la avui impera al mon. Una eina agermanada, plena d’amor cap a d’altres projectes que també somien de dia i de nit, a per tots els germans i germanes que arreu del mon no es resignen a veure passar la vida. Gent com la de l’Ateneu Júlia Romera a Santa Coloma, la de Kan Masdeu a Barcelona, la de l’Ateneu La Maxanta a Lleida, la de l’Ateneu Molí d’en Ral a Caldes, de CS Seco a Madrid, la d’Atrapasueños a Sevilla, la de ABC NO Rio a NYC, la dels Sharks d’Ithaca, la de les comunitats zapatistes a Chiapas i tambe la de la comunitat Nuevo Horizonte de Guatemala, la dels centres socials i del moviment a Italia, la desobedienttti. En definitiva de tothom qui n’ha fet del compromís cap a la llibertat part fonamental de la seva vida.
Mira també:
http://www.ateneucandela.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Ateneu Candela ja és a la xarxa!!!
25 mai 2004
El Kol·lectiu Editorial de Kaos en la Red us dona la Benvinguda a la xarxa!!

La contrainformació la construïm entre tots i totes.

Procedim a posar el vostre logo i link a la nostra pàgina (que es la vostra) esperem un fructífera col·laboració.

Una abraçada pels companys/es de l’Ateneu Candela.

Salut i lluita anticapitalista!!

www.kaosenlared.net
Re: L'Ateneu Candela ja és a la xarxa!!!
25 mai 2004
Amics/gues de l'Ateneu Candela,

Alguns dels nostres col.laborados de Terrassa i de l'estat espanyol (23 persones)ens han preguntat como que no hi ha un enllaç de la web de www.kaosenlared.net a la web de l'Ateneu.

Sobretot després de portar tres anys a la xarxa (3500-4000 vistes diaries) i haber informat de totes les activitats del Ateneu en aquest anys.

La nostra resposta ha estat... que no tenim resposta o com d'altres vegades que no tenim aquesta informació.

Si algú la té ens la podria fer arribar a kaoseblared ARROBA kaosenlared.net o penjar-la a la web de www.kaosenlared.net que ha esta sempre de tots i totes els/les terrasencs/ques anticapitalistes.

Una abraçada

KEKR
a poc a poc i bona lletra
26 mai 2004
no hi ha un link de Kaosenlared.net degut a que la pàgina es va penjar ahir mateix.
Encara falten moltes coses per acabar-la, entre d'altres, aprendre a mantenir i fer funcionar pàgines web.
Una mica de paciència que no hem nascur apresos.
Sindicato Sindicat