Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
acció antiytransgenics i antidominació
25 mai 2004
Aquesta nit hem bloquejat amb un cadenat l’entrada a l’edifici d’una empresa lligada a la transgènia i la cria industrial d’animals, es tracta d’ITPSA, que te la seu administrativa a l’Avinguda de Roma157 de Barcelona, i la factoria i laboratoris al Pla de Santa Maria, prop de Valls.
Lâempresa ITPSA (Industrial Técnica Pecuaria SA) és una empresa pionera en lâaplicació dâadditius transgènics a lâalimentació animal, ha signat un conveni dâinvestigació i desenvolupament amb lâInstitut de Recerca i Tecnologia Agroalimentaria, IRTA (empresa pública de la Generalitat en procés de privatització vers AGBAR), per obtenir varietats transgèniques de pebrot i de marigol per extreureân pigments colorants.
Aquests pigments transgènics sâutilitzen amb dues grans finalitats. Acolorir els ous de lâaviram engabiat als camps dâextermini anomenats âgranges industrialsâ? per tal de donar-los un aspecte âde pagèsâ?, enredant així al consumidor i acolorir la pàl·lida musculatura dels malaurats salmònids tancats a psicifactories, animals que, lluny del seu cicle migratori salvatge, lluny de la seva alimentació natural i del seu medi ambient fred, adquireixen un to malaltís poc atractiu per els consumidors.
La famosa Directiva dâEtiquetatge dels Transgènics, que de fet obra la porta a tota mena dâaliment procedent dâOGM, no obliga a avisar als consumidors de la presència de pinsos transgènics. Aquests dies comencem a patir les conseqüències de la tan esmentada moratòria, lâapertura de la UE al Blat de Moro OGM de Singenta.
ITPSA no sols fabrica colorants per enredar als consumidors, també fabrica tota una bateria dâadditius imprescindibles per lâhorrorós mon de la ramaderia industrial, antioxidants per alterar el greix dels animals, fungicides per preservar els pinsos, enzims per engreixar artificialment cries de mamífers que haurien de ser lactants, antimicrobians (âalternatiusâ? als antibiotics i dâefectes poc coneguts), saboritzants i edulcorants per fer âcomestiblesâ? barrejes infames de pinsos que, dâaltra manera, son rebutjats per els animals (os sona dâalguna cosa).
Tenim doncs que ITPSA, no sols manipula genèticament les plantes (amb el recolzament dâuna empresa pùblica), sinó que és peça clau en la dominació, explotació i artificialització en la cria dâanimals.
CONTRA LA DOMINACIÃ I LâARTIFICIALITZACIÃ CIVILITZADA.
Enemics de la dominació, la domesticació i la civilització a Barcelona a 25 de maig de 2004.

Esta noche hemos bloqueado con un candado la entrada a un edificio de una empresa ligada a la transgenia y a la cría industrial de animales, se trata de ITPSA que tiene la sede administrativa en la Avenida de Romas 157 de Barcelona, y la Factoría y el Laboratorio en Pla de Santa Maria, cerca de Valls.
ITPSA (Industrial Técnica Agropecuaria SA) es una empresa pionera en la aplicación de aditivos transgénicos a la alimentación animal, ha firmado un convenio de investigación i desarrollo con el IRTA (empresa pública en proceso de privatización a manos de AGBAR), para obtener variedades transgénicas de pimiento y marigol con el fin dâextraer pigmentos colorantes.
Estos pigmentos transgénicos se utilizan con dos grandes finalidades. Colorear los huevos de las aves enjauladas en los campos de exterminio denominados âgranjas industrialesâ? para darles un aspecto âde campo, engañando así al consumidor i también dar color a la pálida musculatura de los desdichados salmónidos encerrados en piscifactorías, animales que, lejos de su ciclo migratorio salvaje, lejos de su alimentación natural y de su medio ambiente frío, adquieren un tono enfermizo poco atractivo para los consumidores.
La famosa directiva de etiquetado de los transgénicos, que de hecho abre la puerta a todo tipo de alimentos procedentes de OGM, no obliga a avisar al consumidor del uso de piensos transgénicos. estos dias empezamos a padecer las consecuencias de la táctica pro-moratoria, la apertura de la UE al Maíz OGM de Singenta.
ITPSA no solo fabrica colorantes pera engañar a los consumidores, también fabrica toda una batería de aditivos imprescindibles para el horroroso mundo de la ganaderia industrial, antioxidantes para alterar la grasa de los animales, enzimas para el engorde artificial de crias de mamíferos que deberían ser lactantes, antimicrobianos ("alternativos" a los antibióticos de efectos poco conocidos), saborizantes y edulcorantes para hacer "comestibles" mezclas infames de piensos, que de otro modo son rechazados por los animales (¿os suena?).
Tenemos pues que ITPSA, no solo manipula genéticamente los vegetales (con el apoyo de una empresa pública), sino que es pieza clave en la dominación, la explotación i la artificialización en la moderna cría industrial de animales.
CONTRA LA DOMINACIÃN I LA ARTIFICIALIZACIÃN CIVILIZADA.
Enemigos de la dominación, la domesticación y la civilización en Barcelona a 25 de mayo de 2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: acció antiytransgenics i antidominació
25 mai 2004
...LIBERACIÓN ANIMAL, por todos los medios!
Si senyor!
25 mai 2004
Moltes gràcies per l'informació, però sobretot per l'acció. Gràcies per fer el que molta gent com jo té ganes de fer í no fa.

Seguiu predicant amb l'exemple i aviat us seguirem uns quants a les accions que finalment assoliran de fet, a la pràctica, una Catalunya lliure de transgènics (encara que segur que tardarem en veure com una llei política ho declara)
Re: acció antiytransgenics i antidominació
25 mai 2004
¿Para cuando dinamita?
seguridad en internet
25 mai 2004
q indymedia no guarde ips, no qiere decir q la poli no los pueda cojer. creo q poner un email para este tipo d noticia es pedir q te pinchen todo lo q recives.

cada un* es reponsable tambien d su seguridad....
Sindicat Terrassa