Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Contaminació de l'aqüífer del riu Ges
24 mai 2004
El dia 12 de maig ha sigut admesa pel Jutjat d'Instrucció num. 1 de Vic la personació en el procediment penal en curs del Grup de Defensa del Ter, en exercici de l'acció popular. Aquest procediment es dirigeix contra els qui resultin ser responsables de la contaminació de l'aqüífer del riu Ges, que presumptament hauria acabat afectant greument el subministrament d'aigua potable al municipi de Torelló.
A continuació reproduïm la missiva que ha enviat el Grup de Defensa del Ter:
"Benvolguts/des,
El Grup de Defensa del Ter ha estat admès com ACUSACIÓ PARTICULAR:
El dia 12 de maig ha sigut admesa pel Jutjat d’Instrucció num. 1 de Vic la personació en el procediment penal en curs del Grup de Defensa del Ter, en exercici de l’acció popular. Aquest procediment es dirigeix contra els qui resultin ser responsables de la contaminació de l’aqüífer del riu Ges, que presumptament hauria acabat afectant greument el subministrament d’aigua potable al municipi de Torelló.
Fins al moment, hi consten com implicades les empreses COVIT S.A. i VEM DE TAPAS MET�LICAS S.A. de Torelló. També s’ha personat en les actuacions l’Agència Catalana de l’Aigua.

Aquest aqüífer, que abasteix el pou més antic dels tres pous que té Torelló per a subministrar aigua de boca a la població, és també, segons els responsables de Sorea, el pou que tenia aigua de més qualitat i més abundant. Donava el 60% de l’aigua potable de Torelló. Els habitants de Torelló han perdut una aigua de qualitat molt superior a l’aigua de riu i molt més barata de tractament.
Cal tenir present que a més de l’enorme despesa pública que està suposant la contaminació d’aquest aqüífer (les nostres administracions, Generalitat i Ajuntament de Torelló hi porten gastats més de 1'2 milions d'euros en la seva descontaminació), representa una pèrdua, incalculable, per a tots/es els/les ciutadans/es de Torelló. Es calcula que quan es va conèixer la contaminació la venda d’aigua embotellada va augmentar un 200%.

Grup de Defensa del Ter
Manlleu, 20 de maig de 2004"

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contaminació de l'aqüífer del riu Ges
24 mai 2004
Podrieu afegir algun link per informar millor sobre el vessament de químics , els contaminants , etc. ?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more