Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
novetats en llibres a Comú
23 mai 2004
distri comú

Des de Comú, us acostem les novetats en llibres per aquesta setmana. No us decebran:
-VIVOS, MUERTOS Y VIAJEROS Juan Ibarrondo. Ed. Arabera, 2004. De forma novel·lada, ens apropem a la década dels 80 a la ciutat de Gasteiz. Episodis que ens translladen a okupacions, accions, detencions, manifestacions, etc. També a lâefervescència del Rock Radikal Basc, a lâheroïna, les festes als pobles dâAraba. Episodis que ens apropen en escapades a Sud-Amèrica, el Marroc, Madrid, o fins i tot la mort. Un relat i testimoni viu dâuna decada (els 80), viscuda intensament per una bona part de la joventut a Euskal Herria. Lâautor, Juan Ibarrondo, també és un destacat i actiu âprotagonistaâ? dâeixa década: impulsor de publicacions com la coneguda Resiste, implicat a diferents col·lectius, una llibreria, o a la Ala Bedi Irratia, ràdio lliure on continua a lâactualitat. Recomanat. 12 euros.

-LOS CLANDESTINOS. Youssouf Amine. Ed. Octaedro, 2004. Una novel·la per apropar-se a la crua actualitat de moltes persones migrants. Un viatge en pastera del Nord dâÃfrica al sud de la Península Ibérica. âÃs la història de dotze homes i una dona embarassada, i una pastera, i la lluna,...â? 8 euros.

-RELATOS DEL VIEJO ANTONIO. Subcomandante Insurgente Marcos. Ed. Virus, 2004. Un acostament a lâactualitat de Chiapas de la ma de Marcos. Les raons i modes de lâEZLN. 9 euros.

-NUEVA INVENCIÃN DE LA ESPAÃA PLURINACIONAL. VVAA. Ed. Arabera, 2002. Un desmuntatge dâaixò: dâEspanya. 9 euros.

-OTRAS INAPROPIABLES: FEMINISMOS DESDE LAS FRONTERAS . VVAA. Ed. Traficantes de sueños, 2004. Una aportació al feminisme des de posicionaments de dones âFrontereres, intruses, extrangeres, de consciència antagonista i diferencialâ?. Veus que alimenten el debat feminista des de variants que qüestionen lâhegemonia del feminisme blanc i occidental. âTreballant des de lâarticulació no reductora de múltiples i diferents diferències constitutives de gènere, âraçaâ/etnicidad, sexualitat, classe, nacionalitat, els textes recollits en aquest volum eviten els plantejaments que jerarquitzen i fixen a priori les posicions unitaries de víctimes i opressors com elements necessàriament excloents.â? 10 euros.

-PRECARIAS A LA DERIVA. A la deriva por los circuitos de la precariedad femenina. VVAA. Ed. Traficantes de sueños, 2004. Un interessant llibre de diaris, converses, relats i apunts teòrics sobre la precarització de lâexistència dita en femení. Un més que recomanable document dâinvestigació fet des de lâespai okupat de dones de La Escalera de Karakola (Madrid). 12 euros.

-Revista MUJERES PREOKUPANDO, Nº6 (2004). Un altre cop, el número anual dâaquesta revista feminista. Realitzat pel col·lectiu de dones de Valencia, en aquesta ocasió inclou entrevistes a Remedios Montero (guerrillera antifranquista), articles sobre sexualitat, moviment Queer, la lluita a La Punta, el Baix de Dones del Cabanyal, autodefensa feminista, plantes i salut, etc. Recomanada. 2â50 euros.

-Revista EKINTZA ZUZENA, nº 31 (2004) Nova remesa dâaquesta coneguda i referencial publicació de lâàmbit autònom-llibertari basc. Debats dâactualitat amb articles com : âEl antimilitarismo en su encrucijadaâ, âContrainformación: entre lo real y lo virtualâ, âCrítica a la sociedad redâ, â¿Son las ONGS la industria de la solidaridad?â, âSobre la comercialización del punkâ, etc. A banda de ressenyes, pagines dâhumor ben àcid i altres. Recomanada. 3â50 euros.

-VIDEO âITOIZ BIZIRIKâ (2004) Nou video sobre la lluita a Itoiz durant els finals del passat any 2003. Un interessant document que recull el testimoni de resistencia de les gents dâaquesta coneguda vall. Una altra denuncia contra el PHN. Recomanada. 10 euros.

[*També tenim novetats en samarretes guapes per aquesta nova temporada. Ja sabeu on estem.

http://districomu.homelinux.net
Mira també:
http://districomu.homelinux.net

This work is in the public domain
Colera camping CNT