Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comunicat de la Xarxa contra Tancaments de solidaritat amb treballadors/es de Nissan
22 mai 2004
Davant el xantatge de l'empresa i la tebior del Govern
SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS/ES DE NISSAN

La Xarxa Solidària Contra el Tancament d’Empreses volem expressar la nostra solidaritat incondicional i la voluntat de posar-nos a disposició dels treballadors i treballadores de Nissan per donar tot el suport del qual siguem capaços.

Denunciem el suport escandalós que el Tribunal Suprem li ha donat a l’empresa quan, escudant-se en qüestions de forma, ha tingut la poca vergonya de suspendre la sentència del TSJC contra la doble escala salarial.

Denunciem el xantatge de la patronal que, el mateix dia que el Tribunal Suprem feia pública la seva decisió, reactivava l’ERE d’acomiadament de 166 treballadors/es i en presentava un altre, ampliant l’amenaça fins a 848 companys/es, el 20% de la plantilla, alhora que anunciava la deslocalització de part de la producció a Tailandia.

Nissan ha amenaçat de no fer més inversions a Catalunya si no disminueix els seus costos en un 30%. Amb l’amenaça dels acomiadaments vol imposar com sigui més temps de treball, augment de ritmes i la doble escala salarial. És d’altra banda escandalós que al·leguin falta de competitivitat tot just quan el grup Nissan acabar de fer públics beneficis rècord de 3.480 milions d’euros, convertint-se en un dels grups fabricant d’automòbils més rendibles del món.

Exigim del govern de la Generalitat una defensa ferma dels treballadors/es de Nissan. L’obligació de la Generalitat és exigir-li a l’empresa, en nom del poble de Catalunya, que abandoni el xantatge i negociï sense coaccions el conveni col·lectiu. L’arrogància i la prepotència patronal s’acabaria tan bon punt el conseller Rañé –que és qui ha d’autoritzar els EROs—declarés solemnement que no acceptarà cap xantatge i que els EROs no tenen cap possibilitat d’ésser aprovats. En realitat, llei en mà, la Generalitat no pot aprovar-los.

És clar que, perquè això sigui així, la Generalitat ha de canviar l’actitud que ha mantingut amb els EROs presentats per multinacionals com ara Samsung, Novalux-Philips, Domar, Printer o Seat. L’obligació de la Generalitat és impedir els abusos de les multinacionals i no, com fins ara, pressionar els treballadors/es perquè acceptin les condicions patronals. Tampoc no ens sembla justificable que el President Maragall hagi declarat fa poc que defensa la deslocalització d’empreses catalanes en nom de la competitivitat.

Demanem als sindicats fermesa, molt especialment a CCOO i UGT que són els qui tenen la més gran responsabilitat. No es tracta d’entrar en el joc del xantatge patronal sinó, altrament, der fer-los front, d’organitzar la solidaritat dels altres treballadors/es i de convertir el problema de Nissan en un auténtic problema social i polític. No s’haurien de repetir actuacions com les dels dos grans sindicats a Samsung, Printer o Seat. Els treballadors/es de Nissan de Cuernavaca (Mèxic), gràcies a la seva determinació, van assolir el proppassat 2 d’abril una important victòria, aconseguint un augment salarial del 4% i la retirada de l’expedient de 600 acomiadaments presentat per la multinacional.

Visca la lluita dels treballadors/es de Nissan! La vostra és la lluita de tots/es!

Barcelona, a 21 de maig de 2004

XARXA SOLIDÀRIA CONTRA EL TANCAMENT D’EMPRESES
(xarxacontratancaments ARROBA moviments.net)

This work is in the public domain

Comentaris

si volsaltres no ho feu..........
23 mai 2004
nosaltres q no arrivem ni aixo....
visca la lluita dels treballad*s d Nissan!
no vos torneu precaris com nosaltres......
tot*s per la dignitat d la clase treballadora :)
Re: Comunicat de la Xarxa contra Tancaments de solidaritat amb treballadors/es de Nissan
23 mai 2004
A Igualada (Anoia) una empresa tèxtil ha tirat al carrer a 250 treballador*s, i els amos s´emporten la fàbrica a Marroc. Va haver mani dissabte.

La Panasonic també tanca. Pensem en defensar els llocs de treball o pensem que Maragall donarà de menjar les nostres famílies i solucionarà la crisi industrial que tenim ja aquí.

Si no lluitem ara, després serà massa tard.
Re: Comunicat de la Xarxa contra Tancaments de solidaritat amb treballadors/es de Nissan
23 mai 2004
suport amb els treballadors/es de Nissan!

Campanya d'enviament de comunicats de solidaritat amb els treballadors/es de Nissan amenaçats d'acomiadament:
envíeu els comunicats que es proposen -o altres de la vostra pròpia iniciativa- als fax i adreces electròniques indicats.


SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS/ES DE NISSAN

Davant l’amenaça de la direcció de Nissan d’acomiadar 848 treballadors/es mitjançant Expedients de Regulació d’Ocupació si els treballadors/es no accepten el retrocés en condicions laborals que se’ls vol imposar (més temps de treball, augment de ritmes de producció, doble escala salarial) el/la/els ___________________________________ (escriure el nom de l’organisme, comitè d’empresa, entitat o col·lectiu que subscriu el comunicat):

Denunciem el suport escandalós que el Tribunal Suprem li ha donat a l’empresa quan, escudant-se en qüestions de forma, ha tingut la poca vergonya de suspendre la sentència del TSJC contra la doble escala salarial.

Denunciem el xantatge de la patronal que, el mateix dia que el Tribunal Suprem feia pública la seva decisió, reactivava l’ERE d’acomiadament de 166 treballadors/es i en presentava un altre, ampliant l’amenaça fins a 848 companys/es, el 20% de la plantilla, alhora que anunciava la deslocalització de part de la producció a Tailandia. Nissan ha amenaçat de no fer més inversions a Catalunya si no disminueix els seus costos en un 30%. Amb l’amenaça dels acomiadaments vol imposar com sigui més temps de treball, augment de ritmes i la doble escala salarial. És d’altra banda escandalós que al·leguin falta de competitivitat tot just quan el grup Nissan acabar de fer públics beneficis rècord de 3.480 milions d’euros, convertint-se en un dels grups fabricant d’automòbils més rendibles del món.

Exigim del govern de la Generalitat una defensa ferma dels treballadors/es de Nissan. L’obligació de la Generalitat és exigir-li a l’empresa, en nom del poble de Catalunya, que abandoni el xantatge i negociï sense coaccions el conveni col·lectiu. L’arrogància i la prepotència patronal s’acabaria tan bon punt el conseller Rañé –que és qui ha d’autoritzar els EROs—declarés solemnement que no acceptarà cap xantatge i que els EROs no tenen cap possibilitat d’ésser aprovats. En realitat, llei en mà, la Generalitat no pot aprovar-los. És clar que, perquè això sigui així, la Generalitat ha de canviar l’actitud que ha mantingut amb els EROs presentats per multinacionals com ara Samsung, Novalux-Philips, Domar, Printer o Seat. L’obligació de la Generalitat és impedir els abusos de les multinacionals i no, com fins ara, pressionar els treballadors/es perquè acceptin les condicions patronals. Tampoc no ens sembla justificable que el President Maragall hagi declarat fa poc que defensa la deslocalització d’empreses catalanes en nom de la competitivitat.

Demanem als sindicats fermesa, molt especialment a CCOO i UGT que són els qui tenen la més gran responsabilitat. No es tracta d’entrar en el joc del xantatge patronal sinó, altrament, der fer-los front, d’organitzar la solidaritat dels altres treballadors/es i de convertir el problema de Nissan en un auténtic problema social i polític. No s’haurien de repetir actuacions com les dels dos grans sindicats a Samsung, Printer o Seat.

____________, a ___ de _____________ de 2004

DESTINATARIS DEL COMUNICAT

Director de Relacions Laborals de Nissan fax 93 2907369

Presidència de la Generalitat e-mail president ARROBA gencat.net

Conselleria de Treball de la Generalitat: conseller.rane ARROBA gencat.net

Comissions Obreres fax 933151724 e-mail conc ARROBA conc.es

UGT fax 933946825 e-mail ugt ARROBA catalunya.ugt.org

Còpia per al comitè i treballadors/es de Nissan fax 932908069

Comunicació de l’enviament a xarxacontratancaments ARROBA moviments.net
Re: Comunicat de la Xarxa contra Tancaments de solidaritat amb treballadors/es de Nissan
23 mai 2004
Si però no oblidem que dins d'aquestes fàbriques la gran majoria de treballadors no estan lluitant contra els tancaments ni tansols per solidaritat entre companys.Parlo de casos d'empreses amb ERO a sobre,que el que estan es negociant quina sortida individual hi haurà per cadascú, que si 20 dies, 30 o 45, 60, 100 per any treballat, que si recolocacions, que si anem a sopar amb els que ens han fet fora.
No podem lluitar contra els tancaments si els mateixos treballadors són els primers que els hi sua si es tanca mentres ells sortin beneficiats amb alguna almoina. A part de CCOO i UGT, la poca solidaritat de molts treballadors amb els que venim darrera, fa que de moment no s'estigui donant cap lluita seriosa contra els tancaments. Simplemnet per recollir una pasta o una feina precària. Un pas més en la poca conscienciació obrera i en el salvese quien pueda.

Realment van tancant fàbriques i no veig cap reacció de cap tipus que el pur egoisme individual i l'abandó de la premisa de No tancament per la de dona'm pasta que m'en vaig. El capitalisme i el seu egoisme està molt a dins dels caps dels mateixos treballadors.
Colera camping CNT