Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La CUP denuncia la persecució política contra Toti Juanola
21 mai 2004
El número 6 de la llista electoral europea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i militant de Maulets, Toti Juanola, ha estat citat el proper 22 de juliol en qualitat d’imputat per unes pintades aparegudes a Vic i a Ripoll, per la crema d’un vagó de Renfe a Ripoll i de la seu de la penya madridista del Ripollès a l’any 1998. Les acusacions contra Toti Juanola únicament es basen en un informe elaborat pels Mossos d’Esquadra que, d’aquesta manera, tornen a orquestrar un muntatge policial per desprestigiar l’esquerra independentista tot relacionant-la amb actes de violència gratuïta.
toti_juanola.jpg
En roda de premsa, Toti Juanola, ha afirmat que no entén aquesta nova actuació dels Mossos contra la seva persona i ha afegit que lâúnic objectiu és âcriminalitzar lâindependentismeâ?.

Cal recordar que els Mossos ja van intentar incriminar Toti Juanola en unes pintades contra contra regidors del PP de Ripoll, de les quals en va ser absolt, ja que el mateix fiscal va retirar lâacusació davant la inconsistència de lâacusació, que es basava en una pericial cal·ligràfica. Ara, amb el mateix pretext, i coincidint amb la consolidació de lâalternativa política de la CUP, els Mossos tornen a apuntar el nom de Toti Juanola com a boc expiatori; la qual cosa revela la inconsistència dâaquesta nova incriminació, que és una mostra evident de persecució política contra lâindependentisme.

Des de la CUP volem manifestar la nostra solidaritat amb el jovent independentista de la Garrotxa i, particularment, amb en Toti Juanola. No hi ha cap mena de dubte que es tracta dâuna mesura repressiva que pretén silenciar a les persones que, com en Toti, més sâhan oposat a la construcció del túnel de Bracons. Per tant, considerem que lâinforme dels Mossos dâEsquadra atempta contra les llibertats polítiques i civils de les persones que lluitem per la transformació social i lâalliberament nacional dels Països Catalans.

Aviat farà un any que es va demostrar la innocència dâen Tot Juanola i, per tant, és jurídicament inacceptable que es torni a repetir un procés judicial ja resolt. Sospitem que darrera de lâactuació dels Mossos dâEsquadra sâhi amaga la voluntat política dâimpedir que lâesquerra independentista avanci, com ho està fent en els darrers anys.

Per tot plegat, la CUP reclama a la delegada del govern a Girona, Pia Bosch, i a la consellera dâinterior, Montserrat Tura, que sâobri una investigació davant dâaquest nou intent de criminalització de lâesquerra independentista catalana.

Països Catalans, 20 de maig de 2004
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP denuncia la persecució política contra Toti Juanola
21 mai 2004
La Tura una investigació??? jajajajajajajajaja

La senyora Tura va destacar a Mollet per la seva ràbia contra l´independentisme i per la seva actitud dictatorial. Candidata ideal per dirigir els gossos de la kuadra. Experta en mentides i manipulació. En demagògia li poso un 10.
Re: La CUP denuncia la persecució política contra Toti Juanola
21 mai 2004
quin nivell el comunicat de la cup... Qualifica un acta de sabotatge com cremar un vago de la renfe com a violència gratuita. Anem bé!
Sindicato Sindicat