Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Campanya "Llibres per la Franja"
20 mai 2004
Subministrament de Llibres en català als xiquets, col.legis i biblioteques de la Franja de Ponent.
Com col·laborar?


Quin és l'objectiu?

El primer i fonamental objectiu és dotar de llibres en català als nostres xiquets i paral·lelament els col·legis, biblioteques i centres culturals de la Franja de Ponent.

En segon lloc i no menys important volem cridar l'atenció del Govern d'Aragó per a què assumisca la seua responsabilitat i deixi de tractar als habitants de la Franja de Ponent com a ciutadans de segona.

Finalment cal que els Països Catalans coneguen la situació d'injustícia que pateixen aquests pobles i es sensibilitzin.



Quins llibres?

Tots els llibres són benvinguts atès la precària situació i la gran mancança que pateixen aquests pobles. No importa si són nous o usats, però cal que estiguen en un òptim estat de conservació.

Si són molts exemplars del mateix llibre cap problema. Hi ha 62 pobles i força col·legis i biblioteques. Per exemple, en algunes ocasions, hem repartit novel·les per a totes les famílies d'un poble.

En particular però el que més cal és literatura infantil i juvenil i llibres de consulta (diccionaris, enciclopèdies,...) en la nostra llengua.



Com fer-los arribar?

Estem muntant grups de voluntaris porta a porta, de moment a Barcelona i València. I ben prompte obrirem una seu a Barcelona dels Amics de la Franja de Ponent on els emmagatzemarem abans de distribuir-los.

Si no ens els podeu fer arribar podeu comunicar-nos-ho (contacte al peu) i els vindríem a arreplegar.



Col·laborar com a voluntari / voluntària recollint llibres

Si vols ajudar-nos fent de voluntari envia'ns les teues dades i entrarem en contacte amb tu per indicar-te com pots participar activament en la campanya.



Col·laboració de persones i entitats

Podeu col·laborar de moltes maneres, fent difusió de la campanya, posant un banner a la vostra web, organitzant una plega de llibres en el vostre poble, entitat, etc. Muntant una xerrada-debat on es parli de la situació de la llengua i cultura catalana a la Franja de Ponent, o qualsevol idea que tingueu. Estigueu segurs que esperem atentament qualsevol proposta o suggeriment i ens teniu a la vostra disposició.



On els portarem?

En primer lloc als col·legis i en segon terme a les biblioteques. Si són llibres d'adults directament a les biblioteques i/o centres culturals de cada poble.

En aquesta web anirem fent un seguiment amb reportatge fotogràfic de l'entrega. Esperem fer un gran lliurament el proper Sant Jordi i altres iniciatives que ja us anirem detallant.



Què més puc fer?

Si tot això et pareix poc i vols fer més coses per la Franja de Ponent posat en contacte amb els Amics de la Franja de Ponent i engrescat a crear noves propostes o col·laborar en les seues/nostres campanyes.


Coordinació:
Aurora Fontoba
Casals de la Franja de Ponent
Lo Casal de Calaceit
Carrer Escorxador, 7 44610 · Calaceit (Matarranya)
Telèfon 978 851565 - 639916684
Mira també:
http://www.franjadeponent.net/cat/llibres_i.htm

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat