Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La CUP nega el suport al pla comercial de Vilafranca perquè preveu càmeres de vigilància als carrers
20 mai 2004
La web de la CUP de Vilafranca del Penedès torna a estar operativa, amb un nou disseny. Encara no esta tot finalitza't, mancant algunes seccions i alguns retocs finals, però ja es pot utilitzar. http://www.cupvila.org
banner.jpg
Cati Morell (El Punt) La polèmica sobre la instal·lació de càmeres de vigilància al carrer ha arribat a Vilafranca. El programa d'orientació per als equipaments comercials (POEC) inclou aquesta mesura com un exemple a seguir per garantir la seguretat a les zones comercials, cosa que va ser durament criticada per part de la CUP. Tot i l'abstenció d'aquest grup i el PP -que reclamava un estudi econòmic-, el govern va aprovar provisionalment el pla, amb el suport de CiU.

El regidor delegat de Vilafranca, Joan Pareta, va reconèixer en el ple municipal de dimarts al vespre que l'Ajuntament no ha fet cap estudi econòmic sobre la viabilitat del POEC, tal com va demanar el regidor del PP, Josep Ramon. Segons Pareta, aquest pla intenta relligar els interessos del comerç amb els de la ciutat i proposa un seguit d'actuacions que «no necessàriament ha de liderar l'Ajuntament». Per això, segons Pareta, a l'hora de buscar el millor programa per a la ciutat s'ha pactat amb els comerciants, que són els que hauran d'afrontar aquest repte.

Pareta va matisar també les recomanacions del POEC sobre les càmeres de vigilància als carrers. Segons el regidor de Vilafranca, «només es tracta d'un exemple de diferents mesures que s'han aplicat en altres llocs per incrementar la seguretat a les zones comercials». Però, segons Pareta, això no vol dir que necessàriament s'hagi de fer el mateix a Vilafranca.

El regidor de la CUP, Otger Amatller, va lamentar que s'hagi inclòs aquesta possible mesura en la redacció del programa i va recordar que l'objectiu hauria de ser buscar fórmules que garanteixin la seguretat sense privar de llibertat els ciutadans. «Si es fa per motius de seguretat, s'haurien d'instal·lar càmeres a tots els carrers de la ciutat perquè tots són igual de segurs, però acabaríem convertint Vilafranca en un Gran hermano», va explicar Amatller. Precisament, aquest va ser el motiu pel qual la CUP es va voler desvincular de l'aprovació provisional del nou POEC.
Mira també:
http://www.cupvila.org
http://www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa