Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Continua la persecució política contra Toti Juanola
19 mai 2004
El membre de Maulets de la Garrotxa Toti Juanola que el passat mes de juliol va ser absolt dels càrrecs que se li imputaven per amenaces contra membres del PP de Ripoll ha estat citat novament a declarar el proper 22 de juliol.
toti_juanola_23.jpeg
En aquesta ocasió els mossos d’esquadra l’acusen de cremar un vagó de tren i la seu de la penya madridista de Ripoll els anys 2000 i 2001. A més també li imputen pintades aparegudes a la comarca d’Osona i del Ripollès. Les noves imputacions que se li fan únicament es basen en la prova cal·ligràfica que se li va fer el 1998 i que també era l'única prova aportada pel fiscal quan se'l va jutjar a Girona per les pintades contra càrrecs del PP de les quals va ser absolt després que la fiscalia retirés els càrrecs per manca de proves.

Novament des de Maulets denunciem la persecució que pateix l’independentisme i s’ha exigit una investigació per part de la delegada del govern a Girona Pia Bosch davant del que considerem que és un clar intent de criminalització del jovent compromès i actiu de la comarca de la Garrotxa.

Exigim també responsabilitats polítiques per la persecució policial que pateix el militant de Maulets Toti Juanola des de fa sis anys. No es pot permetre que els mossos d'esquadra tinguin carta blanca a l’hora d’imputar qualsevol persona, sense proves, pel sol fet de treballar activament a l’esquerra independentista.

Actuacions com aquesta posen en qüestió les llibertats democràtiques. Vincular l’independentisme amb accions com les que se li imputen a en Toti és un intent més de relacionar la violència gratuita amb l'independentisme organitzat. No té cap sentit creure que la crema d’un vagó de tren o de la seu madridista pugui beneficiar en res al moviment independentista de les nostres comarques.

D’altra banda, Ferriol Masó membre de la CUP va ser ahir a la roda de premsa d’Olot per expressar el ple suport cap a Toti Juanola per part de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Masó va recordar que el maulet és al número sis de la llista que presenta la formació en les pròximes eleccions europees.

Des de l'assemblea de Maulets de la Garrotxa seguirem treballant en la mateixa línia dels darrers anys i acusacions com aquesta no aconseguiran desanimar el jovent independentista de la comarca.
Mira també:
http://www.maulets.org
http://www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Continua la persecució política contra Toti Juanola
19 mai 2004
L'esquerra independentista concorrerà a les eleccions europees sota la sigla CUP

L’Assemblea Nacional extraordinària decideix impulsar una plataforma electoral amb les sigles de la CUP per articular una resposta política catalana als dèficits democràtics, a l’exclusió dels pobles, al racisme i al militarisme dels estats i el capital, que representa l’actual projecte de Constitució europea.Dissabte 20 de març de 2004, els nuclis de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), reunits a Vic en Assemblea Nacional extraordinària, han aprovat la proposta de presentar-se a les properes eleccions europees del juny de 2004.

Prèvia consulta a les organitzacions i col•lectius de l’Esquerra Independentista, i amb un ampli consens, els nuclis de les CUP han considerat oportú concórrer en solitari a les eleccions europees, amb una candidatura que integrarà el màxim nombre de persones d’arreu del territori nacional dels Països Catalans, tant provinents de la lluita municipal, com dels diferents col•lectius polítics i socials de l’independentisme d’esquerres.

Els eixos programàtics se centraran en la denúncia del projecte Constitució europea, que en el seu redactat actual configura un marc juridicopolític que nega l’existència dels Països Catalans, obvia la llengua catalana, promou el racisme, retalla els drets socials, civils i democràtics, alhora que imposa el militarisme en les relacions mundials.

Es plantejarà una alternativa política catalana a la Constitució europea, Per l’Europa dels Pobles Lliures i el Dret d’Autodeterminació. Per l’Europa de les Treballadores, els Treballadors i els Drets Socials. Per l’Europa de la Pau i la Solidaritat.

En aquest sentit, es fa una crida a totes les persones, col•lectius socials, polítics i culturals que siguin sensibles a la proposta. S’emplaça a tothom a fer pinya, a sumar esforços per aconseguir que les eleccions europees destapin l’existència dels Països Catalans i d’una alternativa política de base social, ecològica i solidària, enfront de la Unió Europea dels Estats i del Mercat.

Diguem NO a la Constitució europea !
Visca la terra !

Països Catalans, 20 de març de 2004 :: Oficina de Premsa :: CUP
Colera camping CNT