Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Terra Mítica presenta suspensió de pagaments
19 mai 2004
El parc temàtic Terra Mítica, a Benidorm, ha anunciat la presentació de suspensió de pagaments 5 anys després d'obrir les portes. El consell d'administració ha pres aquesta decisió després de no haver aconseguit arribar a un acord amb els creditors, entre els quals hi ha Bancaixa i la CAM.
El Consell d'Administració de Terra Mítica ha acordat presentar davant els jutjats de Benidorm una sol·licitud de suspensió de pagaments, que haurà de ser ratificada al juny per la Junta General d'Accionistes.

L'anunci l'ha fet el director general del parc temàtic, John Fitzgerald, que ha explicat que la decisió s'ha pres després d'analitzar detingudament la situació de la societat, i amb l'objectiu d'assegurar la viabilitat de l'empresa, mantenint els llocs de treball, els compromisos adquirits amb els proveïdors, i l'explotació present i futura de Terra Mítica.

La decisió arriba després que hagi estat impossible arribar a un acord amb les entitats financeres que van constituir l'abril del 1999 el crèdit, entre les quals hi ha Bancaixa i la CAM. Tot i que les negociacions amb aquestes entitats continuen obertes, el Consell d'Administració ha determinat que en aquest moment la suspensió de pagaments és l'única opció.

La suspensió de pagaments afectarà únicament la situació financera de l'entitat, ja que Terra Mítica continua mantenint tota l'oferta d'atraccions, espectacles, restauració i mercadotècnia en el calendari fixat.

El parc arrossega deutes per valor de més de 200 milions d'euros. I a més cal tenir en compte que té pendent de pagar un crèdit de 111 milions subscrit amb 25 entitats bancàries que NO han acceptat les condicions del parc per renegociar-lo.

http://www.telenoticies.com
----------------------------------------
Terra Mítica es declara en suspensió de pagaments

El consell d'administració del parc temàtic de Benidorm Terra Mítica ha decidit avui obrir un expedient de suspensió de pagaments. Durant aquesta setmana els creditors han discutit quina era la manera de desencallar la crisi del parc, que no pot tornar cent onze milions d'euros del préstec que li van concedir el 1999 una vintena d'entitats bancàries. Durant els quatre anys que el parc fa que funciona, no ha complert les expectatives creades en nombre de visitants i ara, malgrat les diferents propostes de pla de viabilitat dels accionistes, el parc ha fet fallida. La creació d'aquest complex d'oci va ser impulsada per Eduardo Zaplana, ex-president de la Generalitat Valenciana i ex-batlle de Benidorm. Tant el govern com Bancaixa i la CAM, principals accionistes del parc, han dit que no hi posaran més diners. Avui a la tarda el director general de Terra Mítica ha informat que el parc continuarà funcionant normalment i que es mantindran els vuit mil llocs de treball. El director també ha dit que al juny es reunirà la junta d'accionistes per ratificar la suspensió de pagaments i per buscar una solució a la crisi.

http://www.vilaweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Terra Mítica presenta suspensió de pagaments
19 mai 2004
Grans inversions+corruptela política+entreteniment barat+especulació... = <b>FRACÀS</b> ----> El paguem tots aquells que paguem imposts i ho paguen els treballadors, MAI ho paguen els autèntics responsables.

A veure que passarà amb el forum, que no és mes que una Terra Mítica a l'estic "bcnfashionguai"
Re: Terra Mítica presenta suspensió de pagaments
19 mai 2004
ahora que se haga cargo Zaplana!!
Re: Terra Mítica presenta suspensió de pagaments
19 mai 2004
Suspemsión de pago es un eufemismo para decir robo!!! Han comprado servicos y productos y no los han pagado... simplemente!!!

Si culaquiera de nostros dekamos de pagar nos embargan hasta el alma y si hace falta nos meten en la cárcel por robo.

El lenguaje del capital!!!

Porca miseria
Porco governo

www.kaosenlared.net
Re: Terra Mítica presenta suspensió de pagaments
19 mai 2004
El final d'una mentida: el fracàs de las política aparador de Zaplana i de Rita Barberà i del mafiós Carlos Fabra. Arruïnaran el País Valencià (PAÃ?S VALENCIÃ, Marín) i marxaran deixant els deutes.
Re: Terra Mítica presenta suspensió de pagaments
06 set 2004
encara que no hi he anat l'he vist des de llunt i m'ha semblat fantastic aquesta tardor hi anire i m'hagradaria saber el parc si esta obert o tancat
Colera camping CNT