Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : mitjans i manipulació
Forum Buenafuente
19 mai 2004
Patètic
Podeu entrar al forum del programa "un altra cosa" i dir-li de tot al Buenafuente (Urdaci) per la seva amable entrevista al Sr. Clos

Web TV3: www.tvcatalunya.com

Després hi ha una seccide de "programes de la A a la Z" entreu a "Un altra cosa" i allí al forum.

Buenafuente = Urdaci

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Esteu malalts!

Andreu Buenafuente és un humorista... HU-MO-RIS-TA!!! No és ni un periodista, ni un comunicador, ni un lluitador de les classes socials més baixes. La seva funció en la societat, la seva única funció és fer riure, passar-ho bé, distreure a la gent!

Alfredo Urdaci és/era un periodista amb càrrec públic de director d'uns serveis informatius gubernamentals. És a dir, era el principal responsable de l'Estat per tal que la gent estigués ben informada, i no només feia la pilota al règim, sinó que mentia descaradament.

Comprenc que estigueu decebuts, en Buenafuente és (o era) una persona que cau molt bé, fa molt de riure i que ha tingut més d'un punt crític amb el poder que ha coincidit amb la vostra manera de pensar. Ara, de cop i volta, no complau les vostres expectatives, ja que us agradaria que cantés la canya a l'alcalde.

Però, penseu-hi:

- No te perquè tenir tota la informació de la que disposeu vosaltres, per què enlloc de condemnar-lo no tracteu de contactar amb ell i explicar-li què ha passat?

- Tot i que ha demostrat cert compromís amb causes justes, com la pau als Balcans o a l'Iraq, no he sentit mai que es declarés obertament en contra de l'especulació del sòl, què us fa pensar que és així? Catalunya és plena de gent contra la guerra i a favor de l'especulació. Sabeu què en pensa? Per què no tracteu de contactar amb ell i pregutar-li-ho?

- No podeu demanar a ningú que digui la vostra lluita fins on vosaltres esteu disposats a arribar. No tothom te les mateixes motivacions ni els mateixos objectius.

En fi, a mi personalment tampoc no em va agradar gens el tracte que es va donar a un cas tan corrumput com el Fòrum. De fet, fa temps que no m'agrada gens el tracte que es dóna al Fòrum des de TV3, tant a 'La cosa nostra' com a la resta de programes.

Però, "Buenafuente=Urdaci" ???
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
El Buenafuente com a molt és graciòs , a mi em fan riure altres personatges del seu programa molt més que aquest.

El seu programa es d'humor, pero aixó no te res a veure en fer-li una felació en directe al Clos que la veritat semblava a punt de tenir un orgasme múltiple amb tanta complicitat del Buenafuente. Una cosa es fer humor i una altre fer el pilota. Ambdues coses poden fer-se a la vegada, tal com s'ha vist. Pero no fa gaire gràcia. És molt més divertit quan apreten una mica a l'entrevistat, sobretot si es algú com en Clos.

No cal que en Buenafuente faci de portaveu de tothom que es crític amb aquest fòrum de les multinacionals, pero tampoc cal que li faci la pilota al Clos.

I si he de triar m'estimo molt més un humorista amb mala llet que no un pilota.

A
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Evidentment, és un programa d'humor.

Però ells haurien de ser conscients de que, per això mateix, no s'haurien de complicar la vida portant polítics com a convidats.

Perquè (normalment), l'entrevista al convidat no serà dura, ni profunda, sinò que intentarà ser amable i que ela paio estigui relativament còmode.

Quan l'entrevistat és un cantant, un actor, un deportista, un cuiner,... no passa res. Se li fa la pilota i ningú té cap problema. Però els polítics, i encara més si tenen càrrecs en algun lloc, no els pots tractar així. Perquè sinò estàs fent-lis un rentat d'imatge i ajudant-los a pujar la seva pouplaritat.

Que no portin polítics, i cap problema.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
això segur q surt al Telemonegal
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Agraeixo que les opinions siguin més pacífiques i sensates que el què he vist per altres llocs. Sembla que la decepció rabiosa inicial es va consolidant cada cop més com a decepció i prou.

És molt sensata la proposta de no entrevistar polítics a programes d'humor, i fins i tot es podria proposar formalment al programa en qüestió per tal d'evitar malentesos. Però, òbviament aquesta decisió no ens correspon a nosaltres.

Tanmateix, a CityTV fan un programa també d'humor on els entrevistats són sempre polítics, i en actiu. Se'ls fot canya però, també se'ls ajuda a donar una visió més humana d'ells mateixos (a mi personalment, l'Artur Mas fins i tot em va arribar a caure una mica simpàtic, fet que només puc atribuir als estranys fenòmens de la comunicació).

El fet és que, decebuts o no, la gent ja acostuma a tenir una opinió respecte a les persones o esdeveniments que apareixen; i si no la tenen, o la tenen equivocada, en cap moment ho podem atribuir a una sola persona, i menys a un humorista.

No cal buscar confabulacions ni trames de poder en una entrevista d'un programa d'humor (que a sobre se suposa que l'entrevistador no coneix qui vindrà d'entrevistat, no se si és cert però, si no ho és ho simulen força bé). Els treballadors del programa són professionals amb les seves idees personals, que normalment no deuen poder mostrar amb tota llibertat. A més de segurament no permetre'ls-hi, no és la seva feina.

Convertir una decepció personal en una campanya de fustigació contra un professional és, pel cap baix, fora de lloc, i per l'alt, una rabieta infantil i absurda que no du enlloc.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
el tema és q aviat ens trobarem al Clos anunciant el Forum a les 3 bessones...
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
El programa de City TV es "Minoria Absoluta" del grupo del terrat. con Toni soler, la verdad es que se meten con tod@s sin miramientos...

Lo de Buenafuente, no lo vi, no lo critico...
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Flipo con vosotros, no llevar políticos a programas de humor, ppero que es eso y así nadie se pilla los dedos, me parece una actitud de lo más cobarde y que recoje totalmente el espíritu del forrum, escondamos la cabeza no se vaya a cabrear el capital,
primero que nada humorista o lo que sea es un comunicador,
...y su deber y obligación es tener toda la información de lo que ha supuesto, supone y supondrá el forum, mira que no ha habido revuelta, solo viendo los patrocinador a cualquiera se le pone la mosca detrás de la oreja,
me siento muy decepcionada, y sobre todo por algunos comentarios aparecidos aquí
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Sóc un malalt més que creu que la vergonya aliena que va sentir ahir no era única i exclusiva. En quant he vist que algú havia pujat la notícia (un cop em sembla bé, fer-ho tres vegades és excessiu i desplaça notícies) m'hi he sumat a explicar el que per mi significa el servilisme.

Potser alguns estem malalts per pensar que l'humorisme no té perque ser implicitament submissió, potser t'hem tocat un idol i per això de la teva reacció, que fins i tot justifica el fet que un "comunicador" de primera magnitut hagi de desconeixer absolutament la realitat.

És cert que potser el tema del Forum està tancat a uns quants cercles, tanmateix no crec que temes tan importants com el de l'impossibilitat d'accedir a la vivenda pels preus, l'especulació, la desproporció en inversió al Forum amb d'altres barris abandonats, els desallotjaments, l'expulsió d'immigrants...siguin temes únicament per entesos. Potser alguns d'ells no entren a l'agenda del que és políticament correcte, i possiblement a la d'un humorista encara menys, però d'altres clamen al cel per la seva evidència quotidiana.

Buenafuente encara que no sigui polític toca temes polítics, i com em deia mon pare "si no saps alguna cosa calla't", em sembla perfecte que vulgui fer riure i entretenir, en moltes ocasions ho aconsegueix, però intentar buidar de contingut l'humor i fer-lo aseptic, digerible i submís és simplement demanar el retorn de Pajares i Esteso. A les diverses televisions existeixen programes d'humor amb diferent graduació de sarcasme i crítica, començant pel mític Caiga quien caiga i acabant per Omaitas i Cruz i Raya, hi ha una graduació evident. Recordo sense anar molt lluny el 7 de nit o l'actual Minoria absoluta, inclús els inicis d'Una altra cosa, on l'humor no es desmarcava de les "punyalades" sarcàstiques. Actualment Una altra cosa el màxim que critica és que no es puguin entrar entrepans al Forum, quan no havia estat així. Tema apart el tractament seguidista de la casa reial on només es fa mofa suavissima quan abans era més contundent. No m'invento res la cosa ha devallat, ara només cal preguntar-se fins a on.

Una figura com Clos m'aixeca repugnància personal però entenc que no a tothom li ha de succeir el mateix, però qualsevol veí de Barcelona li haguès fet una entrevista molt més sucosa que la merda que vem poder veure ahir. Només calia passar al Canal33 i veure la Terribas per donar-nos conte de quin tractament tan desigual tenen els polítics en certs programes. Un és un programa d'entrevistes, però també existeixen els del Davila (Tercer Grado) l'altre d'humor, tot i que també existia CQC. Tot és qüestió de no ser massa benevolents amb qui no s'ho ha merescut simplement perque ens fa riure.

Buenafuente ahir va fer el ridícul.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Potser teniu raó en alguns aspectes... però arribar a comparar buanafuente amb urdaci??...Sou vosaltres mateixos els que esteu fent d'urdaci per a les persones que no van veure l'entrevista!
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
A mi ja em sembla bé que entrevistin a polítics, però que aleshores estiguin preparats per als pals que rebran si (com serà el més probable en un programa d'aquest tipus) es dediquen a fer-li la pilota.

La proposta de que no en portin és més aviat un consell als del Terrat, no un ideal.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Seria interesante saber si la entrevista con Clos estaba programada con anterioridad o es fruto de la Crisis que esta viviendo el Forum.
Si el programa ha aceptado hacer salir al Alcalde por presiones o a cambio de algo, es seguro que se pacto el contenido de la entrevista.
En cualquier caso es posible que se aceptase no tocar temas espinosos.
No somos nosotros los que tenemos que hablar con Buenafuente para explicarle nada, es el, si tiene un poco de decencia, el que a toro pasado, tendria que rectificar utilizando la misma plataforma que le ofrecio al Fantasma del Alcalde.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
ahir mentre el Buenafuente començava a fer el payasso a tv3, a btv el Ferran Monegal li estava fent un matxaque al Pedrito Ruiz que va qdar ben pentinat... fa dies va tenir al Mikimoto i tbé el va posar tebi... potser el tema seria escriure-li i demanar-li q li canti les 40 al Buenafuente... telemonegal ARROBA barcelonatv.com
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Gairebé tots els "fills d'en mikimoto", i inclús tots els que viuen de la tele saven el que han de dir, com i a qui. No fotem.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Potser ja hem d'anar aprenent que peruqe un locutor o fomoset sigui simpàtic, catalanet i més o menys crític amb algunes coses, no vol dir que tingui cap mena de consciència, o millor dir, que pot continuar tenint la consciència d'anar acomulant molta pasta, i crec que és el que li passa al Buenafuente.

I ara em pregunto: Si estava preparada l'entrevista amb el Clos, com hem d'entendre això de l'"entrevista per la pena".
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Tant se val a qui entrevisti el Buenafuente, pero canta que hagi tingut aquesta actitud pilotaire amb el Clos. Ningú demana que anés a fer-li sang, pero en l'entrevista d'un humorista a l'alcalde de Barcelona se li pot demanar una mica més de mala llet.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
El buenafuente fa l'"humor" més pilota del món amb els polítics, sobretot si són del PSOE, què us esperaveu
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
fa la pilota a qui calgui... abans no feia més q fer la gràcia dels de CiU... ara toquen aqsts... demà qui toqui.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Como siempre, creamos "mitos" y luego los tiramos por el suelo. La culpa no es de Buenafuente, es de todos los que van con la bandera de defensores de la verdad sin oirse ellos mismos lo que dicen.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Como siempre, creamos "mitos" y luego los tiramos por el suelo. La culpa no es de Buenafuente, es de todos los que van con la bandera de defensores de la verdad sin oirse ellos mismos lo que dicen.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
a tele3 i els altres mitjans durant la pila d'anys qui ha manat es que pilotejava a CiU. El peloteo era una cosa d'allo més evident.
Ara aquest pilotejara als sociates.
Sobre aixo dels grans professionals. Aixo si que fa petar de riure. Es que aquesta paraula els situa per sobre d'algu, dels altres que som grans professionals en arribar a final de mes, en sobreviure al capitalisme precari, a empreses pirates, a ETT's, etc.? Siguem sincers, en tot aquest mon "televisiu" hi pot haver "professionalitat", pero el que hi hagut durant anys es un "enchufisme" que no se com tenien prou jeta per fer-lo evident en un mitja que veu tothom.
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Al cap i a la fi, jo tenia raó: Buenafuente, pilota!
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Tot i que a mi tambe m'ha decepcionat akesta entrevista, crec que no cal exagerar. Estava clar que d'igual forma que van fer la pilota a CIU ara li avien de fer al PSC, i poca decisio li queda al buenafuente. Aquesta entrevista tenia intencio de fer semblar que el ferum2004 va b(el clos va dir q estava anan mol b xq ja avien anat 110000 persones, obviant q se n'esperaven 250000), pero estic segur q l'ajuntament va tenir mes a veure en akesta entrevista q el buenafuente(independentment de si o sabia o no). Cal reconeixer que hi va haver alguna puñalada sarcastica com les dels principis del programa (qan el buenafuente sen va anar am el public, va buscar al clos, i el corbacho li va dir "no, el convidat esta més a l'eskerra...weno, en teoria esta mes a l'esquerra"), pero estava clar que no el podia deixar per terra, en un programa com aket, no deixarien a ningu x terra en la seva presencia, ni q vingues el aznar. Amb la seva presencia fan la pilota a tots els convidats, siguin q siguin.
Que amb el psc la critica no podra ser com abans, esta clar, pero ens auriem de conformar amb petites punyalades, xq no aconseguirem mai que un programa de tv3 sigui tan rebel com nosaltres, per tant a part de fer constar la nostra decepcio, concentremnos en altres coses mes importants que en qui li fa la pilota a qi, xq ja auriem de tenir clar que a nosaltres no ens la fara ningu
Re: Forum Buenafuente
19 mai 2004
Creo que la polémica suscitada por este tema es innecesaria, Buenafuente es un humorista nocivo, de humor plano y para toda la familia, asi que no es de extrañar que se comporte asi con politicos y otros personajes que visitan su programa. Se le ha mitificado y se le ha colocado como ejemplo de "humor inteligente"(??!!), sus libros son superventas en sant jordi, asi que el problema no es del señor buenafuente, si no de la falta de cultura de este pais, y la busqueda incesante de nuevos heroes para la cultura catalana, que siempre terminan siendo autenticos campeones de la mediocridad. Asi que habrá que pensar que a lo mejor la mediocridad es guay.
Un saludo desde algun lugar de la mediocridad.
viva la mediocridad
19 mai 2004
aplaussssssossssss para ROBO!!!!!
estic d'acord
Re: Forum Buenafuente
20 mai 2004
El buenafunete es bunissim!!!Ell i els seus cumpanys son els millors!!Els seus munolegs son mols bons tmb po auria de surtir mes el gilipolles i loliveti!!! Salut a tots els fans de UAC
Re: Forum Buenafuente
20 mai 2004
Buenafuente magradaria que el gilipolles surtis mol mes despres del teu super munoleg. Dirte q ets el putu amu. magradaria q al teu prugrama am numenessis. MARTI BATLORI DE SANTA MARIA DE PALAUTURDERA. EL TEU FAN Nº 1!!SALuts i sort als teus proxims prugrames!!!
Re: Forum Buenafuente
20 mai 2004
el buenafuente es un cagat. el seu humor em fa pena i és patètic veure com s'ha fet ric a base de petardades. no li podem demanar res més al pobre si és que el cap no li dona per més que per aquesta mediocritat (com han dit abans).
intel.ligent és el Gran Wyoming, el buenafuente no és res més que un "bufón de la corte" i treballarà al servei dels polítics que manin al moment.
Re: Forum Buenafuente
20 mai 2004
Vaya debate absurdo os habei montao, coleguitas. Iba a escribir un monton de cosas, pero sería seguir mareando la perdiz. DEJAD YA ESTA TONTER�A DEL BUENAFUENTE, ke parece ke sea lo ke más os preocupa en el mundo. Mañana en A3 emitirán un reportaje sobre "lo ke en realidad preocupa a los antiForum... Buenafuente, sus conexiones con el terrorismo, y la crisis interna del movimiento antiglobalización".. juju.. Sieskeeeee...
Estais enganchaos a la caja tonta, coño, MENOS PAJAS MENTALES!!
Re: Forum Buenafuente
25 mai 2004
Buenafuente = PSOE = Gaycelona = Republica (no toca = antiforum (no toca) = Payaso de Maragall- Clos.
Re: Forum Buenafuente
09 jun 2004
Minoria absoluta forever
Sindicato Sindicat