Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Els motius del NO a la constitució europea
18 mai 2004
xerrada/taller sobre la constitució europea al casal popular can capses
Xerrada/taller:
"Els motius del NO a la constitució europea"
A càrrec de Joan Amer i Joan Carrió
Dilluns, 24 de maig a les 20 hores
Casal Popular Can Capses
c/del carme, 4
Ciutat de Mallorca
Països Catalans

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els motius del NO a la constitució europea
18 mai 2004
He vista www.endavant.org la seva campanya, hi està molt currada, difusió, formació i treball unitari. Aixó si que és treballar. No com els politiquillos.
Re: Els motius del NO a la constitució europea
19 mai 2004
Estic totalment d'acord amb tu en què la campanya està molt currada i és unitària.

Això sí unitària en el sentit més estricte del concepte d'unitat, en el seu significat matemàtic no obstant.

No obstant, si vas a la plana de la campanya unitària de Campanya Contra la Constitució Europea (si entres a la plana de la CUP -a la plana de Maulets també està l'enllaç si no m'equivoco- podràs trobar el seu enllaç i veure-la. L'adreça web em sembla que és www.noconstitucioeuropea.pangea.org). En aquesta campanya en què hi està treballant Endavant com d'altres col·lectius d'esquerra alternativa observaràs que en la seva plana hi ha alguns documents més sobre el tema de la constitució europea. Ho dic per si t'interessa formar-te sobre aquest tema. Allà hi tindràs més informació.

De totes maneres no sé on està la contradicció en fer una campanya social, de sensibilització i una campanya política a nivell electoral. Si defenses el mateix en la campanya social que en la campanya política (per dir-ho d'aquesta manera tan poc dialèctica) t'estàs diferenciant clarament dels polítics professionals ja que el que se'ls retreu normalment és que diuen unes coses i després en defensen unes altres. No entenc que es critiqui a aquelles persones que diuen i fan el que diuen. Només entendria aquesta crítica si fos constructiva i amb una clara intenció de contribuir de manera unitària.

Si la crítica es fa sense fer propostes, només resulta inòcua en el millor dels casos i en el pitjor pot esdevenir explosiva i acabar dinamitant autèntiques dinàmiques unitàries (és a dir, més plurals i més participatives, allà on més unitats s'hi sumen).

A vore, que no criticaria sense argumentar i donaria propostes en el cas que ens ocupa per l'EI. Si aquestes propostes no arriben i hem d'estar indeterminadament meditant o discutint què volem ser no farem res de bo. En aquest sentit entenc que les organitzacions polítiques de l'EI han estat massa temps prostrades mirant-se el mèlic o llombrígol i ara no en saben sortir quan la realitat ho reclama urgentment. És clar que no totes les organitzacions han actuat igual, però totes han actuat amb miopia en diverses situacions. Cal que les organitzacions s'ho prenguin seriosament i emprenguin el camí que millor consideren per al conjunt de l'EI: o bé l'unitat orgànica entre aquestes, o bé que alguna tiri pel dret i es posi a l'alçada de les circumstàncies. Vull aclarir que qualsevol unitat que forma el moviment català d'alliberament català, vull dir cada persona, cal que prengui la decisió del que considera millor per al moviment i prendre una decisió i no restar pal plantat tot mirant passar la història. cal participar-hi activament.

Mentre les organitzacions resten en les seves cabòries, el moviment avança i això es veu en la decisió indiscutiblement democràtica de les CUP d'anar a les eleccions europees. Potser no era la millor opció, però ningú va fer una proposta millor ni més adequada a la nostra situació.

Per tant, si la gent és tan unitària, respecti les decisions preses pel moviment i tiri endavant i contribueixi unitàriament. Si tenien raó podran defensar-ho després de participar, de la mateixa manera si no la tenien es convenceran amb la pràctica. El moviment ja farà les reflexions que calgui, però no era en cap cas una bona opció restar en el silenci continuant delegant la nostra visió del món en les opcions reformistes del règim. En el meu cas, que no ho tenia gaire clar que calgués anar a les europees pròpiament, no ho he dubtat s'ha decidit, doncs hi participo com puc i activament. Això entenc que es treballar unitàriament. La resta és omplir-se la boca amb la paraula "Unitat" i no saber ben bé què vol dir.

No obstant, no em preocupa gens si serveix per marcar clarament el nostre discurs i el nostre espai polític com EI. Podrem diferenciar-nos d'opcions espanyolitzants i d'altres d'estranya aparició espontània (com la vida?) que no sabem res durant l'any i que de cop i volta es presenta a totes les eleccions de cop i no mor en l'intent quan el pes econòmic d'això no és pas minúscul.

Ja ho tinc prou clar,

endavant amb la CUP, avança l'EI dels Països Catalans
Sindicato Sindicat