Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: sexualitats
! Abolición de la institución del CASAMIENTO!!!
18 mai 2004
No entiendo porqué tantos Gay/Lesbianas están tan contentos en Massachusetts por la legalización de sus matrimonios.

La única Razón que yo entendería son los Benefícios a nivel Legal (Pensiones,Herencias,adopciones etc...) que ello comporta.

Por lo demás el Matrimonio fué producto de la cultura Patriarcal,como símbolo de posesión y continuación del "linaje" del Patriarca.

El Matrimonio Religioso-Laico-Hetero o no .
Es una instituón antinatural,fascista,excluyente y NEURÓTICA.

(Si,de acuerdo,hay algunos animales monógamos...Pero NO se Casan !!! )

!ABOLICIÓN DE LA INSTITUCIÓN DEL MATRIMONIO!!!
.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ! Abolición de la institución del CASAMIENTO!!!
18 mai 2004
El que s'ha d'abolir es la familia i la religio
Re: ! Abolición de la institución del CASAMIENTO!!!
18 mai 2004
Tot va junt...
Re: ! Abolición de la institución del CASAMIENTO!!!
18 mai 2004
Abolir la família? tot va junt?
com podeu dir aquestes barbaritats... jo tinc un fill però, ell família meva? si home! que es busqui les "habitxueles" ell solet. O m'expliqueu això amb arguments sòlids o realment pensaré que esteu degenerant.
Re: ! Abolición de la institución del CASAMIENTO!!!
18 mai 2004
Jo he dit el matrimoni.
Re: ! Abolición de la institución del CASAMIENTO!!!
18 mai 2004
A veure, criticar la familia, el matrimoni, el patriarcat no vol dir criticar o no voler que existeixen relacions afectives, d'interdependencia que es produeixen entre les persones.

Algunes idees:
La critica a la familia com a institució social, jerarquica, patriarcal, autoritaria etc és una constant en la historia de l'esquerra. Em ve al cap només per exemple el llibre de l'Engels, "Els origens de la familia, la propietat privada i l'estat"

Una de les primeres idees que solen quedar en antropologia és la diferencia en les relacions de parentiu entre diferents cultures. O el paper del sexe (no entrare en el tema del tabú de l'incest i si es universal o no perque no ho conec -Levy-Strauss?)

Des del feminisme fa molts anys que es critica a la familia i el paper que li ha fet jugar el capitalisme: si en uns primers anys de revolució industrial, la familia precapitalista va quedar completament desballestada (treball d'infants i dones a les fabriques) es passà a una etapa on la familia nuclear (diferent a la precapitalista) va jugat un paper important en la consolidació del sistema. Aixi s'ha fet per exemple una critica retrospectiva al que va significar la "conquesta" del salari familiar -defensada pels sindicats, al igual que l'exclusio de les dones de molts treballs- com un fet important en el manteniment del patriarcat en el marc d'aquest nou paper que se li atorga: reproducció de la força de treball, producció no renumerada de bens, etc.

Tambe les diferents corrents per l'alliberament sexual (des de llibertaris o freudomarxistes de principis de segle XX fins als 60's) o els moviments per l'alliberament gai o lesbia s'ha fet una critica constant el model de relacions interpersonals que regeix aquesta societat: per jerarquiques i autoritaries, heterosexistes, per la funció que tenen de control social, etc.

Val a dir tambe que hi han hagut certes corrents a vegades majoritaries dintre de l'esquerra en un sentit contrari. Una tendència gens minoritària en l'anarquisme i l'anarcosindicalisme ha tingut un missatge de "puresa" i castitat, en la qual hom ha vist certa moral d'origen cristià. Certes corrents del socialisme tambe han volgut oposar el manteniment de l'abnegada familia obrera en front d'un corrupte i "degenerat" mon burges. La culminació d'aquest tipus d'idees va tenir lloc amb el triomf de l'estalinisme als anys 30, la destrucció de les conquestes revolucionaries del 17 també en aquest aspecte i un nou impuls a un model reaccionari de familia.

Respecte al primer post pero voldria dir que certament es complicat mantenir una critica radical a aquest model de relacions interpersonals alhora que es lluita pel dret dels gais i lesbianes al matrimoni etc. Pot semblar contradictori. Pero molta gent esta farta de viure aquesta discriminació de fet amb els heteros (espero que alguna resposta amplii aixo més be que que jo)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more