Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
17 mai 2004
QUI PERD ELS ORÃ?GENS, PERD LA IDENTITAT.
DEFENSEM EL CATALÀ
Actes realitzats arreu dels Països Catalans: UAB, UB, UA, UIB, UVEG, UPC



>>signeu el manifest a http://www.coordinadora.net/catala/signar.htm
CAMPANYA NACIONAL DE LA COORDINADORA D'ESTUDIANTS DELS PA�SOS CATALANS (CEPC) EN DEFENSA DE LA LLENGUA CATALANA I PER LA SEVA EXTENSIÓ

>>Actes realitzats arreu dels Països Catalans: UAB, UB, UA, UIB, UVEG, UPC

QUI PERD ELS ORÃ?GENS, PERD LA IDENTITAT.
DEFENSEM EL CATALÀ

Davant la difícil situació per la qual travessa la nostra llengua amb atacs constants per part, tant d’administracions regionals (mesures com les darreres aprovades pel govern balear) com estatals (el ministeri espanyol d’educació és el darrer responsable de la separació entre el català i el valencià a les Escoles Oficials d’Idiomes), els i les sotasignants d’aquest manifest volem expressar el següent :
· El nostre rebuig a les darreres mesures impulsades pels governs valencià i balear, amb el recolzament del govern espanyol, que sols busquen la fragmentació de la nostra llengua i fer d’aquesta una llengua folklòrica i encara més minoritzada.
· L’exigència a aquells organismes competents que s’enfronten i rebutgen aquests atacs, i si es veu necessari, a denunciar jurídicament les mesures preses per les diferents institucions.
· Demanem als organismes universitaris d’arreu dels territoris de parla catalana adoptar una postura ferma en la defensa de la unitat lingüística del català perquè la negació d’aquesta és un atac frontal contra els postulats científics d’arreu del món.
· La retirada de tots aquests decrets que només busquen la confrontació entre els diferents territoris del nostre País, fer reviscolar velles actituds violentes que ja semblaven oblidades al País Valencià i crear un secessionisme a les Illes que mai no ha tingut força i sempre ha sigut molt minoritari.
La necessitat d’una aposta clara, per tots aquells organismes competents en matèria lingüística, en la defensa de la unitat de la llengua de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.



>>signeu el manifest a http://www.coordinadora.net/catala/signar.htm
Mira també:
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
17 mai 2004
PESATS I REPETITS. Uffffffffff

El fet de quina part del Planeta he nascut i quina llengua parlo no te RES A VEURE amb la meva IDENTITAT. (Parlo per mi)
Au va!
18 mai 2004
Com pots dir que no té RES a veure amb la teva identitat? Ara em diràs que no té res a veure el fet de néixer a la selva amazònica que néixer als Països Catalans, d'acord que els de la CEPC són una mica pesats, però d'aquí a fer aquestes afirmacions de Super-mega- anarquista-txupiguai... En fi per ser llibertari no cal odiar la cultura ni el poble al què has crescut.
Salut i anarquia!!
Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
18 mai 2004
Otra vez dando la paliza... ¿pero qué tendrá que ver la lengua con la identidad?. Y pa' que t'enteres tus orígenes, iguales que los mios, vienen del mono.

Aupa el catañol.
Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
18 mai 2004
cagun els "ciutadans del món" pseudorevolucionaris; el timor est, la llengua tamazigh o la intifada palestina si que interessen i després s'és incapaç de ser consequent amb les lluites locals

això si, visquin els shawarmes, les darbuques, la henna i les nocions de swahili o àrab, que "molen" .

a cagar a la via, carn de canó dels forobabelians
Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
18 mai 2004
Primer de tot dir a pesats i ciudadano que per dir xorrades del genere se'n vagin a cronicas marcianas, que alla els hi riuran les tonteries. Com podeu dir que la llengua no te a veure amb l'identitat? S'ha de ser ignorant...
Segon, i no menys important, els de la CEPC s'han deixat al govern tripartit "nacionalista i de progres" de Catalunya en la seva llista negra. Es aquest govern qui ha dinamitat amb les seves decisions unilaerals l'institut ramon llull.
Apa, salut
Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
18 mai 2004
eps, això del ramon llull és posterior al manifest. evidentment el tripartit entra al sac, sobretot amb la seva política de donar aire al Foro Babel, per activa o per passiva en són responsables
mentira i falsedat
18 mai 2004
aixó es fals
Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
18 mai 2004
abans jo hem mostrava molt reaci i contra els arguments pro-PA�SSOS CATALANS... i ¿sabeu que hem va ajudar?... arguments!

No contesteu de males maneres als espanyolistes, així no els farem veure res, hem de tenir paciència, al final (al igual que jo mateix) entendràn.

Salút, Anarquia i Païssos Catalans.
Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
18 mai 2004
Si llegeixes el manifest de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans veuràs que en les diferents xerrades que han organitzat arreu a diverses universitats dels Països Catalans amb filólegs, sociólegs, escriptors, etc s'ha constatat les dificultats que te el català per poder ser fet servir amb normalitat a molts llocs. S'han assenyalat les causes, que són molt sovint una barreja d'hostilitat dels governs de dreta al Pais Valencià i a les Balears i de prejudicis d'algunes persones que tenen com a origen comú el nacionalisme espanyol, i s'ha demanat a tothom que treballi per superar els obstacles que ens posen per poder viure en català amb normalitat. A mí em sembla molt bé i per aixó l'he signat.
JO SOC JO
18 mai 2004
El fet de quina part del Planeta he nascut i quina llengua parlo no te RES A VEURE amb la meva IDENTITAT. (Parlo per mi)
Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
18 mai 2004
"PESATS I REPETITS" Ho deies per tú?

El lloc on has nascut i la llengua que parles si que pot tenir relació amb una part de la teva identitat. De fet es molt normal que sigui així; és normal que algú nascut a Suècia pugui sentir-se suec i que algú nascut a Irac pugui sentir-se iraquià.

Tot i que també passa que al mateix Irac hi han els kurds, que han nascut al Kurdistàn i parlen kurd a més d'àrab, persa o turc. Encara que el Kurdistàn es troba entre Irac, Síria, Iràn i Turquía el kurds es senten kurds. Suposo que perque han nascut al Kurdistàn -que segons aquests estats que t'he esmentat no existeix- i parlen kurd -que segons Turquía fins fa només 10 anys era només un dialecte de turc-. Pero sobretot perque volen i hi tenen dret.

Si que hi pot tenir relació el lloc on nèixes i la llengua que parles amb la definició de la teva identitat, sumada a d'altres fets, pero aixó depèn de cadascú. Aquí ens han dit molt de temps el que hem de ser. Sense que nosaltres puguessim triar, impedint-nos-ho. Parlo per mí, es clar. Que he estat a d'altres llocs i parlo altres llengües com el castellà pero visc aquí i parlo català. Així que es perfectament normal que em senti català perque visc a Catalunya i parlo català.
Re: Qui perd els Orígens, Perd la Identitat
18 mai 2004
Mira, jo voto ERC i cuan hi agi Referendum votaré indepèndencia.

Però per mi la meva Identitat es "unaltra cosa"
que no es pot definir en paraules.
¿Respecten-se d´acord?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more