Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : laboral : dones
dia internacional de la precarietat als museus
17 mai 2004
Aquest any, l'ICOM suggereix com a punt central de la producció cultural totes aquelles activitats immaterials, que fonamenten la cultura escapant-se de les formes clàssiques del mercat de l'art...
Mayday_cultPrekaria2.jpg
18 de maig. Dia Internacional (de la precarietat) als Museus

Què significa aquest dia?
El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, és una celebració que té lloc anualment sota una divisa:
"Els museus són un important mitjà d'intercanvi cultural, d'enriquiment de les cultures i de desenvolupament de la comprensió mútua, de la cooperació i de la pau entre els pobles".

L'ICOM ha proposat, per a la celebració del Dia Internacional dels Museus de l'any 2004, un tema sobre el qual meditar i treballar:
"Museus i patrimoni immaterial".
http://cultura.gencat.net/museus/dia.htm

Aquest any, l'ICOM suggereix com a punt central de la producció cultural totes aquelles activitats immaterials, que fonamenten la cultura escapant-se de les formes clàssiques del mercat de l'art. El teatre, la dansa, el joc; les conferències, seminaris i debats; les visites guiades i tallers, són centrals en l'element comunicatiu del discurs cultural, però no s'escapen de noves formes d'explotació: inestabilitat laboral, incertesa, baixa remuneració, contractació temporal, flexibilitat d'horaris,... explotació dels sabers, coneixements, de les habilitats comunicatives i informatives, són característiques de la precarietat en la que vivim una gran majoria dels treballadors i treballadores culturals.

El que en cap moment es planteja, no des de l'ICOM ni des de cap altre centre cultural, és quines són les condicions sota les que aquests treballadors i treballadores desenvolupen el seu treball immaterial. A la majoria dels centres culturals de Barcelona les guies i informadores estan subcontractades per una empresa intermediària, anomenada Ciut'art, que es quedarà un percentatge molt elevat del seu sou. Aquesta institució cultural que, des dels seus discursos âobertsâ?, âdialogantsâ?, seguint una âpolítica d'esquerresâ? i potenciant l'enriquiment i desenvolupament de la cultura, és la que genera precarietat en la seva realitat social a partir dels seus models de contractació neoliberals. Contradictori?

Ctrl+i
som les precàries que donem la cara als museus, subcontractades per empreses externes o ETTs, gestores de la nostra vida, gestores de la nostra informació.
Invertim aquesta situació, invertim el control de la informació!

ctrl_info ARROBA yahoo.es

ctrl+i és un projecte amb el suport de f30kms.org
Mira també:
http://www.onnirik.org
http://www.f30kms.org/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: dia internacional de la precarietat als museus
17 mai 2004
per conmemorar el dia internacional dels museus, el Consell Internacional de Museus (ICOM) proposa una jornada de portes obertes a tots els museus del món.
Ctrl+i llença una contraproposta a tothom: aprofitem la jornada de portes obertes per anar als museus (de gratis) i demanar el full de reclamacions, on exigim una cultura lliure d'ETT's.
Re: dia internacional de la precarietat als museus
17 mai 2004
odio els museus
Sindicato Sindicat