Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
Indústria militar, ni aquí ni enlloc
17 mai 2004
Carta d'Arcadi Oliveres al Maragall demanant que no s'instal·li a Catalunya la factoria d'Eurocopter (filial de l'EADS, Consorci Europeu d’Aeronàutica i Defensa).
Les ONG Fundació per la Pau i Justícia i Pau han denunciat la possible construcció d'una fàbrica d'armament a Catalunya i han demanat que es revoqui la candidatura presentada pel Govern català perquè el Consorci Europeu d'Aeronàutica de Defensa i de l'Espai (EADS) instal·li en terres catalanes una nova factoria d'helicòpters de combat.

L'entitat considera un greu error la candidatura presentada pel govern de Catalunya perquè el consorci EADS instal·li en terres catalanes una factoria de la seva filial Eurocopter per a la fabricació dels helicòpters de combat Tigre.

L'ONG considera que aquesta decisió que fomenta la militarització vulnera la llei de foment de la pau que va aprovar el Parlament de Catalunya en la legislatura anterior. A mitjans d'abril la Fundació per la Pau ja va emetre un comunicat en què demanava al Parlament que revoqués aquesta decisió proposada pel PP i aprovada amb els vots del PSC, CiU i PP, l'abstenció d'ERC i l'oposició d'ICV.

El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha enviat una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Pasqual Maragall, davant la possible instal·lació d'una fàbrica d'armament a Catalunya.

Us animem a que utilitzeu aquest model i el signeu per enviar-lo als correus-e dels capitostos; uns copiar-enganxar i avall:

Pasqual Maragall, president de la Generalitat de Catalunya (president ARROBA gencat.net), Josep Bargalló, Conseller en Cap (consellerencap.presidencia ARROBA gencat.net), Pere Esteve, Conseller de Comerç, Turisme i Consum (conseller.ctc ARROBA gencat.net) i Josep Maria Rañé, conseller de Treball i Indústria (conseller.rane ARROBA gencat.net).Molt Honorable Sr. Pasqual Maragall i Mira
President de la Generalitat de CatalunyaMolt Honorable Sr.,

Justícia i Pau ha tingut coneixement que la Comissió d’Indústria, Energia, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya ha presentat la candidatura de Catalunya perquè el consorci EADS instal•li en terres catalanes una factoria de la seva filial Eurocopter per a la fabricació dels helicòpters de combat Tigre, dels quals, recentment, el govern del Partit Popular va adquirir 24 unitats per a les forces armades espanyoles, per un import de 1.354 milions d’euros.

Hem de recordar que els conflictes militars i les guerres esclaten, entre d’altres motius, per l’alt grau de militarisme existent en el món, és a dir, per l’excés de forces armades i armes. L’Estat espanyol no és una excepció i contribueix a la militarització mundial, atès que participa en grans projectes armamentistes i en l’adquisició d’armament. Tant és així que en el proper decenni prepara compres per un import de 20.000 milions d’euros. Entre aquestes armes figura l’helicòpter Tigre i el nou avió de combat europeu Eurofigther que fabrica el consorci europeu EADS, indústria que ara es proposa que s’instal•li a Catalunya.

La societat catalana s’ha mobilitzat en moltes ocasions en contra de les guerres i a favor de la pau. La millor manera de contribuir a una cultura de pau és treballar pel desarmament i la desmilitarització, la qual cosa es recull a la Llei de Foment de la Pau, aprovada en el Parlament de Catalunya per unanimitat en la legislatura anterior. Ara és el moment de demostrar que aquella iniciativa no era un paper sense valor. Per això, us demanem que feu el possible perquè sigui retirada aquesta proposta que a Catalunya es fabriquin components per a l’helicòpter de combat Tigre.

La nostra entitat ha promogut i ha participat en moltes campanyes en favor de la pau o la defensa dels drets humans. Ara ens creiem obligats a mostrar davant l’opinió pública que acollir aquesta factoria és un greu error. Per tant, us demanem que feu de manera que aquesta opció no vagi endavant.

Atentament,

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Indústria militar, ni aquí ni enlloc
10 des 2004
perfecto q no pongan la fabrica, pero q el senyor Arcadi pague el sueldo (de su bolsillo) a las 300 personas q trabajarian en esa planta si se hubiera hecho.
Sindicat Terrassa