Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
STOP a l’especulació a Sant Andreu
16 mai 2004
Article publicat al número de maig d' El Queixal sobre l'especulació a Sant Andreu
STOP a l’especulació a Sant Andreu
Sílvia Lobera Membre de Sant Andreu per les Casernes

Com mantenir content el barri del districte de Sant Andreu que més diners rep? Aquesta pregunta no hauria de ser gaire difícil de respondre, però pel regidor del PSC, el Senyor Jordi Hereu, és més difícil que pel Bush deixar de bombardejar algun país de l’Orient Pròxim.

Com que els veïns i veïnes de Sant Andreu no tenim res més a fer, i no som més que una colla de radicals, hem decidit mobilitzar-nos i fer soroll sense cap sentit mentre els nostres regidors de districte cerquen el que és millor per nosaltres. Això és el que s’extreu de cada discurs que fa el senyor Jordi Hereu quan toca aquest tema, és a dir, quan no troba més excuses per obviar el tema a causa de les preguntes insistents d’uns veïns i veïnes enfadats, cansats, farts de que no se’ls tingui en compte i mancats de ganes per deixar el seu poble com a conseqüència de l’especulació d’un sòl que era públic i que així havia de continuar.

La solució tan ben presa per part del nostre Ajuntament consisteix en renunciar al conveni de compra dels terrenys de les casernes, uns 120.000 metres quadrats, i permetre així que el Ministeri de Defensa els vengui al Consorci de la Zona Franca. Tots hauríem d’aplaudir al senyor Jordi Hereu per aquesta decisió, sens dubte presa mirant per les necessitats de tots i totes! Una decisió que permet que l’actual propietari dels terrenys sigui una entitat, ell l’anomenaria semi-pública, jo l’anomeno semi-privada i amb afany de lucre (no hem d’oblidar que la patronal en forma part). Una entitat que ja ha anunciat en el conveni de compra que té intenció de construir, per exemple, en sòl d’equipaments, un hotel d’una categoria no inferior a tres estrelles. Tots sabem que aquest és un equipament molt necessari. Sobretot si tenim en compte que Sant Andreu té una manca d’equipaments necessaris (casals de joves, escoles bressol públiques, pisos tutelats per la gent gran i una zona verda) que s’està agreujant de forma preocupant amb l’arribada de nous veïns a partir de la construcció de pisos (cap d’ells de protecció pública, augmentant així la bombolla immobiliària a la zona) després de la remodelació del Pla Sant Andreu-Sagrera. Una entitat que tindrà en les seves mans uns dels últims terrenys edificables dintre de la ciutat de Barcelona, fent així que moltes de les esperances que encara alguns teníem de que s’apliquessin aquí totes aquelles promeses electorals al voltant de pisos assequibles se’n vagin directament a la merda.

Indignació, ràbia i impotència és el que vaig sentir el dia en què es va fer públic que el Consorci comprava la totalitat dels terrenys. Va ser una notícia frustrant en un moment en què la xarxa que treballa per les Casernes tenia en ment haver de lluitar només per una de les parcel·les, ja que l’Ajuntament s’havia compromès a comprar l’altre. De cop i volta ho havien venut tot. La transparència i el treball amb els veïns i les veïnes de Sant Andreu va estar absent en tot el procés. Però nosaltres no ens hem quedat callats.

El regidor del PSC del nostre districte pretenia vendre aquesta notícia com un article de rebaixes: «Podria haver estat pitjor!» és la seva frase. «Però ha de ser millor, senyor Hereu!» és la nostra resposta. La resposta de la xarxa de Sant Andreu per les Casernes. Volem que aquests terrenys siguin públics, volem participar en el futur del nostre poble, volem una administració que doni la cara i que tingui en compte les necessitats del seu poble!!! 100% pisos públics i de lloguer, equipaments socials i zona verda a les casernes de Sant Andreu, JA!
Mira també:
http://www.aep.pangea.org
http://www.aep.pangea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: STOP a l’especulació a Sant Andreu
16 mai 2004
trobo que el queixal cada cops està mes be. Felicitats!
Re: STOP a l’immigració a Sant Andreu
16 mai 2004
Aquests veïns indignadíssims que es fotin, ja que en el moment de defensar quelcom més important com el tema de la immigració o simplement l'okupació van passar de tot, i fins hi tot van pressionar per a que demolissin les casernes amb l'interès de fotre fora del barri a tota la gentada que hi vivia. Ara ja no ens recordem del drama humà de les famoses casernes de st. Andreu.
Re: STOP a l’especulació a Sant Andreu
16 mai 2004
bones

a 'x', només m'agradaria aclarir-li una cosa, perquè em sembla que es confon.

la gent q volia fer fora a aquelles persones q estaven abans a les casernes NO és la mateixa q està impulsant aqsta campanya. ben al contrari, és gent q va ajudar, com va poder, a la gent q hi havia a les casernes qui ara n'està reclamant l'ús per al poble dels terrenys.

és més, la xusma q volia q la gent q hi havia a les casernes marxés està d'acord amb la venda del terreny per part del ministerio i l'ajuntament al consorci de la zona franca. i pq? doncs pq, segons ells, si es fan habitatges públics, de lloguer, a preus assequibles, es formarà un ghetto de gent pobra i, clar, ja està, ja tenim tota la delinqüència aquí. ells volen q es facin pisos de preu lliure, pq així vingui gent amb calerons (q és el q està passant a Sant Andreu, q marxa la gent jove i/o sense recursos i ve gent de Barna amb recursos força més elevats). però si aqsta xusma (la q volia fer fora la gent q hi havia a les casernes i q està a favor de la compra per part del consorci) està d'acord amb construir una comissaria dels mossos, com sembla q ens caurà!! em sembla q no cal q et digui més... (i abans q malpensis, la campanya de sant andreu per les casernes hi està ben en contra)

vinga, espero haver-te aclarit qlcom.

apa, salut!
Re: STOP a l’especulació a Sant Andreu
18 mai 2004
Potser una ullada a aquestes pàgines ajudi a entendre què va passar, quines van ser la postures i què i perquè s'està lluitant ara per a que no ens robin les casernes:

http://www.sant-andreu.com/casernes/index.html

http://www.sant-andreu.com/stap21/lloguers/index.html

NO ENS ROBARAN LES CASERNES
A TERRENYS PÚBLICS: PARC, EQUIPAMENTS I PISOS PÚBLICS.
Sindicat Terrassa